Het verminderen van onze impact op de planeet is een lange-termijnstrategie die zal worden bereikt door middel van progressieve actieplannen en voortdurende verbetering.

Om onze impact op de planeet te verminderen, zullen we tegen 2026:

  • Producten en diensten gebruiken en verkopen die bijdragen aan de bescherming van de planeet en haar bewoners, met als doel dat 90% van de totale omzet wordt vertegenwoordigd door onze Sustainable Selection-producten.
     
  • De circulaire economie omarmen door processen te perfectioneren in onze interne consumptie en externe verkoop.
     
  • De milieu-impact van onze bedrijfsvoertuigen en zakenreizen verminderen en onze voertuigen overschakelen op voertuigen met een lage uitstoot. De uitstoot die we niet kunnen verminderen, zullen we compenseren door klimaatmaatregelen te financieren. 
     
  • De milieu-impact van onze bedrijfsfaciliteiten verminderen en de uitstoot compenseren die we niet kunnen verminderen door klimaatacties te financieren.
Lyreco selection

Lyreco sustainable selection

In 2023 lanceert Lyreco de eerste versie van "Sustainable Selection by Lyreco", met als doel onze klanten beter van dienst te zijn bij het selecteren van producten die bijdragen tot de bescherming van de planeet en haar bewoners. 

Sustainable Selection is een nieuwe progressieve beoordelingsmethode voor leveranciers en producten die duidelijker is en dichter bij onze duurzaamheidsdoelen op de lange termijn staat. Het doel is om ons inkoopproces te versterken met meer duurzame initiatieven, acties en beslissingen. Ons doel is dat 90% van onze totale omzet wordt vertegenwoordigd door onze Sustainable Selection producten.

Low emission urban delivery

CO2-reductie

Klimaatactie is een prioriteit voor ons, zoals blijkt uit onze strategie en ons beleid. Als wereldwijd bedrijf dat zich heeft verbonden aan het Science Based Targets initiatief (SBTi), nemen we belangrijke klimaatmaatregelen binnen onze toeleveringsketen en activiteiten. We hebben geïnvesteerd in energie-efficiëntiemaatregelen in al onze activiteiten, wat heeft geleid tot een tastbare vermindering van onze uitstoot van broeikasgassen.

Meer weten?

Duurzaamheidsverslag

LEES ONS DUURZAAMHEIDSVERSLAG

Verder lezen