man sitter vid en sjö och blickar ut

Vårt klimatlöfte 50/5

Vårt klimatlöfte 50/5 - Halverad klimatpåverkan på fem år!

Det är en tuff utmaning, men vi har bestämt oss för att spänna bågen rejält. Inom fem år ska vi minska klimatavtrycket hos våra kunder med 50 procent. Vi ska nå målet tillsammans med våra kunder, leverantörer och andra samarbetspartners genom klimatvänligare produkter, effektivare transporter och fler cirkulära lösningar. Och inte minst genom att minska klimatpåverkan från vår egen verksamhet.

Går vårt klimatmål hand i hand med ditt? Kontakta oss, så förverkligar vi det tillsammans!

Produkter

Produkter

Vi är först i branschen att kartlägga klimatpåverkan från hela produktprogrammet. Ungefär 40 procent av vår försäljning utgörs redan av erkänt miljövänligare produkter i Lyreco Conscious Choice-sortimentet. Nu tar vi nästa steg och kartlägger klimatpåverkan för alla våra 45 000 artiklar. En åtgärd som vi är först i branschen med att genomföra.

Klimateffektivare transporter

Klimateffektivare transporter

Lyreco och PostNord samarbetar för klimateffektivare transporter. Från vårt lager i Växjö skickas cirka 10 000 kollin varje dag ut till kunder runt om i Sverige och Danmark med PostNord. Det betyder många transporter och därmed också en betydande klimatpåverkan. Så för ungefär ett år sedan tog vi på Lyreco initiativ till ett nytt samarbete mellan företagen.

Cirkularitet

Cirkularitet

Gamla kläder blir råvara till nya – Vi på Lyreco testar cirkulära lösningar med Sysav och Human Bridge. I Sverige slänger vi ungefär 7,5 kilo kläder per person varje år. Det mesta har hittills eldats upp. Men världens första automatiska anläggning för storskalig sortering av insamlade textilier för återvinning förändrar förutsättningarna. Ett cirkulärt system är inom räckhåll, och vi är med och utvecklar det.

Vår egen verksamhet

Vår egen verksamhet

Under de kommande fem åren ska vi på Lyreco, tillsammans med våra kunder, halvera klimatavtrycket för allt som köps hos Lyreco. Fokus ligger på transportförbättringar, cirkulära lösningar och att reducera produkternas klimatpåverkan. Tillsammans kan vi skapa en mer hållbar miljö. Vårt engagemang för hållbarhet innefattar såklart vår egen verksamhet.