A person on a path in the forest

Felelősség és fenntarthatóság

Ügyfeleink célja, hogy olyan munkakörnyezetben részesüljenek, amely kézzelfogható pozitív hozzájárulást jelent az emberek és a bolygó számára.

A kiválóság elérése azt is jelenti, hogy ügyfeleink örömére tett lépéseinket a lehető legfenntarthatóbb módon hajtjuk végre:

  • fenntartható irodai termékek biztosítása,
  • az etika és a megfelelőség biztosítása minden olyan országban, ahol beszállítóink működnek,
  • a csomagolás minimalizálása,
  • környezetbarát folyamat fejlesztése a megrendeléstől a szállításon át a termék élettartamának végéig
Green leaf

Az új fenntarthatósági stratégiánk kiterjed minden tevékenységünkre és ezeknek a Planet és annak People gyakorolt hatására. Vállaljuk továbbá, hogy átláthatóan kommunikálunk Progress.

lyreco csr governance

Tanúsítványok Világszerte

A bizalom és az átláthatóság elengedhetetlen ahhoz, hogy megfeleljünk ügyfeleink környezetvédelmi elvárásainak és a legmagasabb minőségi követelményeknek.  

A Lyreco csoport az ISO 9001 és ISO 14001 elismert nemzetközi szabványokat használja 25 országban működő 15 leányvállalatán integrált irányítási rendszeréhez.

2012-ben elfogadták az ISO 26000 szabványt, az SGS vállalati társadalmi felelősségvállalási irányelvet.

2022-ben a Lyreco elnyerte az ISO 20400 tanúsítványt a fenntartható beszerzés területén.

A worker is sorting Lyreco products

Fenntartható és etikus beszerzés

Megköveteljük szállítóinktól és a Lyreco termékek gyártóitól, hogy teljes mértékben tartsák tiszteletben a környezetvédelmi, munkaügyi és emberi jogokat. A fenntarthatóság és az etika az ellátási láncban ezért a Lyreco CSR-stratégiájának alapelve.  

Annak biztosítása érdekében, hogy felelősségi és fenntarthatósági szabványainkat folyamatosan betartsuk, a QSS csapata évente és közvetlenül a helyszínen auditálja Lyreco termékgyártó partnereit.

Ezek az értékelések és auditok keretként szolgálnak:

  • SMETA (SEDEX-tagok etikus kereskedelmi auditja) 4 pillér: munka, egészség és biztonság, környezet és üzleti etika.
  • BSCI
  • Vigilancia terv és beszerzési politika
Green alternatives

Sustainable Selection by Lyreco

A fenntartható fejlődés irányzatai és követelményei gyorsan fejlődtek az elmúlt években, magától a terméktől a csomagolásig és az élettartam végére gyakorolt ​​hatásig.

2023-ban elindítjuk a „Sustainable Selection by Lyreco”, új progresszív beszállítói és termékértékelési módszertanunk első verzióját. Célunk, hogy ügyfeleinknek jobb szolgálatokat nyújtsunk a bolygó és lakóinak védelméhez hozzájáruló termékek kiválasztásában.

Szeretne többet megtudni?

OLVASSA EL CSR-JELENTÉSÜNKET

Olvasson tovább