Wij gebruiken cookies om onze dienstverlening te verbeteren en om je zaken aan te bieden die beantwoorden aan jouw voorkeuren. Als je verder surft, zijn wij van mening dat je ons toelaat ze te gebruiken. Je kan de instellingen wijzigen of meer informatie verkrijgen op onze Gebruiksvoorwaarden & Cookies Policy.

Sluiten


OK
Sluiten

Error


Even geduld alstublieft...


header blijf in contact

Wanneer veel mensen thuis werken is het natuurlijk belangrijk om contact met de collega’s te houden. Ook meetings zullen vaak verlopen via online oplossingen zoals bijvoorbeeld Skype, Teams enz. Om een optimale geluidskwaliteit te garanderen kan je best gebruik maken van een headset of oortjes met ingebouwde microfoon.

1. Communicatie

Veel bedrijven organiseren 's ochtends en 's avonds virtuele momenten om de progressie te monitoren. Vergaderen kan door te videobellen, het resultaat van een vergadering hou je bij in een documentatietool, een vraag stellen of bijpraten kan via chatapps. Ook tijdsregistratietools zoals Harvest zijn populair. Denk wel na over welke online tools je jouw werknemers opdringt. WhatsApp is minder geschikt voor zakelijke chat, want dan dreigt de grens tussen werk en privé te vervagen. En wie videobelt met Zoom, moet weten dat alleen de eerste 40 minuten gratis zijn.

2. Betrokkenheid

Wie niet op kantoor is, ziet zijn collega's niet. Er is geen pendel naar het werk, geen lunch en geen babbel aan de koffiemachine. Vervreemding en vervaging tussen werk en privé zijn reële risico's. Maar daar bestaan hulpmiddelen voor, zoals Know Your Team, een tool om input te geven. Ook het gebruik van een webcam kan hierbij helpen. Sommige mensen zijn hier wat huiverig voor maar het feit dat je elkaar ziet geeft je gesprekken met collega’s toch echt een extra dimensie. Let hierbij wel op dat je professioneel voor de dag komt en dat ook je eventuele huisgenoten uit beeld blijven.

3. Vertrouwen

Wie thuiswerkt, ziet zijn baas niet. En de baas ziet hem of haar niet. Vooral ‘micromanagers’ kunnen het moeilijk hebben om de controle los te laten. Een gebrek aan vertrouwen kan een grote rem zijn om van thuiswerk een succes te maken. Goede afspraken vooraf helpen om deze switch te maken.

Onze selectie voor thuiswerkers

De beste merken vind je bij Lyreco: