apoteksgruppen logotyp

Kundcase Apoteksgruppen

Apoteksgruppen Detaljist AB

Apoteksgruppen driver ca 200 fysiska apotek i hela Sverige med visionen att vara Sveriges mest engagerade apotekskedja där kunderna mår lite bättre. Apoteksgruppens omsättning ligger runt 3,7 miljarder och de har ca 1000 anställda.

Uppdragsbeskrivning

Lyreco och Apoteksgruppen har en lång och gemensam historia där Lyreco under åren har levererat kontors- och förbrukningsmaterial. Under 2020 gjorde Apoteksgruppen en upphandling inom arbetskläder, profil- och exposortiment med en primär och tydlig målsättning att reducera leverantörsbasen, få kontroll på varuflöden och även minska sina kostnader.

Just inom området arbetskläder så hade Apoteksgruppen en unik kollektion med plagg som var specialproducerad i företagets pms-färg vilket också driver kostnader att underhålla när storlekar tar slut.

Lyreco har hjälpt Apoteksgruppen att konsolidera från flera leverantörer till en – det underlättar vårt dagliga arbete i våra apotek och vi kan koncentrera oss på vårt huvuduppdrag, att förbättra liv.

Daniel Lindin
Commerce Director

Lyrecos lösning

Lyreco presenterade en lösning där Branding Solutions adderades till redan etablerade produktområden (office & life @ work). Branding Solutions är specialiserade inom just arbetskläder och profilprodukter. Resultatet blev en flexibel ”one stop shop” för Apoteksgruppen som genom att utöka sitt samarbete med Lyreco kunde minska sin leverantörsbas markant. 

En effekt av detta samarbete var även att Apoteksgruppen kunde, med hjälp av Lyrecos effektiva logistiklösning, optimera varuflödet till alla apoteken. Den nya kollektionen med arbetskläder för anställda på inom Apoteksgruppen är numera till majoriteten ”print on demand” – en lösning som skapar större flexibilitet, bättre servicenivåer på leverans och minimerar de ekonomiska riskerna för Apoteksgruppen.

Alla inköp och beställningar sker i Apoteksgruppens kundunika webshop som Lyreco tillhandahåller och order skickas oftast redan samma dag.

kvinna som går ner för en trappa iklädd en rock från apoteksgruppen

 

Läs om fler kundcase