Wij gebruiken cookies om onze dienstverlening te verbeteren en om je zaken aan te bieden die beantwoorden aan jouw voorkeuren. Als je verder surft, zijn wij van mening dat je ons toelaat ze te gebruiken. Je kan de instellingen wijzigen of meer informatie verkrijgen op onze Gebruiksvoorwaarden & Cookies Policy.

Sluiten


OK
Sluiten

Error


Lyreco Office & Work Solutions


 

 

 

Of jouw organisatie nu dapper doorgezet heeft of het werk stil heeft moeten leggen, duidelijk is dat werkgevers die de komende maanden het werk willen organiseren, dat anders zullen moeten aanpakken. Wij willen het leven op het werk voor jou vergemakkelijken, dus ook nu staan wij klaar voor jou met advies en antwoorden.

Social distancing blijft de norm

Maar hoe garandeer je dat op de werkvloer?

Om een mogelijke heropflakkering van het virus te voorkomen moet social distancing zo veel mogelijk gegarandeerd worden, en dit door het inzetten van arbeidsorganisatorische maatregelen. Dit houdt in dat:

• Wanneer mogelijk, telewerken de norm dient te zijn.

• Wanneer fysieke aanwezigheid noodzakelijk is voor jouw bedrijfsactiviteit, je een veilige afstand van 1,5 meter afstand moet waarborgen voor zowel werknemers als klanten.

• Wanneer de minimale afstand niet gegarandeerd kan worden, extra collectieve of individuele beschermingsmiddelen zoals mondmaskers noodzakelijk zijn.

Om dit alles te verduidelijken en te illustreren maakten we ook een brochure. Klik hier om deze te downloaden:

Download de brochure
Bekijk nog meer praktische tips voor COVID-19 maatregelen op de werkvloer:

Garandeer 1,5m afstand met
Signalisatie

• Geef je werknemers en klanten toegankelijke informatie, duidelijke instructies en eventueel zelfs een gepaste opleiding over de maatregelen en hoe er op een veilige manier gewerkt kan worden. Gebruik hier voor bijvoorbeeld digitale displays, ophangbare pictogrammen of infoframes.

• Vermijd samenscholing en gelijktijdige aankomst van klanten en werknemers en gebruik spreidingsmaatregelen bij in-, uit- en doorgangen zoals de inkomhal of lift. Gebruik hier voor bijvoorbeeld afzetlint, paaltjes of waarschuwingsstickers.

• Beperk de bewegingsruimte van werknemers, klanten en bezoekers als koeriers en leveranciers. Breng de verplaatsingsstromen in kaart en vermijd snij- en contactpunten. Maak bij voorkeur alle stromen eenrichtingsverkeer. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld afzetlint en signalisatie tape.


Afscherming

• Reorganiseer de werkplekken en verdeel medewerkers zodanig dat er een afstand van minimaal 2 meter tussen hen is. Dit kan bijvoorbeeld door een deel van de werknemers telkens van thuis uit te laten werken in thuiswerkshiften. Als een afstand van 2 meter tussen personen niet mogelijk is, zorg dan waar mogelijk voor fysieke barrières tussen de bureaus. Er bestaan oplossingen in plexiglas en in karton.

• Vermijd contact met klanten waar mogelijk. Plaats transparante plexischermen aan servicebalies, kassa's en plaatsen waar normaal gezien dicht contact met jouw medewerkers plaatsvindt.

Bekijk al onze signalisatie- en afschermingsoplossingen

Lees meer hierover

 

Garandeer een virusvrije omgeving met
Hygiënemaatregelen

• Zorg dat alle medewerkers bij aankomst hun handen wassen volgens de voorschriften. Installeer zeep- en ontsmettingsdispensers in de inkomhal, bij het sanitair en op andere plaatsen op de werkvloer.

• Arbeidsmiddelen, deurklinken, leuningen, liftknopen, … zullen regelmatig moeten worden gedesinfecteerd en er moeten overal ontsmettingsdoekjes beschikbaar zijn om toetsenbord en werkblad te reinigen.

• Zorg voor voldoende en regelmatige verluchting van de werk- en kleedruimtes en sociale voorzieningen.

Lees meer hierover

 

Geef het virus geen kans met
Individuele drankverpakkingen

• In plaats van centrale drinkwaterfonteintjes en grote koffie- en theeautomaten is het aan te bevelen om (tijdelijk) terug te grijpen naar individuele verpakkingen en meerdere kleine toestellen, dicht bij de werkplekken. Zo vermijd je intern verkeer en daaruit volgend besmettingsgevaar.

• Voorzie wegwerpbestek en -bekertjes voor je medewerkers en bezoekers en laat dranken door hen zelf uitschenken. Zo is iedereen zeker van virusvrij materiaal.

Bekijk al onze catering oplossingen

 

Een veilige afvalverwerking met
Gesloten vuilnisbakken

Al die gebruikte papieren zakdoeken, handdoekjes, desinfectiedoekjes, mondmaskers, handschoenen etc. moeten natuurlijk ook veilig weggegooid kunnen worden. Zo voorkom je dat afval gaat rondslingeren.

Kies hierbij voor gesloten afvalemmers en prullenbakken die zonder aanraking met de handen geopend kunnen worden. Voorzie ze systematisch van wegwerpvuilniszakken zodat ze ook in alle veiligheid kunnen geleegd worden.

Bekijk al onze afvalbeheer oplossingen

Maak flexplekken veilig met
Afwasbaar IT materiaal

Kies ook op IT vlak zoveel mogelijk voor afwasbare attributen, zeker bij toestellen die door meerdere mensen gebruikt worden. Computermuizen zijn veelal perfect afwasbaar maar vergeet ook het muismatje niet. Dit komt continu in aanraking met de handen en het is dus belangrijk om het regelmatig af te wassen of te desinfecteren. Voor touchscreens is een persoonlijke stylus ideaal om besmetting te voorkomen.

 

Vind hier meer aanbevelingen over hoe jij de werkvloer virusvrij maakt.

Footer

De beste merken vind je bij Lyreco: