Vi bruger cookies til at forbedre vores hjemmeside. Hvis du fortsætter med at browse på vores hjemmeside, betragter vi det som din tilladelse til at bruge dem. Du kan ændre opsætningen eller få mere information på vores Brugsbetingelser og cookie-politik

Luk


OK
Luk

Error


Vent venligst...


1
Rengøring af kritiske overflader

 

En ren og pæn arbejdsplads skaber altid et godt indtryk og bidrager til et behageligt arbejdsmiljø, men lige nu er netop renligheden særligt vigtig for at mindske smittespredning og skabe tryghed.
Coronavirus kan nemlig overleve i lang tid på visse overflader, og kommer dine hænder i kontakt med virus via en overflade, kan du være uheldig at blive smittet, hvis du fx rører dit ansigt efterfølgende.
 
 
Undersøgelser har vist, at virussen kan overleve op til tre timer i luften, fire timer på kobber, et døgn på pap og hele to til tre døgn på plast og rustfrit stål, og derfor er det vigtigt at tage ekstra forholdsregler for at forhindre smitte.
 
 
Heldigvis kan du og dine kollegaer selv gøre meget for at nedsætte risikoen med grundig rengøring og fornuftig adfærd, så I kan tage på arbejde med ro i sindet.
Hvor ofte skal jeg gøre rent – og hvor starter jeg?

 

Jævnlig rengøring er alfa og omega i kampen mod virus og smittespredning, og her slår den almindelige rengøring desværre ikke helt til. Derfor er det nødvendigt med ekstra rengøring, gerne flere gange dagligt, for at få bugt med den virus, der kan blive afsat på en flade i løbet af arbejdsdagen, da det ellers kan sprede smitte blandt dig og dine kollegaer.
 
 
Det oplagte sted at starte er de mest benyttede kontaktflader, som gerne skal rengøres i hvert fald én gang dagligt og helst flere – og det er her, I selv kommer på banen.
 
 
Først og fremmest er det vigtigt at vide, hvilke overflader I skal være særligt opmærksomme på at få rengjort flere gange dagligt, og der er typisk flere, end I måske lige tænker over. Det er forskelligt fra arbejdsplads til arbejdsplads, men det kan være:
 
 
- Håndtag og greb
- Vandhaner
- Trykknappen på toilettet
- Bordplader
- Stole og armlæn
- Kurve og indkøbsvogne
- Overflader, som er i kontakt med mad
- Scannere
- Touchskærme
- Delt udstyr, fx tablets og headsets
- Kasseapparater
- Printere
- Gelændere
- Elevatorknapper
- Lyskontakter
- Fjernbetjeninger
- Kaffemaskiner og vandautomater
 
 
Der er dermed mange overflader at tage fat på, og måske er der endnu flere på netop din arbejdsplads, så det kan være en god idé at lave en tjekliste og sørge for, at netop disse punkter gøres rent flere gange dagligt.

Verdenskendte mærker ... og vores eget brand, Lyreco