A bolygóra gyakorolt hatásaink csökkentése hosszú távú stratégia, amelyet fokozatos intézkedési tervekkel és folyamatos fejlesztéssel érhetünk el.

 Annak érdekében, hogy csökkentsük a bolygóra gyakorolt hatásunkat, 2026-ig:  

  • Olyan termékeket és szolgáltatásokat fogunk használni, illetve értékesíteni, amelyek hozzájárulnak a bolygó és az emberek védelméhez, azzal a céllal, hogy a teljes forgalom 90%-át a Sustainable Selection termékeink tegyék ki. 
  • Előmozdítjuk a körforgásos gazdaságot a belső fogyasztás és a külső értékesítés körének bezárásával. 
  • Csökkentjük a céges járműveink és üzleti utazásaink általi környezeti terhelést, járműveinket alacsony károsanyag-kibocsátású járművekre cseréljük. Azokat a kibocsátásokat, amelyeket nem tudunk csökkenteni, az éghajlatvédelmi intézkedések finanszírozásával ellensúlyozzuk. 
  • Csökkentjük vállalati létesítményeink környezeti hatását, és az éghajlatvédelmi intézkedések finanszírozásával ellensúlyozzuk azokat a kibocsátásokat, amelyeket nem tudunk csökkenteni. 
lyreco-electric-fleet.jpg

Fenntartható szállítmányozási kezdeményezések a Lyrecónál

Haladunk egy zöldebb jövő felé

A Lyreco célja, hogy fenntarthatóan szállítson. Az innovációra, az útvonalak optimalizálására és az alacsony károsanyag-kibocsátású járművek bevezetésére összpontosítva világszerte, globális hálózatunk minden egyes országában a helyi kihívások kezeléséhez igazítjuk cselekvési tervünket, ami biztosítja, hogy az erőfeszítéseink illeszkedjenek a regionális kontextusba. Elektromos riksák Svájcban, teherkerékpárok az Egyesült Királyságban és elektromos járművek Finnországban és Spanyolországban: ezek a kezdeményezések is mutatják az elkötelezettségünket, hogy olyan kreatív megoldásokat találjunk, amelyek csökkentik a CO2-kibocsátást, miközben javítják az ügyfélélményt. 

Fenntarthatósági erőfeszítéseink túlmutatnak a járműválasztáson, és olyan gyakorlatokat is magukban foglalnak, mint például a bioüzemanyag használata és az intermodális szállítások Franciaországban, a víz- és az emisszió megtakarítása Lengyelországban, valamint az emisszió csökkentése és kompenzációja Hollandiában. Ezek a kezdeményezések nemcsak a környezeti hatás enyhítése iránti elkötelezettségünket igazolják, hanem arra a célkitűzésünkre is rávilágítanak, hogy kezeljük a modern városi környezet kihívásait. Mivel folyamatosan újítunk és fenntartható gyakorlatokat vezetünk be, a Lyreco továbbra is kitartóan halad egy jobb jövő felé, sorban megvalósítva a fenntarthatósági eredményeket. 

Lyreco sustainable selection!

Lyreco fenntartható választás

2023-ban a Lyreco elindítja a „Sustainable Selection by Lyreco” első változatát, amelynek célja, hogy jobban kiszolgáljuk ügyfeleinket olyan termékekkel, amelyek hozzájárulnak a bolygó és az emberek védelméhez.

A Sustainable Selection egy új, progresszív beszállító- és termékértékelési módszertan, amely egyértelműbb és közelebb áll a hosszú távú fenntarthatósági céljainkhoz. Célja, hogy fenntarthatóbb kezdeményezésekkel, intézkedésekkel és döntésekkel erősítse a beszerzési folyamatunkat. Célunk, hogy a teljes forgalmunk 90%-át a Sustainable Selection termékeink tegyék ki.

Low emission urban delivery

A CO2e kibocsátás csökkentése

Az éghajlatváltozás elleni fellépés számunkra prioritást jelent, és ez a stratégiánkban és politikánkban is tükröződik. A Tudományos alapú célok (SBTi) kezdeményezés mellett elkötelezett globális vállalatként fontos éghajlati intézkedéseket hozunk az ellátási láncunk és a tevékenységeink keretében. Tevékenységünkhöz kapcsolódóan minden téren energiahatékonysági intézkedésekbe fektettünk be, ami az üvegházhatású gázok kibocsátásának kézzelfogható csökkenését eredményezte.

Szeretne többet megtudni?

Olvassa el a fenntarthatóságról szóló jelentésünket

Olvasson tovább