pioneer mountain lyreco

Pionjärer sedan 1926

Samarbete för att skapa en bra arbetsdag

Sedan grundandet 1926 har kärnan i Lyrecos tillväxt och framgång varit förmågan att ständigt anpassa sig till alla typer av arbetsplatser - allt från kontor till byggarbetsplatser.

Fyra generationer efter att Georges-Gaston Gaspard öppnade dörren till sin bokhandel i Valenciennes, Frankrike, har Lyreco nu kunder på fyra kontinenter - allt från enskilda firmor till stora internationella företag.

bookstore

Från bokhandel till B2B-distrubutör av kontorsmaterial

År 1926 grundade Georges-Gaston Gaspard en bokhandel vid namn "Gaspard" i Valenciennes, Frankrike. Företaget utvecklade snabbt ett tryckeri som producerade sitt eget sortiment av pappersprodukter. Från 1936 började Gaspard leverera direkt till sina kunder från sitt första lager. Efter andra världskriget blev företaget en av de första B2B-leverantörerna av kontorsprodukter och -tjänster.

Med Georges-Gastons son Etienne Gaspard, och senare hans son Georges Gaspard vid rodret, har det ständiga fokuset på den goda kundupplevelsen bevarats som kärnan Lyreco.

Drivna av familjens pionjäranda ledde Georges Gaspard förvärvet av Vermeire i Belgien 1989, vilket var det första steget mot internationell expansion.

År 2001 blev Gaspard-företaget Lyreco

 

e shop

Från den första katalogen till en 360° kundupplevelse

Genom hela Lyrecos historia har vi alltid strävat efter att var initiativtagare och byggt på vår arv av nyskapande innovation:

  • Från den första katalogen som lanserades 1959 till utvecklingen av en 360° kundupplevelse, som förenar nära kontakt med en personlig konsult, e-handel och e-inköp
  • Från kontorsmaterial till ett komplett sortiment av lösningar för din arbetsplats
LYRECO EXPANSION

Lokal kunskap, global räckvidd!

Mer än 30 år efter det första steget i vår internationella expansion är Lyreco den ledande europeiska och den tredje största distributören av arbetsplatsprodukter och lösningar i världen, med 15 dotterbolag verksamma i 25 länder.

Sedan dess har Lyreco fortsatt att växa genom att år 2019 förvärva Intersafe, den ledande leverantören av personlig skyddsutrustning (PPE) i Nederländerna, vilket tillförde stor PPE-expertis till Lyreco. År 2021 gjordes även förvärvet av Staples Solution i Norden, vilket gjorde Lyreco till världens tredje största distributör av arbetsplatsprodukter. Och år 2023, genomfördes förvärvet av Premium Coffee i Danmark, Finland och Sverige vilket utökade den exklusiva distributionrätten av Nespresso till 11 Lyrecoländer.

lfe nicolas axelrod

Stödja utveckling och lärande!

År 2008 lanserade vi Lyreco For Education för att stärka vårt långsiktiga åtagande att stödja barns rätt till utbildning i de fattigaste länderna.

Tack vare det stora engagemanget från alla Lyreco-anställda har mer än 115 000 barn fått stöd i sex länder: Vietnam, Bangladesh, Brasilien, Togo, Madagaskar och nu Kambodja.