tail management LP

Tail Spend Management

Optimaliseer je kosten en vereenvoudig je aankoopproces

Indirecte uitgaven in grote organisaties vertegenwoordigen doorgaans maar 20% van de zakelijke uitgaven. Toch kunnen ze tot 80% van de toeleveringsketen vertegenwoordigen. Het gaat hier vaak over relatief kleine bedragen en onregelmatige transacties, waardoor het niet alleen moeilijk is om deze uitgaven goed op te volgen, maar ook om de juiste middelen toe te wijzen aan het beheer van deze kosten.

Daarom is een doeltreffend beheer van de ‘tail spend’ essentieel om meer te kunnen doen met je geld en uiteindelijk de bedrijfsresultaten te verbeteren. Dit is precies waar Lyreco kan helpen, door je directe en indirecte kosten onder controle te houden.

back to work suppliers consolidation

Klinkt dit jou bekend in de oren?

80% van je leveranciers vertegenwoordigt slechts 20% van je uitgaven:

  • Te veel leveranciers voor kleine bedragen
  • Niet-conforme leveranciers
  • Workload capaciteit zit aan zijn maximum
  • Te weinig gedetailleerd zicht op uitgaven
  • Gefragmenteerde aanpak van kleinere onkosten

We kunnen je helpen met het beheer van de restuitgaven van jouw bedrijf met onze auditdiensten.

blue

De voordelen van het beheren van tail-end-uitgaven

visibility of your spending

INZICHT

door een doeltreffend 'tail spend' beheer

Je neemt de controle over je uitgaven en ontvangt één inzichtelijk rapport, in plaats van gefragmenteerde informatie uit meerdere bronnen. Zo kan je de leveranciersgegevens optimaliseren en je uitgaven laten aansluiten bij je doelstellingen.

cost reduction icon white

KOST

Kostenbesparing voor meer koopkracht

Door een betere opvolging van het contract, bulkaankopen en minder eenmalige aankopen zie je een consistente besteding die je de beste deals geeft voor ‘tail spend’.

easy control on contract performance

1 LEVERANCIER

Om het beheer van de contracten te vereenvoudigen

Met een kortere toeleveringsketen is het voor jou gemakkelijker om de contracten te beheren en te controleren.

compliance and Buy-in procurement icon white

NALEVING AFSPRAKEN

Een eenvoudig te volgen blauwdruk

We werken met jou samen om de acceptatie van eindgebruikers te vergroten. De naleving zal toenemen omdat gebruikers toegang hebben tot een uitgebreid productassortiment dat in lijn is met de prijzen op de online marktplaats.

e-procurement

E-procurement

We hebben onze dienstverlening gestructureerd door instrumenten en middelen ter beschikking te stellen om alles nog vlotter te laten verlopen. Ongeacht het land of de technologie, maakt ons toegewijde Lyreco-team het je gemakkelijk om je te concentreren op jouw prioriteiten terwijl wij voor al de rest zorgen.

  1. Het volledige productassortiment is online beschikbaar
  2. 100% real-time beschikbaarheid van de voorraad

Van e-catalogi tot e-facturen, biedt Lyreco een naadloze integratie met alle mogelijke inkoopsystemen: Ariba, Commerce, One platforms, Oracle, SAP's EBP/SRM en vele andere. Ons uniek IT-platform vergemakkelijkt de wereldwijde en lokale implementatie, waardoor je e-procurement initiatieven gemakkelijk kunnen worden uitgebreid. Ongeacht het type document en het protocol (xCBL, EDI, enz.) kan je gemakkelijk en veilig verbinding maken met Lyreco.

 

Lees verder