concentrates

4 dôvody prečo nakupovať koncentráty

Nákup čistiacich prostriedkov sa môže zdať ako jednoduchý proces, opak však býva pravdou. Nejedna prevádzka alebo firma sa pri nákupe zamýšľa, či voliť väčšie alebo menšie balenie a aká je spokojnosť s použitím a výkonom.  Neoplatí sa radšej  prejsť na ekologické alternatívy? Ísť po cene alebo skôr po značke? 

Dlhé roky na trhu s hygienou dominovali hotové čistiace prostriedky, ktoré sú vhodné na okamžité použitie. Teraz však trh valcujú koncentráty čistiacich prostriedkov a kompaktné čistiace prostriedky. Tie môžete nájsť vo forme tabliet alebo kapsúl. Sú čoraz populárnejšie a je na čase sa zamyslieť nad tým, či by aj vaša spoločnosť nemala naskočiť na tento udržateľnejší trend. 

Čo je koncentrovaná čistiaca chémia? 

Koncentrovaný  výrobok je čistiaci prostriedok, ktorý musíte pred použitím zriediť s vodou. Z jedného balenia koncentrovaného výrobku môžete získať desiatky až stovky opakovane použiteľných fliaš s nariedeným prostriedkom. 

Čo to pre vás znamená?  

Koncentrované výrobky sú vhodné pre väčšie prevádzky a priestory alebo vtedy, ak viete, že ich stihnete spotrebovať pred vypršaním dátumu spotreby.

lyreco waregouse

Taktiež je dôležité, aby ste mali prívod vody na mieste, kde chcete koncentrát miešať a aby bol tento priestor dostatočne veľký aj kvôli obsiahnutým chemikáliám. 

 

UPOZORNENIE: Pred miešaním ako aj samotným použitím koncentrovaného výrobku si vždy prečítajte etiketu a informácie o výrobku. 

 

 

Aké výhody majú koncentráty v porovnaní s hotovými čistiacimi výrobkami?

lower costs

1. Nižšie náklady

Pri porovnaní nákladov vám vyjdú koncentráty takmer vždy ako ekonomická voľba. Koncentrovaný výrobok sa vám môže zo začiatku javiť ako vyššia investícia, ale nedajte sa zmýliť! Vždy sa pozerajte na pomer, koľko fľašiek čistiaceho prostriedku dokážete naplniť z koncentrátu a porovnajte si toto číslo s cenou rovnakého množstva produktov pripravených na okamžité použitie. 

Ďalším pozitívom nie len pre váš rozpočet, ale aj pre prírodu, je, že fľaše nevyhadzujeme, ale rozrábame si čistiaci prostriedok stále do tých istých.

trucks on road

2. Zbytočne sa nepreváža voda

Ako už názov napovedá, pri koncentrátoch sa jedná o koncentrovaný roztok čistiaceho prostriedku, ktorý musíte pred použitím zmiešať s vodou a to v pomere, ktorý udáva výrobca. Čiže kúpite malú fľašku čistiaceho prostriedku, ale výkon je porovnateľný s veľkým balením. 

Výhodou toho, že výrobca zbytočne netransportuje vodu, je nižšia váha, ktorú musí transportovať. Naopak, takto je schopný transportovať väčší objem a tým pádom sa znižuje aj množstvo paliva a emisií CO2 spojených s prepravou tovaru.

.

cleaning products storage

3. Viac miesta v regáloch

Jednou z obrovských výhod koncentrovaných výrobkov je, že zaberajú menej miesta v regáloch. Samozrejme, ku koncentrátom potrebujete fľaše alebo nádoby, v ktorých koncentrát následne riedite. Tieto fľaše či nádoby bývajú viacnásobne použiteľné a v porovnaní s bežným čistiacim prostriedkom v jednorazovej fľaši sú ekologickejšie

Green alternatives

4. S ohľadom na prírodu

Keďže neprevážate vodu, viete transportovať väčší objem produktu, z čoho vyplýva, že ho nemusíte prevážať tak často. Tým pádom šetríte palivo, znižujete uhlíkovú stopu a chránite prírodu. Taktiež je potrebné menšie množstvo jednorazových plastových obalov, ktoré ak nie sú v recyklovateľných obaloch, skončia v spaľovniach alebo na skládkach. A menej odpadu na skládkach má výrazne pozitívny efekt na prírodu. 

Kedy radšej kúpiť hotový čistiaci prostriedok? 

 

Takzvané ready-to-use produkty, čiže čistiace prostriedky pripravené na okamžité použitie, sú vhodnejšie pre menšie prevádzky, akými sú napríklad pohostinstvá či malé obchodné priestory. Ich výhodou je konzistentnosť, čo do zloženia, tak do výkonu, keďže ich nemusíte špeciálne namiešavať. Kvalitu preveruje výrobca už počas procesu výroby a tak dokáže garantovať rovnaké zloženie pri každej novokúpenej fľaši.  

 

Prezrieť čistiace prostriedky

Lyreco vlastná značka

Pod vlastnou značkou ponúka spoločnosť Lyreco široký výber riešení: 

lyreco products

Zákazníci majú možnosť nakúpiť spoľahlivé výrobky v dobrej kvalite a za rozumnú cenu.   

Náš tip: Kliknite sem alebo na odkaz nižšie a pod ZNAČKA vyberte “Lyreco”. 

 

Zistiť viac o čistiacich prostriedkoch Lyreco

Novinka v našom portfóliu: Kompaktné čističe od Solupak  

Spoločnosť Solupak je výrobcom inovatívnych čistiacich a dezinfekčných produktov vo forme granúl v špeciálnom puzdre z PVOH-fólie (kapsula). Toto riešenie vám šetrí čas, pretože vás odbremení od kroku s riedením koncentrátu s vodou a počítaním s mierkami a odmerkami. 

solupak solution

Celý koncept pozostáva zo 4 jednoduchých krokov: naplnenie fľašky vodou, pridanie kapsule, pretrepanie, kým sa kapsula rozpustí a použitie. Vybrať si môžete z prostriedkov na čistenie kúpeľní, podláh, povrchov, na ničenie baktérií, pracích prostriedkov alebo prostriedkov vhodných do potravinárstva a cateringu. 

Náš tip: Do vyhľadávacieho poľa v našom e-shope zadajte heslo Solupak

 

Dozvedieť sa viac o riešeniach Solupak

Lyreco detergent

Odporúčanie našich špecialistov:

Tekutý gél na pranie Lyreco bol ocenený environmentálnou značkou EU Ecolabel. Je založený na prírodných a minerálnych látkach a neobsahuje fosfáty ani optické rozjasňovače. A vystačí vám až na 90 pracích dávok a zaručí vám vysokú účinnosť a dokonalú čistotu aj pri nízkych teplotách. 

Pokračovať v čítaní