PPE

Munkahelyi biztonság: Raktár

Amikor valaki az irodából besétál egy raktárba, olyan érzése támad, mintha egy másik bolygóra érkezett volna. A tér hatalmas, különböző színes szalagokkal és jelzésekkel van felosztva. Vannak benne utak, járdák és zónák. A polcok olyan magasak, hogy egy "kívülálló" nem tudja megbecsülni, hányféle dolgot tárolnak rajtuk. Mindenhol dobozok, csomagolóanyagok, ragasztószalagok vannak...

Ezt a nyüzsgést pedig különböző zajok és emberek egészítik ki, akik látszólag csak fel-alá járkálnak. A valóságban azonban pontosan tudják, hogy mit és miért csinálnak, és mindent tervezetten végeznek. A munkakörülmények javításának egyik módja, hogy a raktárakban közös, mindenhol alkalmazható biztonsági előírásokat határoznak meg. 

Nézzük meg, hogyan érhetjük el.

A raktárakban végzett munka biztonsága egy jó tervvel kezdődik 

Az irodában dolgozók számára a raktár biztonsági szabályai szokatlanok. Az unisex fényvisszaverő mellény, amely minden látogató kötelező kiegészítője, amint átlépi a raktár küszöbét. A raktárak olyan területek, ahol a sérülés vagy baleset kockázata lényegesen nagyobb, mint egy irodában. A biztonság ezért prioritást élvez minden olyan tevékenységnél, amelyet a raktári dolgozók munkájuk során végeznek.  

jana durkovicova

A munkavédelem alapszabálya a megelőzés. A kockázatok elhárítása mindannyiunk feladata. Amikor felelősséget vállalunk saját biztonságunkért, biztonságosabb helyet teremtünk minden alkalmazott számára.

Jana Ďurkovičová
Tower & Methods Supervisor

A rendeletek és iránymutatások segítik a munkavállalókat a biztonságos munkakörnyezet kialakításában és a biztonságos munkavégzés megerősítésében. Ezek az előírások szabályozzák a személyi védőeszközök kiválasztását és használatát, az anyagok kezelését és tárolását, valamint a motoros berendezések, például a targoncák kezelését. 

 

A raktárban végzett munka alapvető szabályai

 

1. Használja a megfelelő egyéni védőeszközöket, mint például a védőkesztyű, munkavédelmi bakancs, védőszemüveg, illetve védősisak vagy ütésálló sapka. Egyértelműen azonosítsák be és jelöljék ki a biztonsági zónákat. A táblák vagy matricák a raktár szervezettségének biztosítását szolgálják.

lukas risko

A raktárban való biztonságos tartózkodás kulcsa a megfelelő és kiváló minőségű egyéni védőfelszerelés, amely figyelembe veszi a kockázatokat és a napi szinten végzett tevékenységeket. A raktárban kényelmes ruházatra van szükségünk, amiben jól mozgunk, és megvéd minket a balesetektől.

Lukáš Riško
Tower & Method

Válasszon védőruházatot

 

2. És biztonságot nyújtanak a kockázatos helyzetek kialakulásával szemben. Az állványok, berendezések és anyagok látható címkézése segíthet a súlyos sérülések megelőzésében. A vészkijáratokat és a hozzájuk vezető útvonalakat szintén jól láthatóan meg kell jelölni.  

3. Figyeljen arra, hogy hol közlekedik és koncentráljon arra, amit csinál. Figyeljen arra is, hogy mások mit csinálnak. Legyen óvatos mindenütt, ahol targoncák és más motoros berendezések mozognak. 

4. Megfelelően tárolja és rakja egymásra az anyagokat, hogy azok stabilak és biztonságosak legyenek, és ne okozzanak akadályokat vagy veszélyeket - beleértve a tűzveszélyt is. 

5. Az alkalmazottak képzése alapvető fontosságú. Az összes lehetséges biztonsági kockázat feltárása jelentősen csökkentheti a balesetek számát. 

 

A raktár biztonságának fejlesztése

janetkova pata

A munkahelyi egészségvédelem és biztonság terén nyújtott oktatás segít abban, hogy a munkavállalók tudatosítják a biztonsági kockázatok következményeit. A képzés segíti a munkavédelmi rendeletek következetesebb betartását.

Patricia Janetková
Quality, Security & Sustainability Manager
whiteboard at warehouse

TIPP: Tudta,

 

hogy a legtöbb raktárban irodahelyiségek is vannak az irányító személyzet számára, akik felügyelik a műveleteket, és ugyanakkor ezekben a helyiségekben kisebb értekezletekre is sor kerülhet? 

Bútorozza be irodáját minőségi termékekkel, amelyek növelik a munka kényelmét. 

Biztonságos és produktív környezet megteremtése egy raktárban a biztonsági kultúrával kezdődik. A biztonságos munkakörnyezet kialakítását egy olyan biztonsági terv határozza meg, amely a raktár minden részére kiterjed, és minden egyes alkalmazottra vonatkozik.

Olvasson tovább