sunset circular economy poster

Körkörös gazdaság

Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóbb üzleti modell mellett

2020 és 2025 között elkötelezettek vagyunk abban, hogy ügyfeleink számára a körkörös gazdaságot kiemelt kezdeményezéssé tegyük az integrált, fenntartható üzleti megoldások fejlesztésének felgyorsítása érdekében.

A körkörös gazdasági modell integrálása üzletünkbe segít elérni a Lyreco fenntartható céljait. A körforgásos gazdaság válasz az integrált fenntartható termékek, megoldások és folyamatok iránti növekvő vásárlói igényre is. 2020-ban 5 kötelezettséget vállaltunk annak érdekében, hogy ügyfeleink gyorsabban haladhassanak a nem újrafeldolgozható hulladék csökkentése érdekében a munkahelyen, és végső soron csökkentsék a környezetre gyakorolt hatásukat.

Remote video URL

 

Ez az elkötelezettségünk

5 ígéretünk a körkörös munkahelyek felé

1.

Az iparág első vállalatának lenni az újrahasznosításra alkalmas termékek teljes választékával.

2025-ig a Lyreco "újrahasznosításra alkalmas" termékeket tervez kibocsátani minden, a vásárlók által keresett termék alternatívájaként. Az "újrahasznosítható" termékeket olyan anyagokból készítik, gyártják, amelyeket újra be lehet illeszteni a végpontok közötti gyártási láncba. Az újrahasznosíthatóság vagy az újrahasznosított tartalom kritériumait az ISO 14021 szerint értékelik.

2.

Lehetővé kell tenni a termékek összegyűjtését az életciklusuk végén, és a felhasznált anyagok visszaszolgáltatását az újrafeldolgozáshoz.

2025-ig a Lyreco az összes „újrahasznosítható” termék gyűjtését biztosítja. Ez biztosítja a hatékony újrafeldolgozást és információt nyújt további felhasználásukról.

3.

Eltávolítani minden "nem újrahasznosítható" csomagolást az általunk forgalmazott termékekből.

2025-ig a Lyreco csökkenteni a csomagolások használatát és betiltja az újrafeldolgozhatatlan műanyag csomagolást minden termék esetében. 

4.

Betiltani az eldobható műanyagokat irodáinkban

2025-re a Lyreco minden ágában betiltja az egyszer használatos műanyagokat, valamint a nem újrahasznosítható műanyagokat. Példamutatásunk ügyfeleink bevonásának is az előfeltétele.

5.

Létrehozni egy körkörös gazdasági szabványt az európai érdekelt felekkel a munkahelyi ipar számára.

2025-re a Lyreco az európai intézményekkel és a körkörös gazdaság kulcsszereplőivel együtt hozzájárul a munkahelyi szabvány meghatározásához.

Leo Stoelinga

A kis irodai berendezések összegyűjtésekor a Lyreco garantálja, hogy a lehető legtöbb terméket újrahasznosítják, és az alapanyagok visszakerülnek a gyártókhoz, új termékek előállítására.

Leo Stelinga

Beszerzési menedzser,  NS railway

Szeretne többet megtudni?

OLVASSA EL A CSR-RŐL SZÓLÓ LYRECO-JELENTÉST

Olvasson tovább