people in matching red shirts

Zapomeňte na nudný event

Poradíme vám, jak připravit úspěšný teambuilding

 

Zorganizujte event, na který vaši kolegové jen tak nezapomenou. Příjemný a smysluplný teambuilding je klíčem k fungující spolupráci a komunikaci na pracovišti. Chcete-li, aby vaše firma prosperovala a vaši zaměstnanci vykonávali svou práci s radostí, investujte čas do přípravy kvalitního teambuildingu. 

Na našem e-shopu naleznete vše potřebné pro přípravu nezapomenutelného teambuildingu.

Nakupte produkty na váš teambuilding event 

 

Když se řekne teambuilding, mnozí z nás si vybaví víkend na chatě, nudný večer s vínem v papírových kelímcích či sportovní den na parkovišti před budovou firmy.  

Teambuilding by však neměl být pouze povinnou každoroční jízdou, ale efektivně stráveným časem, který si každý zaměstnanec užije. 

people on rafts river

Kvalitní teambuildingy zároveň pomáhají překonávat bariéry mezi vedoucími pracovníky a zaměstnanci a podporují pocit sounáležitosti a důvěry. Pokud budou mít zaměstnanci pocit, že jsou důležitou součástí velkého celku, budou motivováni a svou práci budou vnímat zcela jinak.

Printing Manager

Úspěšný teambuilding stmelí pracovní kolektiv, zlepší týmovou spolupráci, dodá zaměstnancům motivaci a energii a zvýší jejich pracovní výkonnost.

Martin Opálený
Lyreco Printing Manager

3 tipy, jak připravit úspěšný teambuilding

people playing volleyball while sunset

1. Udělejte si průzkum

Prvním krokem je seznámení se s očekáváními a zálibami vašich kolegů a zaměstnanců. 

Pokud chcete, aby se na eventu nikdo nenudil, připravte svým zaměstnancům program na míru. Zeptejte se jich, jak si představují ideální teambuilding a naplánujte jej na základě jejich představ. Průzkum můžete provést prostřednictvím online ankety, dotazníků nebo na společné poradě. 

Náš tip: Zahrňte do příprav zaměstnance. Pokud budou mít pocit, že se na přípravě teambuildingu podíleli, jejich motivace zúčastnit se bude vyšší.   

people on top of mountain sunset

2. Stanovte si cíl

Konkrétní a jasný cíl teambuildingu je nezbytným předpokladem úspěchu. Jistě jste se už zúčastnili eventu, který jste vnímali jako ztracený čas. Důvodem zřejmě bylo, že daný teambuilding neměl předem stanovený cíl. 

Pokud si předem určíte, co má být výsledkem teambuildingu, program a aktivity se vám budou plánovat mnohem snadněji. 

Několik tipů, na co se během teambuildingu zaměřit: 

  1. Skupinové aktivity, hry či soutěže zlepšují komunikaci a týmovou spolupráci. 
  2. Brainstormingy a diskuse zvyšují motivaci a kreativitu. 
  3. Malý dárek nebo relaxační aktivity, jako jsou například wellness, sportovní či kulturní akce, jsou příjemným poděkováním a odměnou za úspěšný pracovní rok. 
hands

Náš tip: Věnujte čas dobré věci!

Navštivte dům seniorů a připravte jim milý program. Vyvenčete psy v místním útulku. Nebo si udělejte brigádu a vysbírejte odpad v lese za městem. 

Nic neutuží kolektiv více než společné úsilí při dobrovolnické aktivitě, kterou zároveň podpoříte místní komunitu.  

 

 

Nechte si vyrobit personalizované dárky na míru!

Součástí dobrého teambuildingu jsou také dárky pro každého zaměstnance. Ať už zvolíte kalendář, diář, nebo jiné praktické doplňky či elektroniku, nezapomeňte na potisk s logem firmy. 

 

Vyberte si z více než 40 000 produktů

woman running

3. Vytvořte si plán

Ať už chystáte víkendový teambuilding, nebo několikahodinovou akci, vždy mějte připravený podrobný časový plán s konkrétními aktivitami. Ideální je, pokud si naplánujete jednu hlavní aktivitu, kolem které bude probíhat pár dalších. Žádný plán rovná se chaos. Chaos rovná se nespokojenost zaměstnanců a ztráta motivace. 

Jak děláme teambuildingy v Lyrecu?  

Všem ukážeme, že jsme jeden tým – ve firemních barvách s logem společnosti! 

Lyreco people

Psychologický aspekt pro budování týmového myšlení je veliký.  

Pokud má každý člen týmu např. tričko s logem stejné barvy, a to bez ohledu na pracovní zařazení či pozici, tak mají všichni zúčastnění pocit rovnosti a sounáležitosti

 

Vytvořte design pro váš tým

Mezi oblíbené teambuildingové aktivity patří například: 

  • jízdy na motokárách, 
  • návštěva escape room, 
  • degustace vína či kávy, 
  • kurz vaření, 
  • simulované řešení problémů, 
  • filmový večer, 
  • nebo kvízy a soutěže. 

Během celého teambuildingu myslete na občerstvení, které k dobrému eventu neodmyslitelně patří. Na stolech nesmí chybět široká nabídka jídla a nápojů. 

food

Vše potřebné pro úspěšný teambuilding naleznete v e-shopu Lyreco. 

 

Vybrat občerstvení

Pokračovat ve čtení