Hangbrug

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij Lyreco erkennen we het belang van collectieve inspanningen om onze planeet en onze medemensen te beschermen. We zijn ons ervan bewust dat duurzaamheid alleen kan worden bevorderd door gezamenlijke actie en dat we moeten handelen om vooruitgang te boeken in onze hele toeleveringsketen. Jaar na jaar streven we ernaar onze lange-termijnbetrokkenheid op het gebied van duurzaamheid te versterken. Ons doel is om ons engagement voor meer verantwoordelijke praktijken uit te breiden en samen te werken met partners die onze zorgen en ambities delen, zodat we gezamenlijk vooruitgang kunnen boeken.

Bij Lyreco streven we naar uitmuntendheid op alle gebieden. Het gaat niet alleen om het leveren van producten en diensten van topkwaliteit, maar ook om ervoor te zorgen dat elke stap die we nemen om onze duurzaamheidsambities te verwezenlijken en onze klanten tevreden te stellen, op de meest duurzame manier wordt gezet:

  • Producten leveren die bijdragen aan de bescherming van de planeet en haar bewoners
  • Ervoor zorgen dat overal waar onze leveranciers, fabrikanten en partners actief zijn, wordt voldaan aan de vereisten op het gebied van ethiek en naleving.
  • Verpakking tot een minimum beperken
  • Duurzame processen ontwikkelen, van bestelling en levering tot het einde van de levensduur van het product
  • Uitmuntende werknemers bieden overal waar Lyreco actief is
  • Onderwijs ondersteunen over de hele wereld
Green leaf

Onze duurzaamheidsstrategie is gebaseerd op drie pijlers: Planet, People en Progress. Het is onze wens om de impact van onze activiteiten op de planeet te verminderen, een positieve impact te hebben op mensen en vooruitgang te stimuleren binnen onze hele waardeketen.

Wereldwijde certificaten

Wereldwijde certificaten

Vertrouwen en duidelijkheid zijn essentieel om de milieu- en sociale ambities van onze stakeholders waar te maken. 

We gebruiken de internationaal erkende normen ISO 9001:2015 en ISO 14001:2015 in al onze 17 dochterondernemingen in 25 landen als onderdeel van ons geïntegreerde managementsysteem. 

Sinds 2012 meten we de kwaliteit van ons duurzaamheidsbeheersysteem met Ecovadis. In 2022 ontving Lyreco een Ecovadis Gold Medal met een score van 73/100, waarmee we tot de top 2% van bedrijven in onze sector behoren.

A worker is sorting Lyreco products

Duurzame en ethische bevoorrading

Duurzaamheid en ethiek in de toeleveringsketen zijn sleutelprincipes voor Lyreco; ze vormen de de basis van onze duurzaamheidsstrategie.

Wij eisen dat alle leveranciers en productfabrikanten van Lyreco voldoen aan milieunormen en arbeids- en mensenrechten, waar ze ook actief zijn.

Om ervoor te zorgen dat voortdurend aan deze normen wordt voldaan, controleert het Lyreco Compliance team jaarlijks al zijn leveranciers die producten met het Lyreco-merk vervaardigen in risicolanden.

Deze beoordelingen en audits maken gebruik van de volgende kaders:

  • SMETA (SEDEX Members Ethical Trade Audit) vier pijlers: Arbeid, gezondheid en veiligheid, milieu en bedrijfsethiek
  • BSCI, ISO 14001:2015, Vigilance-plan en inkoopbeleid
sustainable selection

Lyreco sustainable selection

Duurzame trends en vereisten zijn de laatste jaren snel geëvolueerd, van alle aspecten van het product zelf tot de verpakking en de impact op het einde van de levensduur.


In 2023 lanceren we de eerste versie van "Sustainable Selection by Lyreco", onze nieuwe progressieve beoordelingsmethodologie voor leveranciers en producten. Ons baanbrekend doel is om onze klanten beter van dienst te zijn bij het selecteren van producten die bijdragen tot de bescherming van de planeet en haar bewoners.

Meer weten?

Duurzaamheidsverslag

LEES ONS DUURZAAMHEIDSVERSLAG

Lees verder