concentrates

4 ok a koncentrátumok vásárlásához

A tisztitószerek vásárlása egyszerű folyamatnak tűnhet, de ennek épp ellenkezője igaz. Vásárláskor nem egy vállalat vagy kirendeltség azon gondolkodik, hogy kisebb vagy nagyobb csomagolást válasszon és milyen az adott termékkel és annak hatásával való elégedettség.  Nem érné meg inkább a környezetbarát alternatívát választani? A márkát vagy az árat nézzük inkább? 

A higiéniai termékek piacát sok éven át az azonnal használható, kész tisztítószerek uralták. Most azonban a koncentrátumok és a kompakt tisztítószerek vették át az uralmat. Ezek tabletta vagy kapszula formájában kaphatók.  Mivel egyre népszerűbbek, ideje lenne azon elgondolkodni, hogy az ön vállalatának is ezt a fenntartható trendet kellene követnie.

Mit jelent a koncentrált tisztító vegytan? 

A koncentrátum egy tisztítószer, amelyet használat előtt vízzel kell hígítani. Egy csomag koncentrátumból több tíz vagy száz ismételten használható higított tisztitószer nyerhető. 

Mit jelent ez önnek?  

A koncentrátumok nagyobb kirendeltségek és területek számára alkalmasak vagy abban az esetben ajánlottak, ha azokat még lejáratuk előtt elhasználja.

lyreco waregouse

Szintén fontos, hogy azon a helyen, ahol szeretné a koncentrátumot összekeverni, a tartalmazott vegyszerek miatt legyen elegendő víz és terület. 

 

FIGYELMEZTETÉS: a koncentrátum keverése és használata előtt mindig olvassa el a címkét és a termékről szóló információkat. 

 

A koncentrátum a kész tisztítószerekkel összehasonlítva milyen előnyökkel rendelkezik?

lower costs

1. Kevesebb költség

A költségek összehasonlításakor a koncentrátumok szinte mindig gazdaságosabbak. Kezdetben a koncentrátum nagyobb beruházásnak tűnhet, de ne hagyja magát megtéveszteni! Mindig nézze az arányt, hogy a koncentrátumból mennyi üveg tisztitószer jön ki, majd ezt a számot hasonlítsa össze a késztermékek mennyiségével. 

A költségvetésen kívül további pozitívum a természet kímélés, mivel a palackokat nem dobjuk ki, hanem a tisztítószert mindig ugyanabba az üvegbe töltjük.

trucks on road

2. A víz nincs feleslegesen szállítva

Ahogy a címből is következtethető, tisztítószer koncentrátumról van szó, amelyet használat előtt a gyártó által megadott arányban kell vízzel hígítani. Tehát egy kis üveg tisztítószert vásárol, melynek hatása összehasonlítható a nagy csomagolással. 

Előnye, hogy a gyártó feleslegesen nem szállítja a vizet, és kisebb a szállított súly is. Mivel nagyobb űrtartalmat képes szállítani, ezáltal csökken a szállítással kapcsolatos üzemanyag mennyisége és CO2 emisszió.

cleaning products storage

3. Több hely a polcokon

A koncentrátumok egyik óriási előnye, hogy a polcokon kevesebb helyet foglalnak el. Természetesen a koncentrátumokhoz palackokra vagy tárolóedényekre van szükség, amelyben ezután feloldásra kerül az anyag. Ezek a palackok vagy edények az egyszer használatos hagyományos tisztítószerekkel összehasonlítva  sokkal többször felhasználhatók és környezetkímélőbbek is. 

Green alternatives

4. Tekintettel a természetre

Ha a vizet nem fuvarozza, nagyobb űrtartalmú terméket tud szállítani, ezért nem kell olyan gyakran bajlódnia a szállítással. Ezzel nemcsak üzemanyagot takarít meg, hanem csökkenti a karbonlábnyomot és védi a környezetet. Kevesebb egyszer használatos műanyag csomagolás szükséges, amely, ha nem újrahasznosítható csomagolásban van, a hulladékégetőkben vagy lerakókban végzi. A kevesebb hulladéknak is jelentős pozitív hatása van a természetre. 

Mikor vásároljunk inkább kész tisztítószert?  

 

Az ún. ready-to-use termékek, azaz azonnali használatra kész tisztítószerek kisebb egységek részére alkalmasak, pl. vendéglők vagy kis üzletek. Előnyük a sűrűség, az összetételt és hatást is beleértve, mivel nem kell őket külön bekeverni. A minőséget a gyártás során ellenőrzik, ezért a gyártó minden palack esetében garantálja az egyforma összetételt.  

 

Szeretném megnézni a tisztítószereket

Lyreco saját márka

A Lyreco vállalat saját márkája alatt széleskörű megoldásokat kínál: 

lyreco products

A vásárlók kedvező áron vásárolhatnak jó minőségű és megbízható termékeket.   

Tippünk:  Kattintson ide  vagy a lenti linkre és a MÁRKA alatt válassza ki a “Lyreco”-t. 

 

Szeretném megnézni a Lyreco tisztítószereket

Portfóliónk újdonsága: Kompakt tisztítószerek a Solupak-tól  

A Solupak vállalat innovatív tisztító és fertőtlenítő szerek gyártója, amelyek granulátum formájában egy speciális PVOH-fólia (kapszula) tokban kaphatók. Ezzel a megoldással időt takarít meg, mivel tehermentesíti a koncentrátum vízzel történő hígítását, valamint a mércék és arányok számolását.

solupak solution

Az egész konceptus 4 egyszerű lépésből áll: palack vízzel való megtöltése, megrázás a kapszula feloldódásáig és használat. Fürdőszoba, padló, felületek, baktériumok megsemmisítése, mosószer vagy élelmiszer és cateringhez alkalmas eszközökből lehet választani. 

Tippünk: Az eshop keresőmezőjébe írja be a Solupak keresőszót. 

 

Szeretnék többet megtudni a Solupak megoldásokról

Lyreco detergent

Specialistáink ajánlata:

A Lyreco folyékony mosószer elnyerte az EU Ecolabel márkajelzést. Természetes és ásványi anyagokon alapul, foszfátmentes és nem tartalmaz optikai fehérítőket. Akár 90 adagra elegendő, nagy hatékonyságú és alacsony hőfokon is tökéletes tisztaságot biztosít. 

Folytatom az olvasást