People are holding a plant in their joined hands

Verantwoordelijkheid & Duurzaamheid

Duurzaamheid en verantwoordelijkheid staan centraal in onze dienstverlening

Bij Lyreco realiseren we ons dat het nemen van actie om bij te dragen aan de bescherming van onze planeet en onze mensen de betrokkenheid van iedereen vereist, en dat we moeten handelen om vooruitgang te boeken in duurzaamheid binnen onze gehele toeleveringsketen. Jaarlijks verbeteren we ons langetermijnengagement voor duurzaamheid met als doel onze toewijding aan meer verantwoorde praktijken te versterken en ervoor te zorgen dat we samenwerken met partners die op zijn minst onze zorgen en ambities delen. 

Het leveren van uitmuntendheid gaat niet alleen over producten en diensten van topkwaliteit, maar ook over de garantie dat elke actie die we ondernemen consistent is met onze duurzaamheidsambities en voldoet aan de verwachtingen van onze klanten :  

  • Producten leveren die bijdragen aan de bescherming van de planeet en haar bewoners 
  • Ervoor zorgen dat overal waar onze leveranciers, fabrikanten en partners actief zijn, wordt voldaan aan de vereisten op het gebied van ethiek en naleving. 
  • Verpakking tot een minimum beperken 
  • Duurzame processen ontwikkelen, van bestelling en levering tot het einde van de levensduur van het product 
  • Uitmuntende werknemers inzetten waar we ook actief zijn 
  • Onderwijs ondersteunen over de hele wereld 
Green leaf

 

Onze duurzaamheidsstrategie is gebaseerd op drie pijlers: PlanetPeople en Progress. Het is onze wens om de impact van onze activiteiten op de planeet te verminderen, een positieve impact te hebben op mensen en vooruitgang te stimuleren binnen onze hele waardeketen.

rice fields

Onze resultaten

picto rickshaw

-40%

CO2 uitstoot (scope 1 & 2) sinds 2019

Onze teams werken aan een gemeenschappelijk doel: verantwoordelijk handelen om de impact van Lyreco op het milieu in de hele waardeketen, van leveranciers tot klanten, tot een minimum te beperken.

leaf

36%

van onze verkoop afkomstig van verantwoorde producten in 2022

De "Sustainable Selection" ondersteunt onze klanten bij het kiezen van producten die bijdragen aan de bescherming van de planeet en haar bewoners.

sdg goals

Lyreco steunt de doelstellingen van de Global Compact & UN SDGs (Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties)

In 2004 was Lyreco het eerste bedrijf in de sector van de kantoorbenodigdheden dat zich aansloot bij het UN Global Compact (UNGC), wat getuigt van ons langetermijn engagement voor duurzaamheid. Door dit wereldwijde initiatief te steunen, verbinden we ons ertoe om jaarlijks te communiceren over onze vooruitgang bij de implementatie van de tien principes van de UNGC en de Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's).

Picture of Lyreco CEO

We erkennen het belang van snelle en diepgaande emissiereducties om de wereldwijde uitstoot vóór 2030 te halveren en streven naar netto nul emissies vóór 2050. Bij Lyreco verbinden we ons ertoe om op korte termijn bedrijfsbrede emissiereductiedoelstellingen vast te stellen die in lijn zijn met de klimaatwetenschap, met behulp van de Science Based Targets initiative (SBTi). 

We zijn niet alleen verantwoordelijk voor onze eigen duurzaamheidsdoelstellingen, maar moedigen ook onze leveranciers aan om zich bij de klimaatwetenschap aan te sluiten!

Gregory Lienard

CEO van de Lyreco Groep

walking

Lyreco Sustainable Selection

Duurzame trends en vereisten zijn de laatste jaren snel geëvolueerd, van alle aspecten van het product zelf tot de verpakking en de impact op het einde van de levensduur. 

In 2023 lanceerden we de eerste versie van "Sustainable Selection by Lyreco", onze nieuwe progressieve beoordelingsmethodologie voor leveranciers en producten. Ons doel is om onze klanten beter van dienst te zijn bij het selecteren van producten die bijdragen aan de bescherming van de planeet en haar bewoners. 

sustainable field

Duurzaamheidsverslag

"In een tijd waarin maatschappelijk verantwoord ondernemen voor onze klanten belangrijker dan ooit is, blijven wij het verschil maken door elk jaar weer een steeds duurzamere waardepropositie te bieden."

Verder lezen