tree

Stratégiánk

Hozzájárulás egy fenntarthatóbb világhoz

Fenntarthatósági törekvéseink

 

Tisztában vagyunk azzal, hogy a bolygónk és az emberek védelméhez való hozzájárulás érdekében tett intézkedések mindannyiunk elkötelezettségét megkövetelik, és a teljes ellátási láncunkkal együtt kell fellépnünk a fenntarthatóság terén való előrehaladás érdekében.

Fenntarthatósági stratégiánk három pillérre épül: Planet by Lyreco, People @ Work by Lyreco és Progress by Lyreco. Ez azt a vágyunkat fejezi ki, hogy csökkentsük tevékenységeinknek a bolygónkra gyakorolt ​​hatását, hogy pozitív hatást gyakoroljunk az emberekre, és hogy előrelépést érjünk el értékláncunkban.

CÉLJAINK 2026-RA

Planet by Lyreco

Rice fields

Forgalmunk 90%-át a Sustainable Selection by Lyreco termékei és szolgáltatásai teszik ki

People @ Work by Lyreco

diversion

Az alkalmazottak 90%-a büszke arra, hogy a Lyrecónak dolgozik

Progress by Lyreco

People - Meeting

Partnereinkkel együtt dolgozunk a fenntartható fejlődés érdekében

Rice fields

Planet by Lyreco

A bolygóra gyakorolt hatásunk csökkentése érdekében kötelezettséget vállalunk a következőkre:

  • olyan termékeket és szolgáltatásokat használunk és értékesítünk, amelyek hozzájárulnak a bolygó és az emberek védelméhez, törekedve arra, hogy a teljes forgalom 90%-át a Sustainable Selection by Lyreco termékei képezzék.
  • körforgásos gazdaság bevezetése a kör bezárásával a belső fogyasztásban és a külső értékesítésben.
  • csökkenteni vállalati járműveink és üzleti utazásaink környezetre gyakorolt ​​hatását, és áttérni alacsony károsanyag-kibocsátású járművek használatára. Azokat a kibocsátásokat, amelyeket nem tudunk csökkenteni, az éghajlatváltozás elleni küzdelem finanszírozásával ellensúlyozzuk.
  • legyünk szén-dioxid-semlegesek cégünk telephelyén, és kompenzáljuk azokat a kibocsátásokat, amelyeket klímaintézkedések finanszírozásával nem tudunk csökkenteni.

 

diversion

People @ Work by Lyreco

Célunk, hogy munkatársainknak folyamatosan jobb munkahelyi életminőséget biztosítsunk, és gondoskodjunk a közösségekről, amelyekben jelen vagyunk. 

Ez több mint egy munkahely – mi úgy tekintünk rá, mint egy szakmai elkötelezettségre, és támogatást kínálunk munkatársaink folyamatos fejlődéséhez. Határozott lépésekkel igyekszünk biztonságos és ösztönző munkakörnyezetet teremteni a csapat minden tagja számára.  

Emellett proaktívan hozzájárulunk ahhoz, hogy pozitív hatást gyakoroljunk a helyi közösségekre, amelyekben jelen vagyunk, különös hangsúlyt fektetve az oktatás támogatására. Ez magában foglalja a helyi hatóságokkal való együttműködést olyan partnerségek kialakítása érdekében, amelyek közvetlenül kapcsolódnak a foglalkoztatási lehetőségekhez, amint azt az olyan kezdeményezések példái is mutatják, mint a Lyreco for Education (LFE). 

Célunk, hogy 2026-ban nagyszerű munkahelyként tekintsenek ránk, ahol a munkatársaink 90%-a büszke arra, hogy a Lyrecónál dolgozhat. 

People - Meeting

Progress by Lyreco

Gondoskodunk arról, hogy minden partnerünket bevonjuk a lehető legjobb kezdeményezések, intézkedések és döntések meghozatalába.

 

 

  • A fejlődésünk érdekében aktívan meghallgatjuk ügyfeleinket, és beszállítóinkkal együttműködve haladunk előre.
  • Megosztjuk a fenntartható kezdeményezésekkel és a legjobb gyakorlatokkal kapcsolatos tapasztalatainkat minden érdekelt féllel.
  • Intézkedéseket teszünk annak érdekében, hogy minden tevékenységünkben etikai keretet alakítsunk ki, és biztosítsuk, hogy olyan partnerekkel dolgozzunk együtt, akiknek azonosak az ambíciói és érdekei.
global goals

Az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljainak támogatása

Fenntarthatósági törekvéseink az ENSZ fenntartható fejlődési céljaihoz (FFC-k) igazodnak, amelyeket stratégiai fontosságúnak tartunk a mindenki számára jobb világ megteremtésére irányuló erőfeszítésünkben.  

A jobb munkahelyek megteremtését szolgáló termékek és megoldások forgalmazójaként a következő FFC-kre helyezzük a hangsúlyt: 12. FFC – A források felelősségteljes használata, 13. FFC – Fellépni az éghajlatváltozás ellen és 17. FFC – Partnerség a fenntartható fejlődésért. 

Folyamatos innovációra törekszünk a fenntartható termékválaszték biztosítása és a körforgásos gazdaság megvalósítása érdekében. Ellátási láncunkban és működésünkben is intézkedéseket tettünk az éghajlatváltozás mérséklése érdekében, és erős partnerségeket alakítottunk ki a sürgető fenntarthatósági kihívások közös kezeléséhez.  

Szeretne többet megtudni?

Olvassa el a fenntarthatóságról szóló jelentésünket

Olvasás folytatása