Tree

Onze strategie

LYRECO'S DUURZAAMHEIDSSTRATEGIE

Waarom hebben we een duurzaamheidsstrategie?

Bij Lyreco zijn we ons ervan bewust dat actie ondernemen om bij te dragen tot de bescherming van onze planeet en onze mensen de inzet van iedereen vereist en dat we moeten handelen om vooruitgang te boeken op het vlak van duurzaamheid met onze volledige toeleveringsketen.   

Onze duurzaamheidsstrategie is gebaseerd op drie pijlers: Planet, People en Progress. Deze strategie drukt onze wens uit om de negatieve impact van onze activiteiten op de planeet te verminderen, een positieve impact te hebben op mensen en vooruitgang te stimuleren binnen onze volledige waardeketen.

ONZE DOELSTELLINGEN VOOR 2026

PLANEET

nature abstract

90% van onze omzet bestaat uit de verkoop van duurzame producten en diensten

MENS

people together

90% van onze werknemers zijn er trots op dat ze voor Lyreco werken

VOORUITGANG

people meeting

Wij werken samen met onze partners om onze ontwikkeling op een duurzame manier verder te zetten

nature abstract

Planeet

Om onze impact op de planeet te verminderen, zullen we tegen 2026:

 • Producten en diensten gebruiken en verkopen die bijdragen aan de bescherming van de planeet en haar bewoners, met als doel dat 90% van de totale omzet wordt vertegenwoordigd door onze Sustainable Selection-producten.

 • De circulaire economie omarmen door de kringloop te sluiten in onze interne consumptie en externe verkoop.  

 • De milieu-impact van onze bedrijfsvoertuigen en zakenreizen verminderen en onze voertuigen overschakelen op voertuigen met een lage uitstoot. De uitstoot die we niet kunnen verminderen, zullen we compenseren door klimaatmaatregelen te financieren.

 • De milieu-impact van onze bedrijfsfaciliteiten verminderen en de uitstoot compenseren die we niet kunnen verminderen door klimaatacties te financieren.

 

people together

Mens

Wij verbinden ons ertoe om onze werknemers steeds betere werkomstandigheden te bieden en zorg te dragen voor de gemeenschappen waarin we actief zijn:

 • We willen onze mensen niet enkel een job of een carrière bieden, maar hen helpen om hun talenten verder te ontwikkelen
   
 • We streven ernaar om al onze werknemers een veilige en stimulerende werkomgeving te bieden
   
 • We ondernemen actie om een positieve impact te hebben op de gemeenschappen in de landen waar we actief zijn
people meeting

Vooruitgang

We zorgen ervoor dat we al onze partners erbij betrekken om de best mogelijke initiatieven, acties en beslissingen te ontwikkelen.

 • We luisteren actief naar onze klanten en werken samen met onze leveranciers om vooruitgang te boeken.

 • We communiceren onze ervaring met duurzame initiatieven en best practices naar alle stakeholders.
 • We implementeren ethische kaders in al onze activiteiten en zorgen ervoor dat we samenwerken met partners die dezelfde ambities en zorgen delen.

 

global goals

Wij ondersteunen de 'SDG' duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN

In 2015 definieerden de Verenigde Naties 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) die een blauwdruk vormen voor overheden, ngo's, bedrijven en burgers.

Ze gaan in op de wereldwijde uitdagingen waar we voor staan, zoals armoede, ongelijkheid, klimaatverandering, aantasting van het milieu, vrede en rechtvaardigheid.

 Onze ambitie op het gebied van duurzaamheid is afgestemd op de SDG's die wij als strategisch beschouwen in ons streven naar een betere wereld voor alle stakeholders.

Meer weten?

Duurzaamheidsverslag

LEES ONS DUURZAAMHEIDSVERSLAG

Lees verder