Workplace

Teremtsen kollégái számára megbízható munkakörnyezetet

Biztonságos munkavégzés

Miközben az otthoni munkavégzést a jelenlegi járványügyi helyzet továbbra is indokolttá teszi, az alkalmazottak bizonyos részének nincs lehetősége teljes egészében otthonról végezni munkáját. A közös munkakörnyezetben töltött idő, az egészségügyi és biztonsági szempontok alapos megfontolását, gondos kockázatértékelést, valamint biztonsági és higiéniai intézkedések alkalmazását igényli. 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásainak figyelembe vételével összeállítottunk egy rövid útmutatót, amely segít a pandémiával kapcsolatosan felmerülő munkahelyi igények kezelésében, a munkahelyi szokások szükséges módosításában, illetve, hogy a munkahelyen adottak-e az alkalmazottak védelmének és biztonságának feltételei.Tudjon meg még többe

1.

A személyes higiénia a legjobb biztonsági intézkedés 

A helyes kézmosási szokások betartása az első és legfontosabb módja annak, hogy gondoskodjunk biztonságunkról. Kulcsfontosságú hangsúlyozni a rendszeres és alapos kézmosást az alkalmazottak, ügyfelek és partnerek körében. 

Biztosítsuk, hogy mindenkinek lehetősége legyen szappannal és vízzel kezet mosni. Továbbá helyezzünk ki kézfertőtlenítő adagolókat (ajánlott az érintésmentes változatok használata) a munkavégzés helyének közelében jól látható helyre, és gondoskodjunk rendszeres feltöltésükről.  

Az öntapadó posztertartók segítségével helyezzünk ki útmutatókat és jelzéseket az irodában, melyek biztonsági tippeket adnak, szorgalmazzák a kézmosást és segítenek megtalálni a legközelebbi higiéniai helyiségeket.

Ha a mindennapi munka során nagy létszámban találkoznak kollégáink, fontos védőintézkedés a megfelelő egyéni védőeszközök - arcmaszk, védőpajzs és védőkesztyű - használata. Mivel a különböző használati célokra több modell is alkalmas, fontos, hogy megvizsgáljuk az egyes típusokat és az igényeinknek megfelelő maszkot válasszuk.

Tudjon meg még többe

2.

Rendszeres felülettisztítás és fertőtlenítés 

A felületek tisztán tartása és fertőtlenítése alapvető fontosságú az emberek biztonságának megőrzéséhez. Fontos minden munkatársa tudomására hozni azt is, hogy egészségük és biztonságuk az ön számára elsődleges prioritás.

A rendszeresen használt felületeteket ugyancsak rendszeresen meg kell tisztítani – ilyenek például az asztallapok, számítógépes billentyűzetek és egerek, telefonok és mobileszközök, valamint a korlátok és kilincsek. A piszkos felületeket fertőtlenítés előtt először mosószerrel és vízzel kell megtisztítani. 

Hogyan válasszuk ki a munkahelyünk számára legmegfelelőbb higiéniai eszközöket?

Innen megtudhatja

3.

Ne osszuk meg másokkal a tárgyainkat 

A munkaállomások, telefonok, számítógépek, egyéb eszközök vagy felszerelések másokkal való megosztása kerülendő.

Ha ez nem kerülhető el, fertőtleníteni kell, mielőtt más személy használná azokat. Győződjünk meg róla, hogy mindenki könnyedén hozzáférhet az egyszer használatos törlőkendőkhöz.

Tudjon meg többet

4.

Biztonságos értekezletek és üzleti etikett 

Alapszabályként mindig vegyük fontolóra, hogy egy fizikai értekezlet helyettesíthető-e online megbeszéléssel.

Ha valóban szükséges a személyes megbeszélés, gondoskodjunk róla, hogy az a lehető legkevesebb résztvevővel történjen. 

Fontos, hogy a helyiségben minden résztvevő számára rendelkezésre álljon elegendő mennyiségű papírzsebkendő, fertőtlenítőszer és arcmaszk, jól láthatóan és könnyen hozzáférhetően elhelyezve. A biztonsági előírások magasabb szintű biztosítása érdekében fedéllel ellátott hulladékgyűjtőket célszerű alkalmazni. 

 

Az értekezletek során is fontos a távolságtartás, ezért ha a helyiség lehetővé teszi, alakítsuk az ülésrendet úgy, hogy minden résztvevő között legalább 2 méteres távolság legyen.

A kézfogás továbbra is kerülendő, ezért alkalmazzunk új, érintésmentes üdvözlési formákat, melyekkel a hangulat is oldható. Ne feledkezzünk meg a köhögésre és tüsszentésre vonatkozó viselkedési szabályokról.

