pioneer mountain lyreco

Pionerer siden 1926

bæredygtig levering af alt, hvad din arbejdsplads har brug for

Siden grundlæggelsen i 1926 har kernen i Lyrecos vækst og succeser været evnen til løbende at tilpasse sig behovene på alle slags arbejdspladser - lige fra kontoret til byggepladsen.

Fire generationer efter at Georges-Gaston Gaspard slog dørene op til sin boghandel i Valenciennes i Frankrig, har Lyreco kunder på fire kontinenter - lige fra en-mandsvirksomheder til store, internationale virksomheder.

bookstore

Fra boghandel til B2B-distributør af kontorartikler

Fleksibilitet og innovation har altid drevet Lyrecos ambition om at levere, ,lige præcis hvad den enkelte arbejdsplads har brug for. Som global aktør og lokal markedsekspert er vi til stede der, hvor vores kunder er.

I 1926 grundlægger Georges-Gaston Gaspard en boghandel kaldet "Gaspard" i Valenciennes i Frankrig. Virksomheden udvikler hurtigt et trykkeri, der producerer sit eget sortiment af papirprodukter. Fra 1936 begynder Gaspard at levere direkte  til sine kunder fra sit første lager. Efter Anden Verdenskrig bliver virksomheden en af de første B2B-udbydere af kontorprodukter og -ydelser.

 

Webshop Screendump DA

Fra det første katalog til en 360° kundeoplevelse

Med Etienne Gaspard, søn af Georges-Gaston, og derefter hans søn Georges Gaspard i spidsen forbliver et stadigt fokus på den gode kundeoplevelse kernen i alle Lyrecos nye løsninger: 

  • fra det første katalog, der blev lanceret i 1959, til udviklingen af en 360° kundeoplevelse, der forener den nære kontakt med en personlig konsulent, e-handel og e-indkøb 

  • fra kontorartikler til ekspertise inden for sikkerhedsudstyr, hygiejne eller ergonomi

  • fra endagslevering til levering til hjemmekontoret

Træ

Fra 1989 udvides internationalt ...

Georges Gaspard, søn af Etienne Gaspard, påbegynder den internationale ekspansion og udviklingen af kundespecifikke løsninger. Gaspard bliver til Lyreco i 2001.  

I 1989 overtager Lyreco sit første selskab uden for Frankrig: Vermeire i Belgien. Denne handel er det første skridt i virksomhedens internationale udvidelse i Europa og Asien. 30 år senere er Lyreco førende i Europa og verdens tredjestørste distributør af produkter og løsninger til arbejdspladsen med 15 datterselskaber i 25 lande. 

Lyreco fortsætter med at udvide: senest med købet af Intersafe i 2019, Deskright i Singapore og Office Depot Contract Business Unit i Spanien.

SAFETY

... og udvikling af løsninger og ekspertise

I 2010'erne begynder Lyreco at udvide sin produktportefølje med specialiserede produkter og løsninger. 

Der udvikles integrerede løsninger som produkttilpasning, printservice, indsamling af brugte produkter og grønne alternativer.  

Virksomhedens private label, der tidligere hed IMPEGA, bliver til Lyreco i 2009 og udvides til alle kategorier af kontorprodukter.  

Sortimentet af personlige værnemidler lanceres i 2013, hygiejne- og rengøring-kategorien  i 2015. Kaffeløsninger udvikles fra 1997 med et eksklusivt partnerskab med Nespresso Business i Europa og Asien.  

Papir stiklinger

Respekt for vores omgivelser er i vores DNA

Respekt for vores omgivelser, og det aftryk vi sætter, er en af Lyrecos grundlæggende værdier. Lyreco har længe gennemført konkrete tiltag for at leve op til vores forpligtelser. 

For at vi kan blive ved med at forbedre os på dette område, tiltrådte virksomheden allerede i 2004 FN´s Global Compact og gjorde i 2012 officielt Corporate Responsibility til en søjle i strategien med Eco-Future-strategien. 

Større tiltag såsom revision af Lyrecos produktproducenter, Lyrecos grønne træ, CO2-reduktionsprogrammet på tværs af alle aktiviteter og Lyreco University for vores medarbejdere er blevet lanceret som følge af dette.  

Siden 2019 har vi fulgt en ny strategi, som styrker vores forpligtelser: Etik og bæredygtighed i leverandørkæden, Governance og risikostyring og Bidrag til Fællesskabet er nu målrettede søjler ved siden af Miljø, Økonomi og Mennesker.   

I 2020 forpligter Lyreco sig til at konvertere sine produkter og løsninger til Cirkulær økonomi. 

   

 

lfe nicolas axelrod

... og det er respekt og passion for mennesker også

Støtte til børns uddannelse i de mest udsatte lande er også en langsigtet forpligtelse. 

For at styrke vores indsats blev vores velgørenhedsprogram, Lyreco For Education, lanceret i 2008.

Takket være et stort engagement hos alle Lyrecos medarbejdere er mere end 115.000 børn blevet støttet i seks lande: Vietnam, Bangladesh, Brasilien, Togo, Madgascar og nu Cambodja.  

   

Working together for tomorrow
Vi er Lyreco