Industrial cleaninf

Tavaszi nagytakarítás az ipari helyiségekben: Hogyan válasszuk ki a megfelelő tisztítószert?

Ha olyan vállalathoz tartozik, amely az irodákon kívül raktárakkal vagy gyártási csarnokokkal is rendelkezik, a munkatársak és a termékek tisztasága, higiéniája vagy biztonsága minden bizonnyal elsődleges fontosságú az Ön számára. Lehetséges, hogy sok tisztítószert kipróbál, mielőtt megtalálja a legjobb megoldást elfogadható áron. Azonban ebben az évben megkönnyítjük Önnek a tavaszi nagytakarítást azzal, hogy elhoztuk Önnek higiéniai szakembereink tippjeit. Mielőtt belekezdene a nagytakarításba, tekintse át a lehetőségeket.

A takarítás tevékenység, nem projekt

A különféle felületeknek megfelelő takarítószerekkel és takarítási folyamatokkal érhetjük el a kívánt tisztaságot. Figyelembe kell venni a szennyeződés típusát és mértékét, valamint a víz keménységét. Ezért kulcsfontosságú egy adott felülethez a megfelelő tisztítószer kiválasztása. Egyes felületek, például a kő, a kerámia, a gránit ellenállnak a savaknak. Számos más, savakra érzékeny anyag és felület létezik. Ide tartozik a márvány, a terrazzo, az injektáló anyagok (akril gél, gyanta ...), valamint a különféle műanyag és fa részek

Cleaning detergent

Milyen típusú tisztítószerek vannak?

A tisztítószereknek három fő típusa van: Vízbázisú, oldószeralapú és vízben oldódó tisztítószer.

A vízbázisú tisztítószerek folyékonyak, és általában nagy kiszerelésben szállítják őket. A pH-skála savasabb oldalán lévő készítmények ideálisak az ásványi foltok, például a kemény vízlerakódások, a rozsda vagy a szappanos szennyeződések eltávolítására. Az alkáli komponenseket tartalmazó termékek inkább a zsírok, a viasz vagy az olaj eltávolítására alkalmasabbak. 

Az oldószeralapú tisztítószerek fő összetevőként vegyszereket használnak. Két kategóriába sorolhatók. Vannak oldószeres tisztítószerek króm, acél vagy fa tisztításához. De vannak sokoldalú és többcélú tisztítószerek is, amelyek a legtöbb felületre alkalmasak.

A vízben oldódó tisztítószerek a fentiek hibridjei. A fő komponensek a vegyi anyagok, amelyek azonban vízben oldódnak. Ezek a tisztítószerek kiválóan használhatók, mivel tisztíthatják az ásványi foltokat, eltávolíthatják a zsírt és más szennyeződést.

Senior Product Manager Hygiene

A higiénia önmagában időigényes téma, ugyanakkor jelentős pénzeket takaríthat meg. Sok vásárló megkérdezi tőlünk, hogy végül is a legolcsóbb termékek a leghatékonyabbak? Itt hangsúlyoznám a professzionális tisztítószereket, ahol a nagyobb mennyiség minden bizonnyal költséghatékonyabb, mint a tisztítószerek fogyasztói csomagolása. 

Katarína Hanzlíková
Hygiene Senior Product Manager, Lyreco

Honnan lehet tudni, mely termékeket érdemes megvásárolni? 

Kiválasztotta, hogy milyen típusú tisztítószerre van szüksége, és megvizsgálta annak legfontosabb előnyeit. Mire kell még összpontosítani? Sok olyan ipari tisztítószer van a piacon, amely bonyolulttá teheti a megfelelő tisztítószer kiválasztását. A döntés meghozatalakor több szempontot is figyelembe kell venni:

Hatékonyság és minőség: Ha van olyan termék a piacon, amely valóban csábító, de tudja, hogy csak néhányszor fogja használni, ne vegye meg! Akkor veszíti el a pénzét, ha olyan termékkel kísérletezik, amely nem biztos, hogy megfelel az Ön számára. Ehelyett vásároljon olyan tisztítószereket, amelyeknél biztos abban, hogy gyakran fogja használni. Ha pénzt szeretne megtakarítani, fontolja meg a sokoldalú termékek vásárlását is.

Beruházás: A professzionális tisztítószerek nem olcsók, ezért olyanokat szeretne vásárolni, amelyek minden szempontból megfelelnek Önnek. Több különféle tisztítószer vásárlása csupán próba szempontjából felesleges kiadásokhoz vezethet. Ha olyan terméket talál, amely 100%-ban megfelel a vállalatának, akkor az befektetés. Idővel sok pénzt takaríthat meg, ha elkerüli a tisztítószerek vásárlását csupán kipróbálás céljából. A legjobb, ha gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakértőktől kér tanácsot.

