Rode_man_ESM

Hoe de Employee Safety Manager (ESM) jouw zorgen uit handen neemt

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) zijn, ondanks de toepassing van de arbeidshygiënische strategie in veel gevallen vaak onvermijdelijk in diverse sectoren. Na het uitvoeren van een gedegen Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E) zijn bij veruit de meeste bedrijven in bijvoorbeeld de bouw, (petro-)chemie, maakindustrie, etc. de risico’s niet volledig uit te sluiten zonder het gebruik van PBM.

Je biedt jouw medewerkers daarom op basis van de RI&E de meest geschikte PBM, maar daar houdt het echter niet op. Het aanbieden van de PBM aan jouw medewerkers is namelijk één, maar het tijdig onderhouden en vervangen van PBM is cruciaal. De gevolgen van het dragen van PBM die niet meer voldoen aan de normering, versleten zijn of niet meer passen, kunnen namelijk zowel de veiligheid van jouw medewerker schaden als jezelf aansprakelijk stellen voor het niet ter beschikking stellen van compliant PBM.

Wij hebben hiervoor de ideale oplossing!

Intersafe -a Lyreco company- denkt hierover graag met je mee. Zoals gezegd, is het aanbieden van PBM aan jouw medewerkers een goed begin, maar het onderhoud en tijdig vervangen van PBM is zeer cruciaal om jouw medewerkers continu veilig te laten werken.

Om de veiligheid te waarborgen en ongelukken te voorkomen is de Employee Safety Manager (ESM) ontwikkeld. De Employee Safety Manager is een online registratie- en bestelsysteem waar op individueel niveau wordt geregistreerd welke PBM er worden aangeschaft, wanneer deze aan vervanging toe zijn en het te besteden budget van de individuele medewerker.

Homepage ESM

Voordelen van de Employee Safety Manager
 

 1. Stijging individuele veiligheid van jouw medewerkers, voorkomen van ongevallen en beperken van ziekteverzuim.
  Door gebruik te maken van de Employee Safety Manager, zorg je ervoor dat jouw medewerkers altijd en overal veilig kunnen werken doordat ze altijd de juiste materialen tot hun beschikking hebben. Dit zorgt voor minder ongevallen op de werkvloer en minder ziekteverzuim.

 2. Alle PBM die jouw medewerkers gebruiken voldoen aan de geldende wetten en regels en aan jouw persoonlijke eisen.
  Door vooraf vast te stellen welke PBM er kunnen worden aangekocht via het bestelsysteem, zorg je ervoor dat jouw medewerkers altijd PBM tot hun beschikking hebben die voldoen aan de wet- en regelgeving en aan uw eisen als werkgevers. Denk hierbij aan kleding in de juiste huisstijlkleuren en met het juiste logo.

 3. Kostenbesparing
  De Employee Safety Manager zorgt ervoor dat je kosten bespaart. Zo worden er voor en/of door medewerkers namelijk geen onnodige PBM besteld welke op de plank belanden. Tevens kun je het aantal levermomenten beperken, waardoor bijvoorbeeld bijkomende kosten als order- en pakketkosten worden beperkt. Daarnaast bespaar je tijd en geld doordat je gebruik kunt maken van één efficiënt bestel-, registratie en uitgifte systeem.

 4. Inzicht
  Door over te stappen naar de Employee Safety Manager krijg je meer inzicht in de aanschaf en vervanging van de benodigde PBM op individueel niveau. Daarnaast heb je het voordeel gebruik te kunnen maken van een gemakkelijk en digitaal bestel- en leverproces met managementrapportages. Ook dit zorgt voor meer inzicht. 

  Ook kun je met de Employee Safety Manager gemakkelijk budgetteren en beschik je over een forecasting mogelijkheid. Je kent het aantal medewerkers en het toegekende budget. Verder krijg je ook inzicht in afwijkende gevallen. Zo zie je in één oogopslag welke medewerkers en/of afdelingen bovengemiddeld of juist minder besteden aan veiligheid.

Dashboard ESM

Meer weten?