Wij gebruiken cookies om onze dienstverlening te verbeteren en om je zaken aan te bieden die beantwoorden aan jouw voorkeuren. Als je verder surft, zijn wij van mening dat je ons toelaat ze te gebruiken. Je kan de instellingen wijzigen of meer informatie verkrijgen op onze Gebruiksvoorwaarden & Cookies Policy.

Sluiten


OK
Sluiten

Error


Even geduld alstublieft...


header je materiaal opstellen

In de eerste plaats heb je natuurlijk een computer of laptop nodig. Het beeldscherm van een laptop is niet verstelbaar waardoor je eigenlijk maar maximaal twee uur na elkaar werken achter een laptop mag werken. Je kan dit oplossen door een verstelbaar beeldscherm aan te sluiten of minstens een goede laptopsteun te gebruiken zodat je je scherm op de juiste hoogte kan brengen.

Naar de producten

3 vuistregels voor de juiste beeldschermopstelling

1. Hoogte

Zorg ervoor dat je beeldscherm recht voor je, staat met de bovenrand van het scherm op ooghoogte. Hierdoor kijk je met een heel licht gebogen nek (10 à 15 graden) naar het midden van het scherm.

2. Afstand

De afstand tussen je ogen en het beeldscherm hangt af van de grootte van het scherm: 

SCHERM

AFSTAND

14 inch (35.6 cm)

50-70 cm

15 inch (38.1 cm)

55-75 cm

17 inch (43.2 cm)

60-85 cm

19 inch (48.3 cm)

70-95 cm

21 inch (53.3 cm)

75-105 cm

3. Lichtinval

Om teveel achtergrondlicht (contrast) te vermijden, dient het beeldscherm haaks op het raam geplaatst te worden. Anders gezegd: de kijkrichting is evenwijdig aan de raamzijde. Op deze manier worden de ogen niet onnodig vermoeid. Zorg voor goede verlichting, waarbij spiegeling op het beeldscherm wordt voorkomen.

Een extern toetsenbord en muis, geen overbodige luxe.

1. Toetsenbord

Plaats het toetsenbord op een comfortabele afstand. Plaats het ook best plat voor je i.p.v. oplopend. D.w.z. klap de pootjes onder het toetsenbord in. Uitgangspunten hierbij zijn niet reiken met de armen naar het toetsenbord en voldoende ondersteuning voor de armen, vóór het toetsenbord.

2. Muis

De muis moet zich vlak naast het toetsenbord te bevinden zodat je niet hoeft te reiken naar de muis. Je kunt ze ter afwisseling ook voor het toetsenbord plaatsen. Hiervoor is een draadloze muis het meest geschikt. Er bestaan ook ergonomische muizen waarbij de hand in een neutrale positie blijft. Dit kan helpen om klachten als RSI te voorkomen.

3. Muismat

Een muismat zorgt voor een vlakke ondergrond en meer grip, zodat je prettiger en vlotter kunt werken. Een muismat met polssteun kan de druk op de middelste polszenuw te verminderen en zo het carpaal tunnelsyndroom te voorkomen.

Onze selectie voor thuiswerkers

De beste merken vind je bij Lyreco: