workplace

4 jednoduché kroky, vďaka ktorým bude vaše pracovisko zelenšie

Životné prostredie sa týka každého


V spoločnosti Lyreco sme presvedčení o tom, že úsilie v boji proti klímatickym zmenam je a bude kolektívne a že ako zodpovedný partner sa musíme správať príkladne.

 

Vytvorte si Lyreco účet

 

Našich 10 000 zamestnancov po celom svete sa zaviazalo iniciovať a zúčastňovať sa na činnostiach s cieľom zabezpečiť neustále zdokonaľovanie našich pracovísk. Týmto spôsobom smerujeme k väčšej zodpovednosti a menšiemu dopadu na naše blízke a rozšírené spoločenské a prírodné prostredie.

V roku 2023 spoločnosť Lyreco uvádza na trh prvú verziu „Trvalo udržateľného výberu“ od spoločnosti Lyreco. Je to nová progresívna metodika hodnotenia, je jasnejšia a bližšie k našej dlhodobej stratégii udržateľnosti, ktorej cieľom je posilniť súčasný proces obstarávania v spoločnosti Lyreco udržateľnejšími iniciatívami, aktivitami a rozhodnutiami.

Tu sú 4 jednoduché a konkrétne akcie, ktoré sme implementovali v našich kanceláriách. Inšpirujte sa nimi tiež, aby bolo vaše pracovisko zelenšie.

 

1.

Eliminujte položky na jedno použitie

Vo väčšine našich kancelárií sa naše tímy zbavujú vecí na jedno použitie, ako sú jednorazové poháre a plastové fľaše, aby sa znížilo množstvo odpadu. Sklenené fľaše, ekologické poháre, fontánky na pitie ... bolo úspešne zahájených veľa riešení ako alternatív k udržateľnejším návykom.

2.

Ekologizujte svoje upratovacie služby

V Španielsku sme vymenili všetky plastové vrecká používané v košoch za biologicky odbúrateľné (vyrobené zo škrobu). Od upratovacích služieb sa tiež požadovalo, aby používali ekologické výrobky: od roku 2018 sú všetky čistiace prostriedky na báze fyziologického roztoku a bez toxického obsahu.

3.

Zbavte sa jednotlivých košov

Ekologickejšie pracovisko často znamená zmeniť každodenné postupy. Odstránenie jednotlivých košov vašich kolegov a zaistenie zberných košov na recykláciu v spoločných priestoroch vám umožní ušetriť až 27 000 plastových vriec do koša ročne. Zdroj: Výsledky Lyreco Iberia z roku 2019.

4.

Vyvarujte sa zbytočnej tlače

Výmena vašich doterajších tlačiarni za multifunkčné kde sa preferuje skenovanie dokumentov namiesto ich tlače, informovanie kolegov o nákladoch na čiernobielu a farebnú tlač pomocou plagátov, iniciatíva za tlač iba v prípade potreby ... Niekoľko príkladov od našej španielskej pobočky, ktorá týmto spôsobom pomohla znížiť využitie spotrebného materiálu o 58,05% od roku 2018 do roku 2019.

Pokračovať v čítaní