Orlando Washroom

Lyreco ondersteunt IWG - Regus België bij upgrade van toiletruimtes.

 

IWG - Regus biedt over de hele Benelux trendy, high-end flexwerkplekken aan in verschillende formules. Om het comfort en de hygiëne in de toiletruimtes van hun kantoren nog te verbeteren, klopten ze aan bij Lyreco. Het doel: een totaaloplossing opzetten die past bij het professionele imago en cliënteel van IWG - Regus België, én die de betrokken verantwoordelijken op alle vlakken ontzorgt. Wij vroegen Romain Brusseleers, Team Leader Community Manager bij IWG - Regus België na 6 maanden de balans op te maken van de samenwerking. 

Hoe is het washroom-project initieel tot stand gekomen? 

“Hygiëne, gezondheid en veiligheid zijn hyperbelangrijk bij  IWG - Regus België. Dat moet wel als je ruimtes aanbiedt waar veel partijen samenkomen. Tijdens corona werd dat alles plots nóg belangrijker. Klanten die handen schudden in coworking spaces moesten bijvoorbeeld meteen hun handen kunnen wassen. Plots werd het verhaal groter dan ‘water en zeep’, en werd de infrastructuur in toiletruimtes essentieel om op een veilige manier zaken te kunnen doen. Daarom hebben we vrij snel besloten te bekijken hoe we die ruimtes beter konden maken voor onze klanten, en namen we meteen ook budget en duurzaamheid onder de loep.” 

Hoe zijn jullie bij Lyreco terechtgekomen? 

“Vroeger hadden we meerdere leveranciers voor onze verschillende kantoor- en verbruiksproducten. Lyreco was daar één van. In 2022 besloot Regus Group de leverancierslijst in te korten. Op dat moment hebben we bekeken welke partner zo veel mogelijk producten en oplossingen kon aanbieden aan de beste prijzen. En dat bleek Lyreco te zijn.” 

washroom Regus

Het was dus ook meteen duidelijk dat Lyreco jullie partner zou worden voor het washroom-project? 

“Ja, de samenwerking met Lyreco was op alle vlakken de logische keuze. We wisten dat Lyreco ook Washroom Solutions aanbiedt en hebben ons plan bij hen voorgelegd. Ze dachten enorm probleemoplossend en proactief mee over een oplossing op maat, en konden ook nog eens de beste prijzen voorleggen. We wilden graag 10% besparen ten opzichte van onze huidige situatie en Lyreco is meteen met die vraag aan de slag gegaan. Ik kan nu zeggen dat hun oplossing voor een totale besparing van 40.000 à 50.000 euro op jaarbasis heeft gezorgd. En dat zonder in te boeten op kwaliteit of dienstverlening. Integendeel.” 

Was dat een belangrijke factor voor jullie? 

“Absoluut. Kantoren zijn enorm duur om te onderhouden. Als bedrijf kunnen we niet anders dan af en toe optimaliseren. Voor onszelf, maar ook voor onze klanten. Een kostenoptimalisering op deze schaal is zelfs voor ons als groot en stabiel bedrijf heel belangrijk om op lange termijn winstgevend te blijven. Maar natuurlijk was dat niet de enige reden om voor Lyreco te kiezen.” 

Regus

 

We wisten dat Lyreco ook Washroom Solutions aanbiedt en hebben ons plan bij hen voorgelegd. Ze dachten enorm probleemoplossend en proactief mee over een oplossing op maat van  IWG - Regus België, en konden ook nog eens de beste prijzen voorleggen.

Romain Brusseleers
Team Leader Community Manager

Wat waren de andere redenen? 

“Efficiëntie, bijvoorbeeld. Zo werken we nu met centrale bestellingen: we bestellen alles voor 1 à 2 maanden bij Lyreco. Dat is handig, want voor ons betekent het minder facturen en minder aparte bestellingen nakijken. Zo besparen we dus niet alleen op aankoopkost, maar ook op personeelskosten van de mensen die met onze bestellingen bezig zijn. Maar er is ook het duurzaamheidsverhaal. Omdat alle producten samen worden bezorgd, verkleint onze CO2-uitstoot. Bovendien is Lyreco ook zelf heel actief bezig met duurzaamheid. Ze stellen vaak duurzame alternatieven voor – zoals toiletpapier van gerecycleerd materiaal, of handzeep met een ecolabel. Lyreco regelde bijvoorbeeld ook dat de oude dispensers werden opgehaald en gerecycleerd. Zo’n dingen vinden we bij IWG - Regus België erg belangrijk.” 

Is dat hoe Lyreco het verschil maakt ten opzichte van anderen? 

“Minstens deels. Een ander belangrijk punt is de dienstverlening. Bij heel wat andere partners hebben we gemerkt dat we betaalden voor diensten die eigenlijk niet werden uitgevoerd. Bij Lyreco is het vertrouwen hoog. Door het persoonlijke contact hebben we veel meer controle over wat er gebeurt. We kennen de chauffeur, onze contactpersoon denkt proactief mee over wat het beste is voor het bedrijf, …” 

“Om een voorbeeld te geven: een andere partner zou voor de montage van het washroom-materiaal zorgen, maar liet niets meer van zich horen. Lyreco nam over en zorgde voor demontage en montage op 45 locaties op 8 weken tijd. 

washroom plakkaatje

Hoe zou je de opstart en de dagelijkse werking van Lyreco Washroom Solutions omschrijven? 

“De opstart verliep enorm vlot. Dankzij het projectplan van Lyreco hadden we te allen tijde een overzicht van de status van het project. En omdat het allemaal zo goed gepland en beheerd werd, hebben onze klanten op geen enkele manier hinder ondervonden van de werkzaamheden.” 

“Ook nu loopt alles zoals het moet. We kunnen voor alles bij één partner terecht. Dat betekent één factuur voor de verschillende locaties, wat handig is voor ons. Maar het betekent ook dat onze B2B-klanten alles via één aanspreekpunt kunnen regelen als ze specifieke noden hebben voor hun kantoor. Het is echt een nauwe, vlotte samenwerking. Lyreco denkt met ons mee op het vlak van budget, efficiëntie en duurzaamheid, en werkt ook naadloos samen met onze interne teams en onze bestaande leveranciers. We hebben allemaal het beste met elkaar voor. Dat moet ook. Om een topservice te kunnen leveren aan onze eigen klanten moeten we ver gaan en de lat hoog leggen. Het volledige plaatje moet kloppen. En dat doet het bij Lyreco.” 

Regus

 

De opstart verliep enorm vlot. Dankzij het projectplan van Lyreco hadden we te allen tijde een overzicht van de status van het project. En omdat het allemaal zo goed gepland en beheerd werd, hebben onze klanten op geen enkele manier hinder ondervonden van de werkzaamheden.

Romain Brusseleers
Team Leader Community Manager

Over die klanten gesproken: wat vinden zij van de nieuwe washrooms? 

“Die zijn heel erg tevreden met het resultaat! We krijgen zelfs spontaan mails van onze SPACES om te melden dat er enorm veel positieve feedback komt!"

De nieuwe toiletruimtes van IWG - REGUS België werden onder meer voorzien van Scott-toiletrollen, papieren handdoekjes, biologisch afbreekbare schuimzeep met een EU-ecolabel, toiletbrilreiniger en prullenbakjes. In het verlengde van dit project nam Lyreco ook ons recyclebeleid onder de loep. Zo creëren we samen een nog gezondere, schonere en veiligere werkomgeving. 

Meer Lyreco klanten in de kijker