pioneer mountain lyreco

Edelläkävijä vuodesta 1926

Parempi työpäivä luodaan yhdessä

Perustamisestaan lähtien Lyrecon kasvun keskiössä on ollut jatkuva mukautuminen työpaikkojen muutokseen ja tarpeisiin erinomaisella palvelulla, erikoistumisella, asiantuntemuksella ja kansainvälistymisellä. 

Neljä sukupolvea sitten Ranskan Valenciennesiin perustettiin kirjakauppa. Nyt Lyreco palvelee asiakkaitaan neljällä mantereella, asiantuntemuksella.

bookstore

Lyrecon tarina

Ranskan Valencienssiin perustetusta kirjakaupasta työpaikkatarvikkeiden ja -ratkaisujen kansainväliseksi toimittajaksi. Innovointi ja muuntautumiskyky ovat yhä tärkeä osa Lyrecon toimintaa.

Vuonna 1926 Ranskan Valenciennesissa Georges-Gaston Gaspard perusti kirjakaupan nimeltä ”Gaspard”. Yritys laajeni pian tuottamaan omia paperitarvikkeita ja painopalveluita. Vuonna 1936 Gaspard aloitti toimitukset suoraan omasta varastosta.

Toisen maailmansodan jälkeen yrityksestä tuli yksi ensimmäisistä BtoB toimistotarvikkeiden ja -palveluiden toimittajista. Vuonna 1989 Gaspard osti belgialaisen Vermeiren, mikä oli yrityksen ensimmäinen askel kohti kansainvälisyyttä.

Vuonna 2001 Gaspardista tuli Lyreco.

 

Lyreco webshop

Ensimmäisestä kuvastosta kokonaisvaltaiseen asiakaspalveluun

Toiminnallinen erinomaisuus jokaisen uuden ratkaisun ytimessä:

  • 1959 ensimmäisestä kuvastosta kokonaisvaltaiseen asiakaspalveluun yhdistäen henkilökohtaisen ja sähköisen palveluun
  • toimistotarvikkeista erikoisosaamiseen työsuojelutuotteissa, hygienia- ja terveydenhuoltoalan tuotteissa sekä ergonomia- ja AV-ratkaisuissa
  • seuraavan päivän toimituksista toimituksiin koti-/etätoimistoihin.
LYRECO EXPANSION

Paikallista tietämystä kansainvälisillä verkostoilla

Yli 30 vuotta ensimmäisen kansainvälisen laajenemisen jälkeen Lyreco on Euroopan suurin ja maailman kolmanneksi suurin työpaikkatuotteiden ja -ratkaisujen toimittaja yhdessä 25 maassa toimivan 15 tytäryhtiön kanssa.

Lyreco jatkaa aktiivisesti laajenemistaan. Vuonna 2019 Lyreco osti Intersafen, Alankomaiden suurimman PPE-toimijan, mikä toi mukanaan PPE-asiantuntijuuden Lyrecolle. Vuonna 2021 Lyreco osti Staples Solutionin Pohjoismaissa, minkä ansiosta Lyrecosta tuli maailman kolmanneksi suurin työpaikkatuotteiden toimittaja. Vuonna 2023 Lyreco osti Premium Coffeen operatiivisen toiminnan Suomessa, Tanskassa ja Ruotsissa. Kaupan myötä Nespresson ja Lyrecon välinen strateginen B2B-jakelukumppanuus laajeni 11 maahan.

SAFETY

Erikoisratkaisujen ja -osaamisen kehittäminen

2010-luvulla Lyreco tarjontaa laajennetaan erikoisaloille.

Kokonaisvaltaisia ratkaisuja kuten personoidut tuotteet, painatuspalvelut sekä kierrätyspalvelut ja ympäristöystävällisten tuotteiden laajempi tarjooma.

Vuonna 2009 IMPEGAn nimellä tunnetusta tuotemerkistä tulee oma tuotemerkki, Lyreco ja se laajenee kaikkiin tuoteryhmiin.

Työsuojelutuotteiden valikoima tuotiin markkinoille 2013, hygienia- ja siivoustuotteiden valikoima 2015.

Vuonna 2016 aloitettu Innovation Direction tähtää uusien pilottiprojekteihin kuten automaattiseen hyllytyspalveluun ja kiertotalouteen.

sustainability

Matkamme kohti vastuullisuutta

Kunnioitus ihmisiä ja planeettaamme kohtaan ovat olennainen osa arvojamme. Lyreco on jo pitkään toiminut tämän arvon mukaisesti. Lyreco liittyi YK:n Global Compact sopimukseen jo vuonna 2004 ja otti sen keskeiseksi osaksi yrityksen yhteiskuntavastuuta vuonna 2012 yhdessä Eco-Futures-strategian kanssa. 

Olemme tehneet monia toimia vastuullisuuden eteen, kuten aloittaneet valmistajien auditointi, uudistaneet vastuullisuustrategiamme sekä vähentänyt CO2-päästöjä kaikissa toiminnoissa.

2020 Lyreco teki kiertotalouslupauksen, jonka tavoitteena on auttaa asiakkaitamme vähentämään ei-kierrätettävän jätteen määrää työpaikoilla ja näin vähentämään myös ympäristövaikutuksia.

lfe nicolas axelrod

Tuemme lasten kehitystä ja oppimista

Köyhimpien maiden lasten koulutus on Lyrecon pitkäaikainen sitoumus. Sitoumuksen vahvistamiseksi luotiin vuonna 2008 Lyrecon oma hyväntekeväisyysohjelma ”Lyreco For Eduaction”. 

Kiitos Lyrecon henkilöstölle, yli 115 000 lasta on saanut tukea kuudessa eri maassa: Vietnam, Bangladesh, Brasilia, Togo, Madagaskar ja viimeisimpänä Kambodža. 

Happy employees

Tulevaisuuden työn innovointia

Meille on tärkeää pitää katse kohti tulevaisuuden työelämää, jotta voimme tarjota asiakkaidemme tarpeisiin sopivia ratkaisuja tänään ja huomenna.

Lyrecon innovaatiotiimi pyrkii löytämään ja toteuttamaan uusia ratkaisuja paremman työpäivän puolesta, samalla pitäen huolta niin ihmisten kuin ympäristönkin hyvinvoinnista.

Lue lisää