Two people are talking in an office

A zöldebb munkahelyek támogatása

Egyedi értékelési módszertan és fenntartható megoldások

Ügyfeleink arra törekszenek, hogy alkalmazottaik számára olyan munkakörnyezetet biztosítsanak, amely kézzelfogható előnyökkel jár az emberek és a környezet számára.

A fenntartható megoldások alkalmazása érdekében elkötelezettek vagyunk a munkahelyi termékek vásárlásakor:

  1. Olyan ökológiai termék-alternatívák kidolgozására, amelyek könnyen azonosíthatók és kiválaszthatók.

  2. Alacsony kibocsátású szállítási módszerek kidolgozására és a megrendelések csoportosításának elősegítésére.

  3. Bövíteni újrahasznosítás vagy újrafelhasználás céljából a használt termékek összegyűjtését.

Sustainable selection by Lyreco pictos

Kövesse a Sustainable by Lyreco!

A környezetbarát termékek vásárlásához világos információkra van szükség, amelyek megkönnyítik az azonosításukat. A Lyreco katalógusban és az online áruházban a zöld (bio) termékeket Sustainable by Lyreco jelölik, ami azt jelzi, hogy a Lyreco értékelési módszertanát alkalmazzuk.

Saját értékelési módszertanunk lehetővé teszi számunkra a termékeink ellenőrzését a teljes gyártási lánc során. Ugyanakkor az ügyfelek rendelkezésére bocsátunk minden szükséges információt, hogy megértsük, miért minősül egy termék ökológiai terméknek.

Egy zöld irodai termék egyedi értékelése

A "Zöld termékek értékelése" módszertanunk egy elismert nemzetközi szabványon alapszik (ISO 14020), amely az ISO Környezetvédelmi igények legmagasabb szintje.

sgs green tree zoom

TUDJON MEG TÖBBET
Lyreco Zöld fa értékelési módszertan

A módszertan minden termékre vonatkozik, kivéve a minőségértékelési folyamatunkat.

A Sustainable by Lyreco értékelési módszertanunk nemzetközileg elismert szabványokon és szervezeteken alapul:

  • Ennek alapja az elismert ISO 14020 nemzetközi szabvány, amely az ISO Environmental Claims szabványsorozat legmagasabb szintjén található.
  • Összhangban van a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara hirdetési eljárásaival, amelyek ajánlásokat nyújtanak greenwashing megakadályozására.
  • Az alkalmazott rendszer az összes leányvállalat összes termékén azonos, ami az ökológiai termékek címkézésének következetességét eredményezi az egyes országokban.
  • Az értékelési módszert az SGS (a globális könyvvizsgáló cég) hagyta jóvá, amely a "zöld követelések" ellenőrzése szempontjából "az osztály legjobbjának" ismeri el.

Az ISO (Nemzetközi Szabványügyi Szervezet) a nemzeti szabványügyi testületek világszövetsége.

Értékelésünk a környezeti állítások világméretű szabványán alapul: az ISO 14020 szabványon. Ez kiterjed mind a hitelesített, mind az önálló követelésekre. Az ISO 14020 az ISO 14000 szabványsorozat része, amely utal a környezetgazdálkodás standardjaira. Ezek a szabványok minden olyan szervezetet megcéloznak, akik a menedzsmentet szeretnék megvalósítani, hogy ellenőrizzék a környezetre gyakorolt hatásukat.

Módszerünk egy háromoldalú döntéshozatali rendszer, amely az alábbiak együttműködésén alapul:

  •  A Lyreco marketing csapatai az ISO 14021 szabványban leírt képesítéseknek megfelelően ellenőrzik igényeiket.
  • A szállítók a "zöld minősítési fájlt" hitelesített kérelmekkel, jogosultságokkal, egyéb kritériumokkal és bizonyítékokkal töltik ki.
  • A Lyreco QSS csapatai ellenőrzik a tanúsított igényeket (pl. hatály, érvényességi idő), egyeztetik a vitarendezést és az árfolyamot a beszállítókkal
42,2 %

értékesített biotermék 2020-ben.

Olvasson tovább