BeWtr_highres

Saisiko teillekin olla oma kuplavesihana?

Ihmiskehon pääraaka-aine on vesi, jota meistä jokaisesta löytyy peräti 70 %. Saamme nestettä ravinnostamme ja aineenvaihdunnan kautta noin litran verran, mutta toinen litra on saatava juomalla vettä, jotta kehon nestetasapaino pysyy optimaalisena. Nestetasapainolla tarkoitetaan sitä, että veden saanti ja kehosta poistuvat nestemäärät ovat yhtä suuret. Nesteen poistumisen määrään vaikuttaa monta asiaa, kuten lämpötila, liikunta ja sairaudet. Näin ollen saatavan veden tarvekaan ei ole vakio, vaan erilaiset tilanteet on otettava huomioon. 

Riittävä vedenjuonti on välttämätöntä useammastakin syystä; se auttaa kehon lämmönsäätelyssä, voitelee niveliä, estää tulehduksia, kuljettaa ravintoaineita soluihin ja pitää elimet toimivina. Hyvä nesteytys auttaa myös nukkumaan paremmin, ajattelemaan selkeämmin ja parantaa mielialaa. Toisin sanoen se vaikuttaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme ja jaksamiseemme myös työpäivän aikana.

Vesi_2

Vesissä on eroja 

Veden laatu on Suomessa yleisesti hyvää, ja Unescon vuonna 2003 tekemän tutkimuksen mukaan jopa maailman parasta. Siitä huolimatta vesien maku vaihtelee paljon. Vesi voi maistua esimerkiksi kalkkiselta tai metalliselta, vaikka siinä ei näy ulospäin mitään poikkeavaa. Näistä makuvivahteista ei ole pääsääntöisesti vaaraa ihmiselle, mutta outo maku tekee vedenjuonnista ymmärrettävästi epämieluisaa. Kotiin voi halutessaan hankkia erilaisia suodatinlaitteita poistamaan ei-toivottuja makuja, mutta mikä olisi hyvä ratkaisu työpaikalle? 

Riittävä vedensaanti on erityisen tärkeää työpäivän aikana, sillä nestevajaus hankaloittaa selvästi tehokasta työskentelyä. Työpaikoille on tarjolla erilaisia vesiratkaisuja, joilla mahdollistetaan kaikille helppo ja kätevä juomavedensaanti. Vesiautomaatit suurilla, vaihdettavilla vesipulloilla on monelle meistä tuttu näky, ja ne ovatkin käytännössä ainoa vaihtoehto tiloissa, joissa laitteen liittäminen vesijohtoon ei ole mahdollista. Muovisten pullojen käyttäminen ei kuitenkaan ole ympäristön kannalta kestävä ratkaisu. Vesilaitteelle kannattaakin aina pyrkiä löytämään sijoituspaikka, jossa sen saa liitettyä vesijohtoverkkoon. Tällaisen konseptin tarjoaa esimerkiksi BE WTR, jossa hanavesi suodatetaan BWT-suodattimien läpi ja jäähdytetään huurteisen kylmäksi, jotta vettä ei tarvitse enää valuttaa. Suodattamalla ja jäähdyttämällä varmistetaan paras mahdollinen kokemus; väritön, hajuton ja ilman sivumakuja.

bewtr.jpg

Makuvesi houkuttelee juomaan 

Nykypäivänä on tarjolla runsaasti eri makuisia juomia, jotka saavat tavallisen ”mauttoman” veden tuntumaan tylsältä ja epähoukuttelevalta vaihtoehdolta. Vesi on kuitenkin paras ja tärkein neste keholle, joten miten omaa tai henkilöstön vedenjuontia voisi lisätä? Teimme toimistollamme testin ja laitoimme pystyyn ”Lyreco Mocktail Baarin” BE WTR -vesihanamme viereen, jossa jokainen sai maustaa vetensä (hiilihapotettuna tai ilman) runsaalla valikoimalla hedelmiä ja yrttejä. Laseihin ja vesipulloihin sujahti mm. ananasta, mansikoita, timjamia, veriappelsiinia ja sitruunaa. Vaikutus oli huikea! Se ei rajoittunut pelkästään vedenjuonnin lisääntymiseen, vaan myös yleisen fiiliksen nousuun.

Krista.png

 

Krista Vallinrinne

OFFICE ENABLER