UGANDA_Nespresso

KAN JAG NJUTA AV NESPRESSO MED GOTT SAMVETE?

Nespresso arbetar inte bara för att varje kopp kaffe ska ge dig en stunds njutning, utan Nespresso arbetar även ständigt på att förbättra sina produkter.
Positivecup2

THE POSITIVE CUP

I över 30 år har vi försökt att integrera hållbarhet i vår dagliga verksamhet. Sedan 2013 har detta kallats: "The Positive Cup" – en strategi som förblir i hjärtat av vår verksamhet och som stärker vår övertygelse om att kaffe måste vara en kraft för det goda. The Positive Cup-strategin mot 2030 introducerar ett nytt ramverk som bygger på Nespressos strategiska prioriteringar och övertygelser som formar hur de som företag agerar. 

ÅtervinningNespresso

ÅTERVINN DINA NESPRESSO-KAPSLAR TILLSAMMANS MED OSS!

Aluminium är 100% återvinningsbart. Ett kilo material kommer ut på andra sidan som ett kilo material efter processen. Vi arbetar ständigt med att hjälpa våra kunder att återvinna sina kapslar så att aluminiumet kan användas igen. Aluminium är inte bara det bästa materialet för att skydda de känsliga kaffearomerna det är även oändligt återvinningsbart. Genom att återvinna dina kapslar kan du minska ditt koldioxidavtryck ytterligare. Alla kapslar som samlas in från din verksamhet återvinns via vår samarbetspartner. Kaffet blir till kompost och aluminiumet blir nya aluminiumprodukter, exempelvis en bit av din cykel.

Följ med på hela resan! Från aluminiumkapsel till cykel.

Remote video URL

 

VArje droppe räknas

VARJE DROPPE RÄKNAS!

Användningen av Nespressomaskinen står för mer än en tredjedel (37%) av ditt kaffes koldioxidavtryck. När du brygger en kopp Nespresso används bara den precisa mängd kaffe, vatten och energi som behövs för din kopp, inget går till spillo.

HållbarhetGrönabönor

PÅ GRAMMET!

Hur kaffet är odlat och fraktat utgör nästan hälften av det totala koldioxidutsläppet (45%) av en kopp Nespresso. Det är därför det är så viktigt att använda precis den mängd kaffe som krävs för din kopp. Varje kapsel innehåller sex till sju gram kaffe, allt beroende på vilken kaffevariant du väljer.