Vi bruger cookies til at forbedre vores hjemmeside. Hvis du fortsætter med at browse på vores hjemmeside, betragter vi det som din tilladelse til at bruge dem. Du kan ændre opsætningen eller få mere information på vores Brugsbetingelser og cookie-politik

Luk


OK
Luk

Error


Vent venligst...


11

Hvor meget sidder du ned i løbet af en arbejdsdag?

Stillesiddende kontorarbejde påvirker dit fysiske velvære overraskende meget, og derfor er et hæve-sænke-bord et rigtigt godt værktøj til at styrke din sundhed på hjemmekontoret. Det giver dig mulighed for at arbejde både siddende og stående, så du får mere bevægelse ind i hverdagen og får gang i kroppen.

1

Arbejdsgiverens ansvar

Det er vigtigt, at din hjemmearbejdsplads er indrettet efter dine behov, så du opnår den bedst mulige arbejdsstilling og en god arbejdsrytme. Det er nemlig godt for både din krop, energi og dit mentale helbred, så det er værd at kigge på, om du fx mangler en god kontorstol eller et hæve-sænke-bord.

Hvis du bruger mere end 20 % af din arbejdstid på hjemmekontoret foran en skærm, har din arbejdsgiver pligt til at sikre sig, at din hjemmearbejdsplads er indrettet fuldt sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt, så det er en god idé at inddrage dem i indretningen.

Du har som udgangspunkt ikke krav på fx et hæve-sænke-bord, men hos Lyreco anbefaler vi at benytte et hæve-sænke-bord, da det er en mere fleksibel løsning, som indbyder til et mere aktivt arbejdsliv, sænker risikoen for flere livsstilssygdomme og giver færre sygedage.

1

Lyrecos løsninger

Ikke to hjemmearbejdspladser er ens, og derfor har vi specialiseret os i skræddersyede løsninger, der opfylder jeres behov. Vi vejleder ud fra medarbejderens unikke situation, så den enkelte får lige præcis dét, de mangler for at trives på hjemmekontoret. Det øger både velværet, medarbejdertilfredsheden og produktiviteten, så det kommer alle parter til gode.

1
1
1

Værd at vide om hæve-sænke-borde

Mange af os sidder ned i mere end 8 timer om dagen, hvilket påvirker vores helbred. Et hævesænke- bord giver dig mulighed for at arbejde mere fleksibelt, så du kan skabe variation i din arbejdsrytme og få gang i kroppen. Det er dog vigtigt at vælge det rigtige bord til lige netop dig, så du får mest muligt ud af det.

Vælg det rigtige bord

 

Størrelse og form

Når du skal finde det rigtige hæve-sænke-bord til dit hjemmekontor, er det naturligvis vigtigt, at bordets størrelse passer til arbejdsområdet. Her kan du fx vælge, om det skal være et af de klassiske store borde eller en lille, fleksibel arbejdsstation.

Hæve-sænke-interval

Hæve-sænke-borde kan typisk justeres til 65-120 cm, men er du til den høje eller lave side, eller er der flere, der skal bruge bordet, kan det være en god idé at overveje et større hæve-sænke-interval.

Løftekapacitet

Bordets løftekapacitet, altså hvor meget vægt det kan bære, går ofte op til 80 kg, men har du mange tunge arbejdsredskaber eller læner dig meget ind over bordpladen, kan det være, der skal mere til.

1

Kom godt i gang

Hvis du er vant til at sidde ved et bord uden hæve-sænke-funktion, kan det godt kræve lidt tilvænning at få udnyttet dit nye skrivebord. Det anbefales, at du i løbet af en arbejdsdag på 8 timer står op i omkring 2 timer, men det kan lette overgangen, hvis du lægger blidt ud og indarbejder nogle nye vaner.

Lidt ad gangen

Start fx med at stå op i 5 minutter per time – det vigtige er nemlig ikke, at du står op længe ad gangen, men at du får skabt variation ved at stå op flere gange i løbet af dagen. I takt med, at du vænner dig til det, kan du skrue op til 15 minutter per time, så du når de 2 timer.

Sæt en alarm

Hvis du har tendens til at glemme at bruge hævesænke- funktionen, kan det hjælpe at sætte en alarm eller påmindelse, så din telefon fx husker dig på det hver time.

Hæv bordet, når du rejser dig

Når du rejser dig for at hente en kop kaffe eller bruge toilettet, så gør det til en vane at hæve bordet, så du automatisk stiller dig op, når du kommer tilbage.

Supplér med en måtte

En ståmåtte aflaster din krop, når du står op, og gør det både nemmere og mere behageligt at stå op i længere tid.

1
1

Indbærings- og monteringsservice

Hvis du bestiller et hæve-sænke-bord fra Lyreco og har behov for hjælp til indbæring og/eller montering, kan vi lave et tilbud på en skræddersyet service til dig, så du ikke selv behøver at bøvle med at hente eller sætte bordet op.

Kontakt din salgsrepræsentant, som sammen med vores samarbejdspartner kan hjælpe dig med at sammensætte den helt rigtige løsning til dit behov.

1

Lyreco anbefaler...

Verdenskendte mærker hos Lyreco