Wij gebruiken cookies om onze dienstverlening te verbeteren en om je zaken aan te bieden die beantwoorden aan jouw voorkeuren. Als je verder surft, zijn wij van mening dat je ons toelaat ze te gebruiken. Je kan de instellingen wijzigen of meer informatie verkrijgen op onze Gebruiksvoorwaarden & Cookies Policy.

U bent ingelogd op een klantnummer waarop niet kan worden besteld. Het is op dit klantnummer ook niet mogelijk om uw prijzen te controleren. Gebruik via uw Dashboard, Wisselen Klantnummer, om een ander klantnummer te selecteren of neem contact op met afdeling Customer Service.

Sluiten


OK
Sluiten

Error


Lyreco Office & Work Solutions


LEVERING VOLGENDE WERKDAG voor elke order geplaatst voor 17.00 u

Sluiten

Kwaliteitsvolle kantoormeubelen, belangrijker dan je denkt!

Door onze huidige manier van leven en werken zitten we doorgaans per dag meer uren dan we bewegen of slapen. Iedereen weet ondertussen dat dit vaak leidt tot lage rugklachten en diverse kwaaltjes.

Maar wist je ook dat er per jaar wereldwijd meer dan vijf miljoen mensen sterven aan de gevolgen van een gebrek aan beweging? Te lang en teveel zitten kan immers allerlei ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Bij te lange periodes van inactiviteit valt het metabolisme in ons lichaam stil. Dat kan op langere termijn leiden tot ziektes zoals diabetes, hart- en vaataandoeningen, obesitas, kanker, enz.

We moeten allemaal minder en minder lange periodes zitten. Ook tijdens ons werk en dus ook binnen de kantooromgeving. Daar kunnen het juiste kantoormeubilair en een dynamische kantoorinrichting sterk bij helpen.

Zit-sta bureau

Kantoormeubilair dat bewegen en staan stimuleert

Door onze werkplek aan te passen kunnen we onze manier van werken beïnvloeden. Binnen een kantoor kunnen diverse soorten werkplekken worden ingericht speciaal afgestemd op het uitvoeren van specifieke taken. Dit zet medewerkers aan om zich vaker binnen het kantoor te verplaatsen van de ene werkplek naar de andere.

Richt bijvoorbeeld je kantoorruimte in met afzonderlijke zones om te telefoneren, te printen, te overleggen, je te concentreren, presentaties te geven, teleconferenties  te houden, enz. We hebben het dan over het creëren van “activity based” werkplekken.

Kantoorinrichting en kantoormeubelen

Typisch voor de inrichting van een zogenaamd dynamisch kantoor is de centrale ligging en de makkelijke bereikbaarheid van de gemeenschappelijke werkruimtes. Die staan via een centrale gang in verbinding met de landschapskantoren die rond de dynamische zones liggen. Ze zijn dus enerzijds vlot bereikbaar, maar anderzijds ook afgezonderd van de rest van het kantoor. Opnieuw nodigt dit uit tot meer verplaatsingen binnen het kantoor. Bovendien maakt het je landschapskantoor ook heel wat stiller.

Een andere gekende oplossing zijn de zit-sta werkplekken, voorzien van in hoogte verstelbare bureaus of modules waaraan staand kan gewerkt of vergaderd worden. Hierdoor kan je zittend en staand werken met elkaar afwisselen. Dat ontlast de rug en stimuleert de bloeddoorstroming in de benen.

Er zijn ook allerlei zitoplossingen voor het kantoor die ons lichaam meer in beweging houden tijdens het werk: bureaustoelen met synchroon contact, dynamische stoelen ... Afhankelijk van de werkruimte binnen je kantoor, kan je opteren voor diverse zitoplossingen die verschillende houdingen vereisen.

Een dynamische werkomgeving stimuleert het concentratie- en prestatievermogen van je medewerkers. Het komt zeker hun gezondheid en motivatie ten goede.

Uiteraard kan je bij Lyreco terecht voor advies inzake kantoorinrichting. Onze specialisten staan je met raad en daad bij voor de inrichting en decoratie van jouw kantoorruimten. Heb je een groot kantoorproject dat moet worden ingericht of vereist je kantoor een maatoplossing? Lyreco zorgt voor een professionele begeleiding in samenwerking met de specialisten van onze belangrijkste partners van kantoormeubilair.

Zit-sta stoel

Ergonomische kantoormeubelen voor elke kantooromgeving

Ergonomie op de werkplek is belangrijk voor elk type kantoor. Of het nu gaat om een thuiskantoor, een kantoor in een klein bedrijf, een directiekantoor, een groot landschapskantoor, een receptiezone, een vergaderzaal, enz.

Naast allerlei omgevingsfactoren zoals verlichting, luchtkwaliteit, omgevingsgeluid, beschikbare ruimte per werknemer …, spelen ergonomische kantoormeubelen op dit vlak uiteraard een érg belangrijke rol.

Denk bijvoorbeeld maar aan ergonomische bureaustoelenergonomische verstelbare bureaus en allerlei ergonomische kantooraccessoires zoals voet- en rugsteunenscheidingswanden en panelen, ergonomische muizen en toetsenbordenmonitorsteunen, enz.

Kantoormeubelen en kantoorinrichting

Dit alles helpt om een ontspannen werkhouding en een optimale zitpositie te creëren. In een ergonomisch ingericht kantoor is het aangenaam en productief werken en zullen er minder fysieke klachten voorkomen zoals hoofd- en rugpijn, vermoeide ogen ...

Daarom vind je bij Lyreco een zeer uitgebreid aanbod kantoormeubelen voor de inrichting van jouw ergonomisch kantoor:

Bureaus en tafels: bureaus, tafels, directiebureaus, vergadertafels, conferentietafels, cafetariatafels ...

Opbergmeubilair: ladeblokken, archiefkasten, kasten, roldeurkasten, garderobekasten, rekken ...

Stoelen: bureaustoelen, ergonomische stoelen, directiestoelen, werkstoelen, projectstoelen, bezoekersstoelen ...

Aanvullend meubilair en accessoires: verlichting en lampen, papiermanden, vloermatten, stoelmattten, schermen, klokken, kapstokken ...

Kantoormeubilair en kantoorinrichting

Tips voor de keuze van ergonomisch kantoormeubilair

Ben je op zoek naar ergonomische kantoormeubelen, hou dan zeker rekening met de volgende tips:

Bureaustoelen

Zitting

    - Met verstelbare zithoogte variërend tussen 40 en 55 cm
    - Minstens 40 cm breed
    - Tussen de 40 en 48 cm diep
    - 5 cm verstelbaar
    - 6° kantelbaar naar voor en naar achter

Rugleuning

    - Minstens 36 cm breed
    - Minstens 36 cm hoog
    - Voorzien van een lage instelbare rugsteun
    - 15° kantelbaar

• Armsteunen

    - Bij voorkeur tussen 20 en 25 cm verstelbaar in de hoogte
    - Bij voorkeur breder dan 5 cm
    - Minstens 20 cm afstand tussen de voorste zitrand van de stoel en de voorzijde van de armsteunen

Bureaustoel

Bureaus en werktafels

Werkblad

    - Tussen 74 en 76 cm hoog voor een vast werkblad
    - Een in de hoogte verstelbaar werkblad tussen 65 en 85 cm voor een gewoon bureau en tusssen 65 en 125 cm voor een zit-sta tafel
    - Minstens 80 cm diep en 120 cm breed (bij voorkeur 160 cm)
    - Maximaal 5,5 cm dik aan de voorzijde en tot maximaal 8 cm dik aan de achterzijde

Beenruimte

    - 85 cm voor niet-verstelbare tafels en 120 cm voor verstelbare tafels
    - Minstens 12 cm hoog

 

Voorzie zeker ook de nodige ergonomische kantooraccessoires:

Voetsteunen

Bureaulampen

Documentenhouders en andere opbergmiddelen

Beeldschermstandaarden

Toetsenborden

Computermuizen

Muis- en polssteunen

 

Hoe kies je de juiste bureaustoel?

Hou bij de keuze van een bureaustoel rekening met de volgende criteria:

Gebruiksaard van de bureaustoel

    - Gaat het om een stoel die steeds door dezelfde persoon zal worden gebruikt?
    - Gaat het om een projectstoel die voor iedereen hetzelfde moet zijn?
    - Gaat het om een stoel die afwisselend door meerdere personen gebruikt wordt?

