Vi bruger cookies til at forbedre vores hjemmeside. Hvis du fortsætter med at browse på vores hjemmeside, betragter vi det som din tilladelse til at bruge dem. Du kan ændre opsætningen eller få mere information på vores Brugsbetingelser og cookie-politik

Luk


OK
Luk

Error


Vent venligst...


1
Pas på dig selv på arbejdspladsen

 

En ny virkelighed har meldt sin ankomst og virussen COVID-19, der har medført en verdensomspændende pandemi, er på alles læber. Verden, som vi kendte den, er ikke længere. Vi har lært, at vi skal holde afstand, undgå større forsamlinger, hoste i ærmet og blive hjemme, hvis vi føler os det mindste sløje.
 
 
Men hvordan skal du forholde dig på din arbejdsplads? Måske har du været hjemsendt eller arbejdet hjemmefra, og nu skal du tilbage på arbejdspladsen. Spørgsmålene hober sig op. Hvordan undgår jeg smitte på mit arbejde, og hvilke forholdsregler bør jeg tage?
 
 
Du og dine kollegaers helbred afhænger i høj grad af gode rengørings- og hygiejnevaner. På denne temaside sætter vi fokus på gode vaner, personlig hygiejne og rengøring af kritiske flader som afgørende våben i kampen mod smittespredning af COVID-19 på Danmarks arbejdspladser.
Sådan spredes smitten

 

Coronavirus er en samlet betegnelse for en stor familie af vira, som varierer lidt. Den nye coronavirus, som blev opdaget i begyndelsen af 2020, er faktisk i familie med normale forkølelsesvira, men den medfører en meget alvorlig og potentiel dødelig luftvejsinfektion, som man kalder for COVID-19. 
 
Undersøgelser har desuden vist, at virussen kan overleve op til et døgn på pap og helt op til tre døgn på plast og rustfrit stål. Derfor er det vigtigt at tage ekstra forholdsregler for at undgå smittespredning – også på arbejdspladsen. 
 
Kort sagt kan virussen kan smitte på to måder: Via såkaldt dråbesmitte eller kontaktsmitte. Dråber spreder sig i luften ved hoste og nys i en afstand på 1-2 meter, hvorfor myndighederne anbefaler at holde to meters afstand til andre mennesker og kollegaer til enhver tid. Den anden smittespredning sker via overflader, som man rører ved. Virus smitter ikke gennem huden, så smitten bliver kun videreført, hvis du først rører ved en overflade med coronavirus og derefter rører dig selv i ansigt, næse, øjne og mund.
 
 
 
 
Ny hverdag - nye vaner 
 
 
På landets arbejdspladser skal vi derfor alle til at arbejde på en ny måde, hvor vi sidder længere fra hinanden, er færre i mødelokalerne og rengør kritiske overflader oftere og grundigere. Kun på den måde kan vi stoppe smittespredningen.
 
 
Det vigtigste er først at identificere de kritiske overflader, hvilket kan være en svær opgave i sig selv, og derefter iværksatte en plan for kontinuerlig rengøring af overfladerne. Hos Lyreco har vi et hold af hygiejne-specialister ansat, som kan hjælpe dig med at identificere problemerne og hjælpe med de rigtige løsninger.

Verdenskendte mærker ... og vores eget brand, Lyreco