people in matching red shirts

Zabudnite na nudný event

Poradíme vám, ako pripraviť úspešný teambuilding

 

Zorganizujte event, na ktorý vaši kolegovia tak skoro nezabudnú. Príjemný a zmysluplný teambuilding je kľúčom k fungujúcej spolupráci a komunikácii na pracovisku. Ak chcete, aby vaša firma prosperovala a vaši zamestnanci vykonávali svoju prácu s radosťou, investujte čas do prípravy kvalitného teambuildingu. 

 

Na našom e-shope nájdete všetko potrebné na prípravu nezabudnuteľného teambuildingu.  

Nakúpte produkty na váš teambuilding 

 

Keď sa povie teambuilding, mnohí z nás si spomenú na víkend na chate, nudný večer s vínom v papierových pohároch či športový deň na parkovisku pred budovou firmy.  

Teambuilding by však nemal byť iba povinnou každoročnou jazdou, ale efektívne stráveným časom, ktorý si každý zamestnanec užije. 

people on rafts river

Kvalitné teambuildingy zároveň pomáhajú prekonávať bariéry medzi vedúcimi pracovníkmi a zamestnancami a podporujú pocit spolupatričnosti a dôvery. Ak budú mať zamestnanci pocit, že sú dôležitou súčasťou veľkého celku, budú motivovaní a svoju prácu budú vnímať celkom inak.

Printing Manager

Úspešný teambuilding stmelí pracovný kolektív, zlepší tímovú spoluprácu, dodá zamestnancom motiváciu a energiu a zvýši ich pracovnú výkonnosť. 

Martin Opálený
Lyreco Printing Manager

3 tipy ako pripraviť úspešný teambuilding

people playing volleyball while sunset

1. Urobte si prieskum

Prvým krokom je oboznámenie sa s očakávaniami a záľubami vašich kolegov a zamestnancov. 

Ak chcete, aby sa na evente nikto nenudil, pripravte svojim zamestnancom program na mieru. Opýtajte sa ich, ako si predstavujú ideálny teambuilding a naplánujte ho na základe ich predstáv. Prieskum môžete urobiť prostredníctvom online ankety, dotazníkov či na spoločnej porade. 

Náš tip: Zahrňte do príprav zamestnancov. Ak budú mať pocit, že sa na príprave teambuildingu podieľali, ich motivácia zúčastniť sa bude vyššia.   

people on top of mountain sunset

2. Stanovte si cieľ

Konkrétny a jasný cieľ teambuildingu je nevyhnutným predpokladom úspechu. Iste ste sa už zúčastnili eventu, ktorý ste vnímali ako stratený čas. Dôvodom zrejme bolo, že daný teambuilding nemal vopred stanovený cieľ. 

Ak si vopred určíte, čo má byť výsledkom teambuildingu, program a aktivity sa vám budú plánovať oveľa jednoduchšie.

Niekoľko tipov, na čo sa počas teambuildingu zamerať: 

  1. Skupinové aktivity, hry či súťaže zlepšujú komunikáciu a tímovú spoluprácu. 
  2. Brainstormingy a diskusie zvyšujú motiváciu a kreativitu. 
  3. Malý darček alebo relaxačné aktivity, akými sú napríklad wellness, športové či kultúrne podujatie, sú príjemným poďakovaním a odmenou za úspešný pracovný rok.
hands

Náš tip: Venujte čas dobrej veci!

Navštívte dom seniorov a pripravte im milý program. Vyvenčite psy v lokálnom útulku. Alebo si spravte brigádu a vyzbierajte odpad v lese za mestom. 

Nič neutuží kolektív viac ako spoločné úsilie pri dobrovoľníckej aktivite, ktorou zároveň podporíte miestnu komunitu

 

Nechajte si vyrobiť personalizované darčeky na mieru!

Súčasťou dobrého teambuildingu sú aj darčeky pre každého zamestnanca. Či už zvolíte kalendár, diár alebo iné praktické doplnky či elektroniku, nezabudnite na potlač s logom firmy. 

 

Vyberte si z viac ako 40 000 produktov  

woman running

3. Vytvorte si plán

Či už chystáte víkendový teambuilding, alebo niekoľkohodinovú akciu, vždy majte pripravený podrobný časový plán s konkrétnymi aktivitami. Ideálne je, ak si naplánujete jednu hlavnú aktivitu, okolo ktorej bude prebiehať zopár ďalších. Žiadny plán rovná sa chaos. Chaos rovná sa nespokojnosť zamestnancov a strata motivácie. 

Ako robíme teambuildingy v Lyreco?

Všetkým ukážeme, že sme jeden tím - vo firemných farbách s logom spoločnosti! 

Lyreco people

Psychologický aspekt pre budovanie tímového myslenia je veľký.  

Ak má každý člen tímu napr. tričko s logom rovnakej farby a to bez ohľadu na pracovné zaradenie či pozíciu, tak majú všetci zúčastnení pocit rovnosti a spolupatričnosti

 

Vytvorte dizajn pre váš tím 

Medzi obľúbené teambuildingové aktivity patria napríklad: 

  • jazdy na motokárach, 
  • návšteva escape room, 
  • degustácia vína či kávy, 
  • kurz varenia, 
  • simulované riešenie problémov, 
  • filmový večer 
  • alebo kvízy a súťaže. 

Počas celého teambuildingu myslite na občerstvenie, ktoré k dobrému eventu neodmysliteľne patrí. Na stoloch nesmie chýbať široká ponuka jedla a nápojov. 

food

Všetko potrebné pre úspešný teambuilding nájdete v e-shope Lyreco. 

Vybrať občerstvenie 

Pokračovať v čítaní