Press release Brew 2

Lyreco förvärvar Premium Coffee i Sverige

Lyreco utökar sitt exklusiva distributionspartnerskap med Nespresso och förvärvar Premium Coffee i Danmark, Finland och Sverige

Marly, Frankrike – 3 april 2023 – Lyreco meddelar idag att företaget förvärvade Premium Coffee i Danmark, Finland och Sverige den 1 april 2023. Detta förvärv utökar det strategiska distributionspartnerskapet mellan Nespresso och Lyreco för Out of Home-distribution till 11 länder.

Nespresso och Lyreco har ett långvarigt samarbete sedan 1998. Det började i Schweiz och har under de senaste åren utvidgats till England, Irland, Wales, Skottland, Ungern och Polen. 2022 valde Nespresso Lyreco som sin exklusiva partner i Norge.

 

“Vi är övertygade om att vårt partnerskap med Lyreco, vilket bygger på delade värderingar och engagemang i att leverera på högsta nivå, ytterligare kommer att förankra Nespressos varumärke i hjärtat hos kaffeälskare i Danmark, Finland och Sverige” säger Simone Jansen, chef för Nespresso, Nordost och Sydeuropa.

Kunder i de tre länderna kommer nu att kunna njuta av Nespresso-upplevelsen i kombination med Lyrecos service i särklass.

 

– Vi är glada att utöka vårt strategiska partnerskap till norra Europa och ser fram emot att erbjuda alla Lyreco-kunder en fantastisk upplevelse med Nespresso-produkterna. Vi välkomnar Premium Coffee-teamen till Lyreco-koncernen med samma glädje och ser fram emot att dra nytta av deras expertis, sade Gregory Lienard, CEO på Lyreco. 

###

Eventuella pressfrågor kan ställas till Lyrecos pressavdelning via gaelle.vilatte@lyreco.com.

Om Lyreco

Lyreco, ett privatägt företag sedan 1926, är en ledande distributör av arbetsplatsprodukter och -lösningar. Koncernen är verksam i 25 länder i Europa och Asien. Lyrecos 12 000 anställda delar ett gemensamt uppdrag: ”att vara pionjärer i att, på ett hållbart sätt, leverera det som varje arbetsplats behöver, så att dess medarbetare kan fokusera på det som är viktigast”.

Läs mer om Lyreco på https://lyreco.com/group/.

Om Nestlé Nespresso SA

Nestlé Nespresso SA är en pionjär och den som har satt standarden för portionskaffe av högsta kvalitet.  Företaget samarbetar med mer än 140 000 jordbrukare i 18 länder via sitt AAA Sustainable Quality™-program för att införa hållbarhetsmetoder på gårdarna och på kringliggande platser.  Programmet lanserades 2003 i samarbete med den icke-statliga organisationen Rainforest Alliance och bidrar till att förbättra skördemängden samt kvaliteten på skördarna. Det säkerställer en hållbar tillgång på högkvalitativt kaffe och förbättrar försörjningen för både jordbrukare och deras samhällen.

2022 erhöll Nespresso B Corp™-certifiering och anslöt sig därmed till en internationell rörelse av 4 900 företag som uppfyller B Corp:s höga krav på socialt och miljömässigt ansvar och öppenhet.

Nespresso har sitt huvudkontor i Vevey i Schweiz, är verksamt i 81 länder och har över 13 000 anställda. 2021 hade företaget ett globalt butiksnätverk med 802 butiker. För mer information om Nespresso, besök webbplatsen: www.nestle-nespresso.com.