Co2 neutraal papier

Lyreco Nederland behaalt CO2-prestatieladder niveau 3

 

Lyreco Nederland behaalt CO2-prestatieladder niveau 3

 

Lyreco is voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de CO₂-emissie als gevolg van de eigen bedrijfsvoering en projecten te reduceren. Lyreco Nederland heeft in 2022 volgens de CO₂ prestatieladder -een instrument om duurzaamheid kenbaar te maken in het aanbestedingsproces- niveau 3 behaald. We lichten graag toe wat de CO2-prestatieladder inhoudt.

Co2 neutraal papier

CO₂-Prestatieladder Niveau 3

Niveau 3 houdt in dat binnen de onderneming alle energiestromen inzichtelijk zijn, bepaald is op welke manier de CO₂-emissie wordt gereduceerd, hierover proactief intern en extern wordt gecommuniceerd en de organisatie actief participeert in keteninitiatieven. Middels dit certificaat (h)erkennen opdrachtgevers bedrijven die reductie van CO₂-emissie serieus nemen.

 

prestatieladder co2

Wat is de ladder?

De CO2-Prestatieladder is hét duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2 en kosten. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten én in de keten. De Ladder wordt als CO2-managementsysteem en als aanbestedingsinstrument gebruikt.

Organisaties die zich laten certificeren volgens de Ladder, zullen dit ervaren als een investering die zich direct terugverdient in termen van lagere energiekosten, materiaalbesparing en innovatiewinst. De CO2-Prestatieladder is oorspronkelijk in 2009 ontwikkeld door ProRail en sinds 2011 in eigendom en beheer van de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen.

Bron: https://www.co2-prestatieladder.nl/

 

Certificaat

CO₂ PRESTATIELADDER NIVEAU 3

co2 reductiemogelijkheden

Meer weten over ons CO₂ beleid?

Onze acties voor het verminderen van CO₂ uitstoot in de volledige organisatie

Meer over duurzaamheid bij Lyreco