Megfelelő mennyiség vásárlása: Ha rendszeresen egy nagy raktárt, üzletet vagy ipari helyiséget kell kitakarítania, akkor a terméket nagyobb mennyiségben kell megvásárolnia. Hosszú távon olcsóbb lesz az Ön számára, és biztos lehet, hogy a takarítás során nem fog hiányozni a termék.

A termék egyéb tulajdonságai, mint például az illat, a csomagolás milyensége a könnyebb tárolás érdekében, a könnyű használat és a termék környezeti lábnyoma szintén fontos szempont lehet.

Green alternatives

ÖKO higiénia

A mérgező tisztítószerek használatának csökkentése döntő fontosságú az egészségesebb ökoszisztéma és környezet megteremtése szempontjából. Az öko higiéniai termékek költséghatékonyak, ugyanakkor környezetbarátak:

  • csak természetes anyagokat használnak előállításuk során,
  • jobb eredményeket érnek el a biztonsági teszteknél,
  • felhasználásukkal hozzájárulunk a víz és a levegő szennyezésének csökkentéséhez. Kevesebb szmogot termelő vegyszerrel minimalizáljuk az ózonréteg elvékonyodás és a globális klímaváltozás hatásait.
Sanitec

Konzultáció lehetősége a szakértőkkel:

Szakértő kollégáink minden évben találkoznak a beszállítókkal, és részt vesznek a tanácsadásra és a megfelelő higiéniaválasztásra összpontosító képzéseken. A trendekkel kapcsolatos információk, hírek és ajánlások mellett ezek segíthetnek abban, hogy összeállítson egy csomagot mindenből, amire szükség van az adott helyiség tisztán tartásához.

Manufacturing

A biztonságtól a költségmegtakarításon át a termelékenységig...

...sok oka van a munkaterületek tisztán tartásának. Böngésszen az ipari környezetre vonatkozó speciális higiéniai katalógusunkban.

A tisztaság fél egészség!

  •  
  • Sokoldalú tisztítószer (keressen olyan csomagolást, amely kifejezetten készülékekhez és különféle kemény felületekhez, például falakhoz, pultokhoz, asztalokhoz és padlókhoz ajánlja a terméket).
  • Fertőtlenítőszer (fürdőszobai és konyhai felületekhez).
  • Üveg- és ablaktisztító (tükrökhöz, üveghez, plexiüveghez és ablakokhoz gyakran használt spray- és ablaktisztító oldat).
  • Légfrissítő.
  • Erős mosószer vagy zsíroldó.
  • Bútorápoló.
  • Sütőtisztító.
  • Rozsdamentes acél tisztítószer (rozsdamentes acélból készült modern konyhai készülékekhez).
  • WC- és zuhanykabintisztító (önálló vagy all-in-one megoldás penész és szennyeződések eltávolítására).
  • Mosogatószer (tányérok, főzőlapok, hűtőszekrények tisztításához).
  • Vízkőoldó vagy kémiai vízkőoldó (eltávolítja a vízkövet a vízforralókból és a kávéfőzőkből).
  • Szőnyegtisztító.
  • Mosószer, szappan.
  • Folteltávolító (speciális szennyeződéshez).
  • Fatisztító.

Ezekhez társulnak természetesen olyan tisztító eszközök is, mint a törlőkendő, adagoló, állvány és tartó, szivacs, felmosó, hulladékzsák és egyebek. 

Amint eljön a nyári hőség, a hibás klímaberendezés az utolsó dolog, amire vállalkozásának szüksége van. Ezeket a hűtőrendszereket általában nem használják télen, és érzékenyek a porra, a szennyeződésekre, ami alacsonyabb hatékonysághoz, kellemetlen szagokhoz, több allergénhez, vagy akár az egység meghibásodásához vezethet. Fontos, hogy a szezon előtt alaposan megtisztítsák őket.  

Hőmérséklet: Tudja meg, mikor működik a termék a legjobban. Egyes tisztítószereknek rendkívül meleg vízre, mások hideg vízre van szükségük ahhoz, hogy hatékonyak legyenek. 

Idő: A tisztítószer azonnal hat, vagy egy ideig a felületen kell hagyni? Ez az egyik legfontosabb információ. Az azonnali használat nem lehet elegendő a fertőtlenítéshez, és a hosszan tartó alkalmazás károsíthatja az anyag felületét. 

Kémiai koncentráció: Mennyire erős a tisztítószer? Védőruhát kell viselnie a kezeléshez?  

Alkalmazás: Hogyan működik a termék? Szükséges-e a foltba dolgozni, vagy egyszerűen le kell mosni? 

Olvasás folytatása