Tudjon meg többet

Profi és stílusos feliratokkal és táblákkal informáljunk és tájékoztassunk  

Remote video URL

Fontos meggyőződni arról, hogy a munkavégzésre szolgáló területek a biztonságos munkavégzésre optimalizáltak-e, és megfelelnek-e a társas távolságtartási és higiéniai szabályok követelményeinek. Következzen néhány általános irányelv az egyes munkaterület-típusokhoz.

Durable

Recepció

Amennyiben a látogatók részére rendelkezésre áll egy hivatalos protokoll vagy szabályrendszer, győződjünk meg róla, hogy azt szigorúan betartják a szükséges egészségügyi biztonsági intézkedésekkel együtt. Erre egy lehetőség a „telefonos” belépési megoldás alkalmazása, a munkahelyhez való biztonságos eljutás érdekében. Rendkívül hasznosak a bejárati üvegajtónál kihelyezett DURAFRAME® plakáttartók az aktuális irányelvek és az ügyfélfogadási idő feltüntetésére. Elegáns megoldást kínálnak a fontos információk megjelenítésére, mivel üvegre ragasztva mindkét oldalról olvashatók. Elővigyázatosságként jó megoldás plexi térelválasztók elhelyezése a recepciós pulton, amely vizuálisan is közvetíti a biztonság fontosságát. Figyeljünk arra, hogy a recepció területén az ülőalkalmatosságok elhelyezése a társas távolságtartási szabályoknak megfelelően történjen. Érdemes eltávolítani a magazinokat, katalógusokat a közös helyiségekből, és meggyőződni arról, hogy a fertőtlenítéshez használt termékek könnyen hozzáférhetők. 

tick

 

TIPP: Kerülje a DURAFRAME® termékek felragasztását olyan felületekre, mint a tapéta, a porózus és tapadásmentes felületek. Győződjön meg arról, hogy a használt felület portól, zsírtól és minden olyan szennyeződéstől mentes, amely befolyásolhatja az anyag tapadását.

 

Focusing

A munkavégzés helye

Feltétlenül tartsuk be a társas távolságtartási szabályokat minden munkavégzési helyen, amennyire a hely- és az elrendezés lehetővé teszi. Fontos meghatározni azt a biztonságos maximális kapacitást, amit az adott munkahely lehetővé tesz, és ragaszkodni hozzá.  Helyezzünk el vizuális jelzéseket a padlón, ezzel jelezve a munkaterületek közötti biztonságos távolságot. Távolítsuk el a székeket a közös helyiségekből a gyülekezések esélyének csökkentése érdekében, és ragaszkodjunk ehhez az elrendezéshez. Fontos, hogy ne maradjanak személyes tárgyak az egyes helyeken. Jó megoldás lehet a magasabb védőlemezek vagy pajzsok felszerelése a munkaállomások közé, vagy a munkaállomások elrendezése oly módon, hogy a dolgozók ne üljenek egymással szembe. Ne feledkezzünk meg a szellőztető és légkondicionáló rendszerek fertőtlenítéséről!

CASH

Tárgyaló helyiségek és képzési területek

A képzéseket és az értekezleteket lehetőleg online formában kell megtartani, a rendelkezésre álló eszközök és rendszerek alkalmazásával. Ha mégis szükséges a fizikai találkozók megtartása, akkor nagyobb értekezlet esetén egy-egy összejövetelen egyszerre lehetőleg maximum 10 fő tartózkodjon, és ennél kevesebb, ha kisebb helyiség áll rendelkezésre. Helyezzünk el jelzéseket a tárgyalókban és konferenciatermekben, amelyek egyértelműen feltüntetik a lehetséges résztvevők maximális számát. Az összes felesleges széket el kell távolítani és máshol tárolni, amíg a társas távolságtartásra vonatkozó intézkedéseket fel nem oldják.

Nespresso

Étkező- és kávézó helyiségek

Számos étkezőhely olyan biztonsági intézkedéseket foganatosít, mint például az ülőhelyek csökkentése, az ajánlott társas távolságtartás és a csökkentett munkaidő. A biztonság megőrzésének másik módja az előre csomagolt ételek és az érintés nélküli fizetési megoldások biztosítása, elkerülve a készpénz használatát.

  Az étkezőhelyiségekben is be kell tartani az ajánlott biztonságos társas távolságtartási szabályokat, és egyszerre a lehető legkevesebb embert beengedni, szem előtt tartva a helyiségek méretét.

Durable

A plakátok elhelyezése sosem volt még ilyen egyszerű - válassza szét, ragassza fel és kész!

Merítsen ihletet információs plakátjainkból, melyek korszerű mágneses keretben kihelyezhetők és cserélhetők. Akár vízszintes, akár függőleges elrendezésű, bármilyen méretű és színű, elegáns vagy figyelmeztető táblákra van szüksége a különböző terekben, mindezt egyszerűen megtalálja az interneten.

Olvasás folytatása