Gemiddelde dagelijkse gebruiksduur van de bureaustoel

    - Kort gebruik: minder dan 3 uur per dag
    - Gemiddeld gebruik: 3 tot 5 uur per dag
    - Langdurig gebruik: 5 tot 8 uur per dag

• De kwaliteit van de bureaustoel

    - Dichtheid van de vulling, stevigheid, design en ergonomie bepalen het comfort van de bureaustoel.

Het type gebruiker van de bureaustoel

    - Grootte van de persoon: hoogteregeling van de rugleuning ondersteunt de onderrug
    - Gewicht van de persoon: goede steun en beweeglijkheid van de rugleuning biedt meer comfort.
    - Fysieke conditie van de persoon: heeft de gebruiker klachten zoals rugpijn, reuma …
    - Persoonlijke voorkeur van de persoon: houdt die van actief zitten of wil die meer ondersteuning.

Bureaustoel

Stel je bureaustoel juist in

Je mag dan al over een ergonomische bureaustoel beschikken, als je die niet correct instelt, zal je er niet veel voordeel van ondervinden.

Hou daarom bij het instellen van je bureaustoel rekening met de volgende adviezen:

• Zet je tegen de achterkant van je bureaustoel en gebruik de volledig rugleuning zodat die je hele rug ondersteunt.

• Plaats je voeten plat op de grond. Neem een hoek van ongeveer 90° aan tussen je boven- en onderbenen.

• Gebruik de armleuningen van je bureaustoel. Zij ondersteunen je armen en nemen spanning weg. Plaats de armleggers op gelijke hoogte van je bureaublad. Werk met een hoek van ongeveer 90° tussen je boven- en onderarmen.

• Kantel de zitting van je bureaustoel een aantal graden naar voor. Zo ga je automatisch je wervelkolom recht houden en je bekken naar voor kantelen. Je neemt dan een mooie rechte zithouding aan en voorkomt pijn in de onderrug. Je spieren en wervelkolom worden niet onnodig belast.

• Stel de lendensteun van de rugleuning correct in zodat je onderrug optimaal ondersteund wordt. Die zorgt voor tegendruk in je rug.

• Blokkeer de rugleuning van je bureaustoel niet, zodat je regelmatig naar voor en naar achter kan leunen tijdens het werken. Zo kan je af en toe je zitpositie wijzigen wat de ruggengraat ontlast, je bloedcirculatie stimuleert en je concentratievermogen verhoogt.

• Plaats eventueel een speciale vloermat onder je bureaustoel. Je kan je stoel dan makkelijker verrollen waardoor je efficiënter en met minder stress werkt.

Stel je bureaustoel juist in

Meubilair voor je kantoorproject

Om je kantoor aangenaam en efficiënt in te richten is het belangrijk dat je beschikt over een ruime keuze aan kantoormeubilair wat betreft vormen en stijlen, kleuren en materialen.

Dit biedt heel wat flexibiliteit om te komen tot een optimale kantoorinrichting. Met diverse vormen van werkbladen kan je bijvoorbeeld veel verschillende combinaties maken.

Vormen van bureaus

Met een ruime keuze aan kleuren kan je gaan voor een stijlvolle inrichting.

bureaumeubilair-kleuren

Met een keuze uit meerdere meubellijnen kan je de inrichting afstemmen op de aard van de werkplek binnen je kantoor: meubels voor individuele kantoren, meubels voor een open-space kantoor, meubels voor co-working spaces, …

Met een doordacht design kies je voor optimale efficiëntie en meer werkcomfort.

Ontdek alle mogelijkheden in onze Kantoormeubelen Catalogus of op onze webshop.

meubelcatalogus

Heb je vragen rond kantoormeubelen of kantoorinrichting?

Aarzel dan niet om ons te contacteren via mail, telefoon (04 361 99 23) of via je Lyreco vertegenwoordiger. Onze klantendienst is op weekdagen te bereiken van 8u30 tot 17u30, op vrijdag tot 17u.


De beste merken vind je bij Lyreco: