Wij gebruiken cookies om onze dienstverlening te verbeteren en om je zaken aan te bieden die beantwoorden aan jouw voorkeuren. Als je verder surft, zijn wij van mening dat je ons toelaat ze te gebruiken. Je kan de instellingen wijzigen of meer informatie verkrijgen op onze Gebruiksvoorwaarden & Cookies Policy.

Sluiten


OK
Sluiten

Error


Lyreco Office & Work Solutions


Ons beleid legt, net als de Nederlandse overheid, de focus op social distancing, omdat ook wij dit zien als de oplossing voor de lange termijn. Het dragen van een mondkapje wordt niet verplicht of aangemoedigd. Je kunt het dragen van een mondkapje natuurlijk wel toestaan. Indien gewenst kunnen medewerkers dit zelf voorzien.

Eigen werkplek

Zorg dat elke werknemer minimaal 1,5 m afstand kan houden op zijn/haar werkplek. Lukt het niet om door hetverschuiven of uitschuiven van bureaus 1,5 m afstand te garanderen, kijk dan of je plexiglas kunt aanbrengen. Als er verschil in bureaus is, kan elk eiland individueel bekeken worden, samen met de Covid-coach. Een alternatief is dat je met een rotatieplan werkt (dit kan op teamniveau), een slimme mix van thuiswerken en werken op kantoor. Het doel is daarbij maximaal 2 medewerkers per 4 bureaus (diagonaal of tegenover elkaar, met minimaal 1,5 m afstand). Elke medewerker werkt steeds aan zijn eigen bureau, om ergonomische en hygiënische redenen. Met twee personen naar één scherm kijken, is niet toegestaan. Iedereen reinigt de eigen werkplek en toestellen (toetsenbord, telefoon, laptop, bureau,...). Laat de deuren open en indien mogelijk ook de ramen.

Kantine

Verleng de tijdspanne voor de lunch met 1 uur. In plaats van tussen 12 uur en 13 uur, kan er bv. tussen 12 uur en 14 uur gegeten worden. Vermijd het gebruik van cash geld. Beperk het aantal personen in de kantine en organiseer de zitplaatsen op een manier dat social distancing kan worden gerespecteerd. Bij goed weer wordt er buiten gegeten. Herschik de tafels en duid met stickers aan waar men mag plaatsnemen (enkel diagonaal, niet naast of tegenover elkaar), zodat een veilige afstand van 1,5 m gegarandeerd kan worden. Breng stickers op de vloer aan om 1,5 m afstand aan te geven aan koffie- en snoepautomaten.

Vergaderruimte/flexplekken

Beperk face-to-face-vergaderingen in de mate van het mogelijke en gebruik videoconferentie software zoals MS Teams. Wie een face-to-face-vergadering heeft, boekt een vergaderzaal of een werkplek aan een flexbureau via de receptie. Het maximum aantal personen dat zich in een vergaderruimte mag bevinden, staat aangeduid op de deur, de receptie is hiervan ook op de hoogte. Met stickers op de tafel kun je aangeven waar men mag plaatsnemen (diagonaal), zodat een fysieke afstand van 1,5 m gegarandeerd is.

TIP (OM IN DE VERGADERRUIMTE TE HANGEN)

Let op! Bij het verlaten van de vergaderzaal voorrang verlenen aan de mensen die op de looproute langs de vergaderzaal passeren.

Entreehal

De entreehal is als semipublieke ruimte de grootste risicozone voor je bedrijf. Vermijd gelijktijdige aankomst van werknemers en gebruik spreidingsmaatregelen bij in-, uit- en doorgangen met hulpmiddelen. Vermijd onnodige dagelijkse contacten en beperk zowel de bewegingsruimte van koeriers en leveranciers als interactie met medewerkers. Rechtstreekse levering in een antibacteriële pakketautomaat verkleint het risico op besmetting voor zowel medewerkers als leverdiensten. De receptie zelf voorzie je best van een plexiglas wand.

Liften

Zorg dat werknemers het gebruik van liften vermijden en zo veel mogelijk de trap nemen. Als de liften toch gebruikt worden, is één persoon tegelijk de regel.

De entreehal is als semipublieke ruimte de grootste risicozone voor je bedrijf. Vermijd gelijktijdige aankomst van werknemers en gebruik spreidingsmaatregelen.

De beste prijs-kwaliteitverhouding voor jouw werkomgeving