Leo Stoelinga

Holandská štátna železnica a spoločnosť Lyreco sa spojili v udržateľnom partnerstve

Holandská národná železnica NS (Nederlandse Spoorwegen) si vybrala spoločnosť Lyreco ako uznávaného dodávateľa kancelárskych výrobkov. Hlavnými dôvodmi boli zdieľaná udržateľná vízia a prístup v oblasti riešení na pracoviskách.

Roky spolupráce so spoločnosťou Lyreco významne prispeli k NS v týchto oblastiach:

  • Proaktívna správa účtov
  • Úspora nákladov na kancelárske potreby
  • Trvalo udržateľnejší výber výrobkov
  • Zvyšovanie povedomia medzi kupujúcimi
  • Spustenie úplne cirkulárneho procesu

Pri nákupe výrobkov zohľadňuje NS aj architektúru výrobkov, možnosti ich opätovného použitia. NS navyše zvažuje nevyhnutnosť všetkých výrobkov a možnosť alternatív ohľaduplných k životnému prostrediu. Berú do úvahy aj logistiku výrobkov do našich prevádzok; NS sú od roku 2018 z hľadiska prepravy cestujúcich klimaticky neutrálne a ich cieľom je byť od roku 2050 neutrálny z hľadiska klímy, čím každý rok emitujú o megatonu menej CO₂. Pretože sa Lyreco usiluje o zníženie emisií CO2 a keďže všetky naše dodávky do našich pobočiek po celom Holandsku sú CO₂ neutrálne, predstavujeme dokonalého partnera spoločnosti NS.


 V roku 2020 sa začala iniciatíva spoločnosti Lyreco v oblasti cirkulárnosti. V dnešnej dobe sa neberie do úvahy iba udržateľnosť, ale aj cirkulárne vlastnosti produktu. Pokiaľ ide o malé kancelárske vybavenie, spoločnosť Lyreco dbá na to, aby sa zhromaždilo a recyklovalo čo najviac produktov. Okrem toho sa suroviny vracajú výrobcom pre použitie do nových výrobkov. Tieto iniciatívy preto dokonale zapadajú do cirkulárnej politiky NS.

Obrázok: Leo Stoelinga, Procurement Manager, NS

Leo Stoelinga

Pri opätovnom zbere malého kancelárskeho vybavenia spoločnosť Lyreco zaručuje, že sa recykluje čo najviac produktov a suroviny sa vrátia výrobcom na získanie nových produktov.

Leo Stoelinga
Procurement Manager, NS