takaisin-töihin

Loman jälkeen töihin – vinkit helpottamaan arkeen palaamista

Koko kevään ja alkukesän ajan odotit sitä enemmän kuin mitään muuta. Kun se koitti, elämäsi mullistui. Vaikka tiesit sen olevan vain väliaikaista, otit siitä kaiken irti: lepäsit, nautit, vietit aikaa perheesi kanssa, sallit itsellesi enemmän herkkuja ja ulkoilit tavallista enemmän. Se jokin oli tietenkin loma.

Kesä on edennyt jo lähelle loppuaan ja lomat alkavat olla suurimmalla osalla meistä takana päin. Toisin sanoen arki koittaa ja töihinkin täytyy palata. Älä kuitenkaan hyppää suoraan samaan vanhaan oravanpyörään, vaan salli itsellesi armelias laskeutuminen arjen aherrukseen ja rutiineihin näillä vinkeillä:

Totuttele-normaaliin-unirytmiin

Totuttele normaaliin unirytmiin hiljalleen ennen töiden alkua.
Unirytmin palauttaminen kannattaa aloittaa viikkoa ennen töiden alkua. Aikaista heräämistäsi noin puolella tunnilla joka päivä, niin muutos on lempeämpi kehollesi.

Aloita työnteko rauhallisesti ensimmäisenä päivänä.
Kukaan ei odota sinulta, että olisit heti täydessä vauhdissa. Palauta mieleesi mihin jäit ennen lomaa ja kartoita tulevien päivien kiireisimmät tehtävät.

ella-olsson-lMcRyBx4G50-unsplash

Palaa säännölliseen ateriarytmiin.
Unirytmin lisäksi myös ateriarytmin palauttaminen säännölliseksi auttaa jaksamaan arjessa. Hyvä ateriarytmi pitää kehon vireystilaa yllä tasaisesti, jolloin energiaa riittää työpäivän jälkeenkin.

Jätä ylimääräiset kesäherkut pois ruokavaliosta.
Marjoilla ja tuoreilla kasviksilla kannattaa sen sijaan herkutella yhä edelleen!

daan-huttinga-VW2VcTirR88-unsplash

Pidä kesäfiilistä yllä jatkamalla lomalla tulleita tapoja.
Jatka rannalla käymistä ja riippumatossa makoilua aina, kun tilanne sallii. Myös virkistävä uinti on oivallinen tapa rentoutua illalla töiden jälkeen.

Pidä kiinni tauoista ja vapaa-ajastasi.
Älä anna työpäivän hurahtaa ohi ilman taukoja. Kahvitauot kollegoiden kanssa jutustellen auttavat rentoutumaan ja loman jälkeen puheenaiheita varmasti riittää. Koita myös olla aikatauluttamatta vapaa-aikaasi, vaan ota hyvällä omallatunnolla rennosti omaa aikaa.

Hyvin onnistunut loma nollaa ajatukset töistä ja siksi töihin palaaminen voi tuntua aluksi hankalalta. Älä kuitenkaan huoli, sillä jo pian pystyt tarttumaan taas täysillä toimeen, kun aivosi palautuvat työmoodiin.

Krista.png

 

Krista Vallinrinne

OFFICE ENABLER