retour

Retour- en garantievoorwaarden

Dienst na verkoop

Garantie icoon

Heel wat producten hebben een garantieperiode. Dit wordt dan aangeduid met een icoontje waarin het cijfer duidt op het aantal jaren.

Vooraleer je een toestel terugstuurt, vragen wij je contact op te nemen met onze klantendienst. Let wel: gelieve alle accessoires (bv. kabels, rolhouders…) die oorspronkelijk bij het toestel werden meegeleverd, ook mee terug te sturen.
Om een retourdossier te openen wordt de volgende informatie gevraagd:

✔ je klantnummer
✔ je naam
✔ je adres
✔ je telefoonnummer
✔ een kopie van de factuur of van de leveringsbon
✔ de aard van de klacht

Indien de reserveonderdelen nog beschikbaar zijn, kan Lyreco de herstelling van jouw toestellen laten uitvoeren.

De prijsopgave is op aanvraag. Wij wachten altijd op jouw akkoord alvorens de herstelling te laten uitvoeren. Als de garantie verlopen is en je wil jouw toestel laten repareren, houd je rekening met minimaal €75 excl. BTW aan onderzoekskosten, die in elk geval in rekening gebracht zullen worden. Voor verdere inlichtingen kan je jouw Lyreco contactpersoon of de klantendienst raadplegen via 04 361 99 23.

1. Catalogusproducten

Voldoet het geleverde product niet aan je verwachtingen? Wij nemen het terug! Tot maximaal 30 dagen na aflevering nemen wij de producten kosteloos retour. Let wel even op deze dingen:

retourvoorwaarden

Registreer je retour bij voorkeur via www.lyreco.be. Lukt dit niet, neem dan contact op met onze klantendienst via customer.be@lyreco.com (tel.: 04 361 99 23) en vermeld volgende gegevens:
✔ de aankoopdatum
✔ het bestelnummer
✔ de referentie(s) van de producten
✔ de exact terug te nemen hoeveelheid
✔ de redenen voor de retour

Producten kunnen enkel worden teruggenomen in hun originele, intacte verpakking indien ze ongebruikt en onbeschadigd zijn. Wij halen het product enkel op het leveringsadres op. Na 30 dagen worden de artikels niet meer retour genomen (tenzij bij een langere garantieperiode of voorafgaande toestemming van Lyreco).

Icoon retour

Sommige producten zijn enkel retourneerbaar indien ze niet gemonteerd zijn. Ze moeten dan in de originele verpakking, inclusief alle meegeleverde onderdelen en dit binnen de 48 u na levering van het product geretourneerd worden. Deze producten worden aan geduid met dit pictogram.

Let wel: vacuümverpakkingen van printercartridges moeten ongeopend geretourneerd worden. Controleer voor het openmaken of je de juiste cartridge hebt.

 

2. Producten buiten catalogus en meubilair

 

Deze producten werden speciaal voor jou besteld en kunnen niet geretourneerd worden. Informeer je grondig alvorens deze producten te bestellen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 

3. Producten met een vervaldatum
(hoofdstuk 1: Catering)

 

Alle producten opgenomen in hoofdstuk 1 (Catering) waarop een vervaldatum staat vermeld, kunnen niet geretourneerd worden.

3. Producten uit hoofdstuk 3: persoonlijke bescherming

Voor deze producten is steeds akkoord nodig alvorens er geretourneerd kan worden. Gelieve hiervoor contact op te nemen met onze klantendienst. 

Stappenplan retourzending

retourvoorwaarden

OPHALING CARTRIDGE RECYCLE BOX

Cartridges

Zo start je jouw aanvraag

✔ De retourdozen dienen volledig gevuld te zijn alsook moeten de cartridges ontdaan zijn van alle verpakkingmateriaal (karton, folie,…)
✔ De dozen moeten ten slotte gesloten zijn
✔ Je dient bij voorkeur een aanvraag in via volgend e-mailadres: cartridges.be@lyreco.com
✔ Gelieve volgende gegevens zeker te vermelden in je aanvraag:

  1. Klantnaam & -nummer
  2. Interne contactpersoon + telefoonnummer voor de retour
  3. Openingsuren
  4. Adres/locatie waar de dozen opgehaald dienen te worden
  5. Exact aantal volle Cartridge Recycle Boxen
  6. Aantal gewenste nieuwe lege dozen

Vervolgens zal onze klantendienst je contacteren om de aangevraagde ophaling te koppelen aan een  volgende levering. Dit om de impact van het transport op het milieu te beperken.

Je kan deze box gratis bestellen met ref. 2.008.578

recycle box

 

 

 

BELANGRIJK!
✔ Cartridges worden enkel teruggenomen wanneer ze verzameld zijn in een Cartridge Recycle box
✔ Alle op te halen Cartridge Recycle Boxen dienen verzameld te worden op 1 locatie (bv. receptie of magazijn).
✔Op het ogenblik van terugname kunnen er geen extra boxen meegegeven worden, dit omwille van de verplichte registratie van afvalophaling. Hiervoor dien je een nieuwe aanvraag in te dienen. 

Nog vragen? Bel ons: 04 361 99 23

AFWIJKENDE LEVERINGSVOORWAARDEN

LEVERING OP BESTELLING

Sommige producten (bv. bepaalde kledingmaten, schoenen, handschoenen, enz.) zijn niet op voorraad in ons magazijn en worden door onze partners geleverd op bestelling. Ze worden later geleverd, volgens de gebruikelijke leveringswijze van Lyreco, zoals vermeld in onze algemene verkoopvoorwaarden. 


RECHTSTREEKSE LEVERING DOOR DE FABRIKANT 

Een aantal producten worden niet door Lyreco zelf maar rechtstreeks door de fabrikant bij jou geleverd. Deze producten worden aangeduid met dit pictogram:

delivery picto

De voorwaarden en levertermijnen zijn slechts indicatief en kunnen verschillen van je gebruikelijke leveringsvoorwaarden, zoals vermeld in onze algemene verkoopvoorwaarden. Deze producten kunnen ook niet geretourneerd of omgeruild worden.

Download de volledige verkoopsvoorwaarden