Wij gebruiken cookies om onze dienstverlening te verbeteren en om je zaken aan te bieden die beantwoorden aan jouw voorkeuren. Als je verder surft, zijn wij van mening dat je ons toelaat ze te gebruiken. Je kan de instellingen wijzigen of meer informatie verkrijgen op onze Gebruiksvoorwaarden & Cookies Policy.

Sluiten


OK
Sluiten

Error


Even geduld alstublieft...


Wanneer we thuiswerken kunnen we jammer genoeg niet rekenen op die handige, grote kantoormultifunctionals. We moeten het dus doen met wat we thuis hebben staan. Heb je er thuis nog geen? Dan helpen wij je graag bij het kiezen van de perfecte printer voor jouw thuiskantoor. We hebben een handige gids voor jou opgesteld. Na het beantwoorden van de vragen zou het helemaal helder moeten zijn wat jouw ideale printer is!

inkt druppels kleur

Vraag 1:

Kleur printen of enkel zwart-wit?

De eerste vraag is er meteen één waar je goed bij moet stilstaan. Enkel zwart-wit printen kan op termijn een hoop geld besparen op afdrukkosten. Maar wanneer je een keer een logo, statistiek, infographic of zelfs een foto wil afdrukken is het toch aangeraden om in je thuiskantoor voor kleur te kiezen. Kleuren verhogen de leesbaarheid, aandacht en hoe goed je iets onthoudt! Wil je toch enkel zwart-wit printen? Dan kan je dat makkelijk aanpassen bij opties.

inkt druppels kleur

Vraag 2:

Wil ik enkel printen of moet er ook een scan/ kopieerfunctie zijn?

Ben je op zoek naar een printer die enkel kan afdrukken, dan kies je best voor een single-function printer. Je kan dan een kleiner model kiezen, dat compacter staat in je thuiskantoor. Wil je daarnaast ook documenten kunnen inscannen of kopiëren, dan kies je het best voor een all-in-one printer. Onze voorkeur gaat uit naar een toestel dat alles kan. Zo red je jezelf van momenten vol stress wanneer je dringend iets moet doorsturen in hoge kwaliteit. All-in-one printers zijn multifunctioneel bruikbaar en de extra opties zullen niet alleen van pas komen tijdens het thuiswerken. Denk maar aan alle momenten in je privéleven wanneer het handig kan zijn, zoals kindertekeningen inscannen of privédocumenten kopiëren.

inkt druppels kleur

Vraag 3:

Hoeveel pagina’s ga ik maandelijks ongeveer printen?

Deze vraag is niet meteen iets waar je aan zou denken, toch is het belangrijker dan je verwacht. Je weet misschien niet exact hoeveel pagina’s je gaat afdrukken. Daarom onderscheiden we 2 types gebruikers die:

1. Sporadisch enkele pagina’s afdrukken

2. Meermaals per week enkele tientallen pagina’s afdrukken

Indien je de 2e type gebruiker bent is het aangewezen om te kiezen voor een printer die gebruik maakt van een hoge afdruksnelheid (meestal afgekort tot ppm – pagina per minuut). Zo vermijd je dat je elke keer weer minutenlang staat te wachten bij je printer.

inkt druppels kleur

Vraag 4:

Kies ik voor een inkjet of laserprinter?

Het grootste verschil tussen een inkjetprinter en een laserprinter heeft te maken met de printtechniek. Bij inkjetprinters wordt inkt, door middel van een printkop, vanuit kleine gaatjes op het papier gespoten. Laserprinters drukken af door toner (zwart of gekleurd poeder) op het papier aan te brengen. Daarnaast is er meestal ook een verschil in prijs. Inkjet printers zijn vaak bij aankoop voordelig maar verbruiken duurdere inkjet cartridges. Je kan eventueel wel de kosten drukken door voor remanufactured cartridges te gaan, deze zijn economisch en ecologisch. Laserprinters zijn duurder in aankoop maar de verbruikskosten liggen meestal lager. Laserprinters zijn dus aangeraden indien je grote volumes afdrukt. Maar wanneer je slechts sporadisch afdrukt zijn inkjetprinters de aangewezen keuze.

Hebben de vragen je een duidelijker beeld gegeven van de printer die je nodig hebt? Dan geven we je graag nog een handig overzichtje met al onze printers die geschikt zijn voor een thuiskantoor. Al deze printers kunnen draadloos printen en het maximum printformaat is A4.

Kleur all-in-one inkjet printers:

Kleur single-function laser printers:

Zwart-wit single-function laser printers:

Zwart-wit all-in-one laser printers:

Kleur all-in-one laser printers:

De beste merken vind je bij Lyreco: