1

Ansvar og bæredygtighed

Vores kunder efterspørger i højere og højere grad en arbejdsplads, som bidrager positivt og  håndgribeligt til mennesker og planeten.

Derfor gør vi os umage, når vi sikrer, at alt det, vi gør for at glæde vores kunder, er gjort på den mest bæredygtige måde: levere kontorprodukter med bæredygtige karakteristika, sikre etik og overholdelse i alle lande, hvor vores leverandører har drift, reducere emballage samt udvikle en miljøvenlig proces fra ordre og levering til produktets udløb.

1

Vores nye bæredygtighedsstrategi omfatter alle vores aktiviteter og deres indvirkning på planeten og dens mennesker. Vi forpligter os også til åben kommunikation omkring vores fremskridt.

1

Lyreco Sustainable Selection

Indkøb af produkter med fokus på bæredygtighed kræver klar information og nem identificering. Lyreco Sustainable Selection hjælper vores kunder med at købe kontorprodukter, der er mindre belastende for miljøet end de konventionelle alternativer. Genkendelige mærker som Ecolabel, FSC og PEFC er også angivet for hvert produkt i Lyrecos katalog og webshop.

1

Globale Certificeringer

Tillid og klarhed er altafgørende for at møde vores kunders miljøforventninger og -krav for den højeste kvalitet.

Lyreco-gruppen anvender de internationalt anerkendte standarder ISO 9001 og ISO 14001 som sit integrerede styresystem på tværs af sine 15 datterselskaber i 25 lande. ISO 26000, SGS-retningslinjen for Virksomheders Sociale Ansvar, blev indført i 2012.

1

Bæredygtige og etiske indkøb

Vi kræver, at både vores leverandører og producenterne af Lyrecos produkter har fuld respekt for miljømæssige-, arbejdstager- og menneskerettigheder. Bæredygtighed og etik i forsyningskæden er dermed et nøgleprincip i Lyrecos CSR-strategi.

For at sikre, at vores standarder for ansvarlighed og bæredygtighed altid er opfyldt, bliver produktionspartnerne af Lyrecos produkter revideret af gruppens QSS-hold på årsbasis og direkte på stedet.

Vurderinger og revisioner gennemføres inden for disse rammer:

  • SMETA’s (SEDEX Members Ethical Trade Audit) 4 grundpiller: Arbejdskraft, Sundhed & Sikkerhed, Miljø og Forretningsetik
  • BSCI (Business Social Compliance Initiative)
  • Årvågenhedsplan og indkøbspolitik.

Læs mere