sustainable field

Ontdek het nieuwe duurzaamheidsverslag 2022 van Lyreco Benelux

 

Lyreco Benelux duurzaamheidsverslag 2022: een nieuwe strategie voor de toekomst.

Het nieuwe duurzaamheidsverslag van Lyreco Benelux over de realisaties van 2022 en de doelstellingen voor de komende jaren ligt weer op de (digitale) plank. Het verslag bevat de cijfers van 2022 en is gebaseerd op het verslag van Lyreco Group. In dit verslag worden niet alleen onze geüpdatete certificaten en duurzaamheidsstrategie toegelicht maar gaan we ook dieper in op onderwerpen zoals CO2-reductie, onze interne peiling naar de tevredenheid van onze werknemers en onze lokale duurzame initiatieven.

Grégory Liénard

Pioniers in het duurzaam ontzorgen van elke werkplek.” Dat is het missiestatement van Lyreco. Wij als medewerkers van Lyreco zijn zeer toegewijd aan deze missie. En het is geen toeval dat we het woord ‘Duurzaam’ gebruiken. Duurzaamheid staat centraal in alles wat we doen.

Grégory Lienard
CEO Lyreco

“Pioniers in het duurzaam ontzorgen van elke werkplek.” Dat is het missiestatement van Lyreco. Wij als medewerkers van Lyreco zijn zeer toegewijd aan deze missie. En het is geen toeval dat we het woord ‘Duurzaam’ gebruiken. Duurzaamheid staat centraal in alles wat we doen. Wij besteden onze energie aan verantwoord zakendoen, elke dag opnieuw. Dit varieert van het lanceren van een marktplaats voor producten die bijdragen aan de bescherming van mens en planeet, onze toewijding aan het verminderen van de CO2 -impact van onze activiteiten, het continu verbeteren van producten en verpakkingen door middel van samenwerking met onze leveranciers tot het bezorgen van bestellingen bij onze klanten per fiets. Dit verslag laat zien wat wij doen om ervoor te zorgen dat onze activiteiten een positieve invloed hebben op onze planeet en op ons, de mensen die er wonen."

sustainable field

Focus op de planeet, mensen en vooruitgang.

Lyreco’s duurzaamheidsstrategie legt 3 doelen vast voor 2026 met focus op de planeet, mensen en vooruitgang. Als marktleider in onze industrie zijn wij ervan overtuigd dat wij ons moeten inzetten om vooruitgang te stimuleren. Dit Duurzaamheidsbeleid bepaalt onze beslissingen en acties in alle landen waarin wij actief zijn. De duurzaamheidsstrategie van Lyreco is gebaseerd op drie pijlers: Planeet, Mensen en Vooruitgang. Het drukt onze wens uit om de negatieve impact van onze activiteiten op de planeet te verminderen, bij te dragen aan een positieve invloed op mensen en vooruitgang te stimuleren in onze gehele waardeketen.

3 Doelen voor 2026

sustainable selection

PLANEET

In 2026 zal 90% van onze verkoop bestaan uit producten en diensten die bijdragen aan het beschermen van de planeet en de mensheid.

Lyreco Switzerland NDC

MENSEN

In 2026 is 90% van onze werknemers is trots op hun werkzaamheden voor Lyreco.

Handshake

VOORUITGANG

We werken samen met onze partners aan duurzame vooruitgang.

Nieuw in 2022

In 2022 behaalde Lyreco Benelux opnieuw de ISO-certificatie en de Ecovadis Gold medaille bovendien behaalde Lyreco Nederland de CO2-prestatieladder niveau 3.

Het is onze prioriteit om voor onze klanten een betrouwbare partner te zijn. In 2022 introduceerden wij Lyreco’s Duurzaamheidsevaluatie, een progressieve methodologie om de maturiteit en belangrijkste kenmerken van producten en diensten die op de platforms van Lyreco worden verkocht, te evalueren. Op basis van de resultaten van de evaluatie en de productkenmerken kan een product worden geselecteerd in de productlijnen Planet-, People- en/of Community door Lyreco. Deze lijnen bouwen aan onze doelstelling ‘PLANET’,  waarbij we producten en diensten willen aanbieden die de planeet en mensheid beschermen.

Benieuwd naar meer?

Download het volledige duurzaamheidsverslag

Ook het nieuwste verslag van Lyreco Group kan je online bekijken.

 

Meer Lyreco nieuws