Vi bruger cookies til at forbedre vores hjemmeside. Hvis du fortsætter med at browse på vores hjemmeside, betragter vi det som din tilladelse til at bruge dem. Du kan ændre opsætningen eller få mere information på vores Brugsbetingelser og cookie-politik

Luk


OK
Luk

Error


Vent venligst...


1
Er rengøringsmiddel nok, eller bør jeg også desinficere?

 

Ifølge Statens Serum Institut er det i de fleste tilfælde faktisk nok med helt almindelig – men grundig – rengøring med vand og sæbe eller præfabrikerede rengøringsklude.
Almindelig rengøring fjerner støv, smuds og smitsomme mikroorganismer, så organismerne ikke kan formere sig, mens desinfektion dræber mikroorganismerne og dermed reducerer smitterisikoen yderligere.
 
 
Rengøringen er derfor også effektiv over for virussen, men I kan overveje at desinficere de mest brugte fælles overflader såsom håndtag, vandhanegreb, kaffemaskiner, kopimaskiner og lignende for at være på den sikre side.
Hvordan desinficerer jeg en overflade?

 

Desinficerer du en overflade, er det vigtigt, at du har rengjort den først, da støv og snavs desværre kan fungere som beskyttelse for de smitsomme mikroorganismer. Det betyder, at desinfektionsmidlet ikke kan komme i direkte kontakt med de små organismer, hvilket ganske enkelt forhindrer effektiv desinfektion.
 
 
Det er desuden vigtigt at bruge de rigtige remedier, da ikke alle typer sprit eller desinfektion er lige brugbare til formålet.
Hverken husholdningssprit, håndsprit eller klorhexidin kan bruges til formålet – den almindelige sprit fordamper for hurtigt, mens glycerolen i håndspritten har den modsatte effekt og faktisk binder snavs og mikroorganismer til overfladen.
 
 
Brug derfor enten alkohol på 70-85 %, specialfremstillede rengøringsmidler med fx klordioxid eller alternativt husholdningsklorprodukter, som kan anvendes ved fortynding på 1 del klor til 19 dele vand med en indvirkningstid på 1-5 minutter. Følg instruktionerne på rengøringsmidlerne, og vær opmærksom på ikke at blande klorbaserede produkter med sure rengøringsmidler såsom toiletrens, da det kan udvikle farlige gasser.
 
 
Husk desuden at bruge handsker for at beskytte dine hænder, og sørg for at vaske og afspritte hænderne efter rengøring for at undgå at overføre smitte til dig selv.
 
 
Bruger I rengøringsklude, skal disse enten kasseres eller vaskes ved minimum 80 °C efter brug.
Er der andet, vi selv kan gøre?

 

Det er en god idé at være særligt opmærksomme på at få ryddet op på skriveborde og lignende flader i disse tider – det hjælper det professionelle rengøringspersonale, så de bedre kan komme til og hjælpe jer med at holde hygiejnen i top på hele arbejdspladsen.
 
 
Her kan I eventuelt sætte en påmindelse op på døren, så I husker det, før I går, eller hjælp hinanden med at huske på det.

Verdenskendte mærker ... og vores eget brand, Lyreco