People are holding a plant in their joined hands

Verantwoordelijkheid & Duurzaamheid

Duurzaamheid en verantwoordelijkheid staan centraal in onze dienstverlening

Bij Lyreco erkennen we het belang van collectieve inspanningen om onze planeet en onze medemensen te beschermen. We zijn ons ervan bewust dat duurzaamheid alleen kan worden bevorderd door gezamenlijke actie en dat we moeten handelen om vooruitgang te boeken in onze hele toeleveringsketen. Jaar na jaar streven we ernaar onze lange-termijnbetrokkenheid op het gebied van duurzaamheid te versterken. Ons doel is om ons engagement voor meer verantwoordelijke praktijken uit te breiden en samen te werken met partners die onze zorgen en ambities delen, zodat we gezamenlijk vooruitgang kunnen boeken.

Bij Lyreco streven we naar uitmuntendheid op alle gebieden. Het gaat niet alleen om het leveren van producten en diensten van topkwaliteit, maar ook om ervoor te zorgen dat elke stap die we nemen om onze duurzaamheidsambities te verwezenlijken en onze klanten tevreden te stellen, op de meest duurzame manier wordt gezet:

  • Producten leveren die bijdragen aan de bescherming van de planeet en haar bewoners
  • Ervoor zorgen dat overal waar onze leveranciers, fabrikanten en partners actief zijn, wordt voldaan aan de vereisten op het gebied van ethiek en naleving.
  • Verpakking tot een minimum beperken
  • Duurzame processen ontwikkelen, van bestelling en levering tot het einde van de levensduur van het product
  • Uitmuntende werknemers bieden overal waar Lyreco actief is
  • Onderwijs ondersteunen over de hele wereld
Green leaf

 

Onze duurzaamheidsstrategie is gebaseerd op drie pijlers: PlanetPeople en Progress. Het is onze wens om de impact van onze activiteiten op de planeet te verminderen, een positieve impact te hebben op mensen en vooruitgang te stimuleren binnen onze hele waardeketen.

rice fields

Onze resultaten

picto rickshaw

-40%

CO2 uitstoot (scope 1 & 2) sinds 2019

Onze teams werken aan een gemeenschappelijk doel: verantwoordelijk handelen om de impact van Lyreco op het milieu in de hele waardeketen, van leveranciers tot klanten, tot een minimum te beperken.

leaf

36%

van onze verkoop afkomstig van verantwoorde producten in 2022

De "Sustainable Selection" ondersteunt onze klanten bij het kiezen van producten die bijdragen aan de bescherming van de planeet en haar bewoners.

sdg goals

Lyreco steunt de doelstellingen van de Global Compact & UN SDGs (Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties)

In 2004 was Lyreco het eerste bedrijf in de sector van de kantoorbenodigdheden dat zich aansloot bij het UN Global Compact (UNGC), wat getuigt van ons langetermijn engagement voor duurzaamheid. Door dit wereldwijde initiatief te steunen, verbinden we ons ertoe om jaarlijks te communiceren over onze vooruitgang bij de implementatie van de tien principes van de UNGC en de Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's).

Picture of Lyreco CEO

Bij Lyreco geloven we echt dat de circulaire economie de beste manier is om een verantwoorde groei te bereiken. Door onze activiteiten tegen 2025 om te zetten in de circulaire economie, zetten we een beslissende stap op weg naar een nog betere integratie van onze prestatiedoelstellingen en onze duurzaamheidsverplichtingen.

Gregory Lienard

CEO van de Lyreco Groep

sustainable field

Duurzaamheidsverslag

"In een tijd waarin maatschappelijk verantwoord ondernemen voor onze klanten belangrijker dan ooit is, blijven wij het verschil maken door elk jaar weer een steeds duurzamere waardepropositie te bieden."

Verder lezen