Plant-for-the-Planet

Vi arbetar tillsammans med en av världens ledande välgörenhetsorganisationer för att plantera träd över hela världen. Plant-for-the-Planet arbetar vidare med UNEP:s Billion Tree-kampanj som sedan starten har planterat över 14 miljarder träd över hela världen. Man har också utbildat tiotusentals barn att bli klimatambassadörer i sina lokalsamhällen.

Plant-for-the-Planet var ett initiativ från en student i januari 2007. Ursprunget var ett skolarbete om klimatkrisen skrivet av Felix Finkbeiner som då var nio år gammal. Han inspirerades av Wangari Maathai som har planterat 30 miljoner träd i Afrika, och i slutet av arbetet beskrev han hur barn skulle kunna kompensera för koldioxidutsläpp genom att plantera en miljon träd i världens alla länder.

PlantforthePlanet

Sedan dess har Plant-for-the-Planet utvecklats till en global rörelse: fler än 88 000 ambassadörer för klimaträttvisa har utsetts över hela världen. De ser sig själva som ett initiativ bestående av globala medborgare som arbetar för ett rättvisare klimat där den totala mängden växthusgaser ska minska och utsläppen ska fördelas jämnt bland världens befolkning.

Plant-for-the-Planets trepunktsplan för att rädda framtiden

 1. Plantera 1 biljon träd.
  Ett trädplanteringsinitiativ för att skapa medvetenhet om klimatkrisen. Över 14 miljarder träd har planterats globalt sedan 2008.
 2. Låt de fossila bränslena ligga kvar i marken
  Plant-for-the-Planet bygger vidare på UNEP:s Billion Tree-kampanj.
 3. Bekämpa fattigdomen med ett rättvisare klimatarbete och utbildning av våra barn
  1 500 trädplanteringsakademier för 88 000 barn i 74 länder har arrangerats.

Besöka webbsidan för Plant-for-the-Planet

Lyreco och Plant-for-the-Planets akademier

Sedan 2015, har Lyreco stått värd för 17 akademier runt om i Europa vilket har resulterat i utbildning inom klimatförändring för 764 barn.

På en Plant-for-the-Planet-akademi får barn lära sig viktiga fakta om klimatkrisen och om global rättvisa. De får lyssna på barn som redan är engagerade i projektet och lära sig vad de kan göra för att driva sina egna projekt. Dessutom får de lära sig att hålla presentationer och organisera planteringsfester.

 

Plant-for-the-Planet-utbildningar i Tyskland

Som en del av vårt miljöprogram, Easy on the Planet, stod Lyreco värd för Plant-for-the-Planet-utbildningar i Europa för att utbilda barn i betydelsen av klimatförändringar och vilka åtgärder som behövs för att minska skador på miljön. Vi organiserade två utbildningar i Tyskland – en i Rheinland-Pfalz-klostret Karthaus i Konz, och den andra på Sachsenwaldschule Gymnasium i Reinbek.

Lyreco står som värd för Norges första Plant-for-the-Planet klimatutbildning för barn i Jessheim

Lyreco Business Advantage Norge, Plant-for-the-Planet och Skogselskapet arbetade tillsammans på det allra första norska Plant-for-the-Planet-utbildningsseminariet. Över 50 skolbarn på orten anslöt sig till evenemanget nära vårt huvudkontor i Oslo. Som en del av vårt miljöprogram, Easy on the Planet, stod Lyreco värd för utbildningar Europa runt för att utbilda barn i betydelsen av klimatförändringar och i vilka åtgärder som behövs för att minska skador på miljön. Lyreco Advantage Norge arbetar tillsammans med våra partners och kunder för att minska miljöpåverkan från våra aktiviteter och för att hitta nya sätt att betjäna och stödja lokalsamhället.

Första Plant-for-the-Planet-akademin för barn i Tyskland

I Lindlar, Tyskland, höll Lyreco Business Advantage Germany en klimaträttviseakademi med Plant-for-the-Planet som startpunkt för vårt Easy on the Planet-program

Det som gör akademierna så speciella är att barnen själva uppmuntrar andra barn att engagera sig. Deltagarna får lära sig viktiga fakta om klimatkrisen från andra i samma ålder, och de får se med egna ögon hur kul det kan vara att plantera träd och engagera sig. Akademierna är riktade till barn i åldern 8–14 år, och det kostar inget för barnen att delta!

De första klimaträttviseambassdörerna har utbiltats i Sverige

Borås, Sverige – Lyreco första Klimaträttviseakademi i Sverige. Utbildningen är ett tillskott i en strävan efter att minimera vår miljöpåverkan, att utbilda våra kunder och att få lokalsamhället att göra något åt vår gemensamma miljöpåverkan.

 • 50 barn utbildades om klimatförändringarna och blev därmed ”klimaträttsambassadörer”
 • Barnen planterade 100 björkar

Lyreco Advantage i Polen stod värd för den första Plant-for-the-Planet-akademin för barn i Gdansk

Lyreco Polen, Plant-for-the-Planet och Primary school number 39 i Gdansk stod tillsammans som värd för deras utbildningsworkshop för över 45 skolbarn som tog plats hos 39th Primary School i Gdansk nära vårt huvudkontor.

Denna akademi hölls för att utbilda barn i vikten av kunskap kring klimatförändringar och de handlingar som behövs för att  minska vår miljöpåverkan. Lyreco och våra partners är engagerade i att minska miljöpåverkan ifrån verksamheter och de aktiviteter vi gör samt att erbjuda en service till vårt samhälle.