Supplier_round_table_NSWE

Samen werken aan duurzaamheid

 

Samenwerking én duurzaamheid; dat zijn de twee voornaamste trefwoorden voor de komende jaren voor Intersafe. En hoe samenwerking snel en makkelijk invulling kan krijgen, werd geïllustreerd op een zonnige dag in juni. Een kleine veertig sales- en marketingmanagers van uiteenlopende leveranciers van veiligheidsoplossingen waren naar de Van Nelle Fabriek in Rotterdam gekomen. Om daar, samen met ons, het National Safety at Work Event (NSWE) van 2022 voor te bereiden.

Maar vooral dit gezelschap werd opgesplitst in een viertal werkgroepen, die vrijuit konden brainstormen, presenteerde Paul Vieijra, Managing Director Lyreco Benelux, hoe de integratie van Intersafe binnen Lyreco is verlopen. En liet hij zijn licht schijnen over de plannen voor de toekomst. Die liegen er niet om. Het doel voor de Intersafe Business Lines van Lyreco is om in 2026 een omzet van €800 miljoen op jaarbasis te realiseren. Deels moet dat gebeuren door autonome groei onder de bestaande klanten. Daarbij blijft het merk Intersafe gehandhaafd vanwege de sterke reputatie die het heeft op het gebied van kennis in de safety business. Groei zal ook voortvloeien uit de samenwerking binnen de Lyreco-organisatie die wereldwijd 10.000 medewerkers telt. In de Benelux zijn dat er ruim 700. Die zijn verdeeld over 3 kantoren en 11 distributiecentra die ruim 11.000 artikelen in opslag hebben en die 99,4% van alle bestellingen binnen 24 uur afleveren bij de klant. “Ik noem dat ons Zwitserse horloge,” zo prees Vieijra de logistieke kracht van de organisatie. Het opgaan binnen de Lyreco-groep houdt ook in dat de webshop-activiteiten van Intersafe een nieuwe impuls gaan krijgen.

Sam_Bosmans_supplierroundtable

Partners gezocht

Dat Lyreco duurzaamheid uiterst serieus neemt, bleek uit de presentatie van Sam Bosmans, Product & Services Marketing Director voor de Benelux. Hij noemde het thema duurzaamheid het belangrijkste thema voor de komende jaren. “Bijdragen aan de gezondheid van medewerkers en duurzame stappen zetten naar een veilige werkomgeving, zijn volgens mij de grote uitdagingen voor de nabije toekomst.” En om de zaken concreet te maken hebben ze er bij Lyreco meteen ook maar een getal aan gehangen; in 2026 moet maar liefst 90% van hun omzet sustainable zijn. “In ons eentje redden we dat niet. Dus zoeken we naar partnerverbanden met leveranciers en we kijken daarbij nadrukkelijk naar de langere termijn. Zodat we samen op zoek gaan naar duurzame oplossingen.”

Supplier_round_table_formule

Ijzersterke formule

Samenwerken en duurzaamheid vormen uiteraard ook de rode draad voor het NSWE dat op 10 november dit jaar plaatsvindt in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam. Het oorspronkelijke thema Your Journey to Safety is gezien de huidige ontwikkelingen en integratie met Lyreco doorontwikkeld tot Your Sustainable Journey to Safety. Marketing Director Safety Business Unit Oscar Breure heeft al acht edities van dit event achter de rug en roemt de ijzersterke formule die in feite uit drie delen bestaat: ”We hebben een congres met topsprekers, we hebben de leveranciersmarkt met A-leveranciers en verder is het NSWE een geweldige netwerkbijeenkomst waar continu kennis wordt gedeeld.” Voor de komende editie van het event heeft de organisatie de deelnemende partijen gevraagd met zoveel mogelijk innovaties op hun vakgebied te komen. “Dat is óók de kracht van het NSWE; reserveer één dag in de twee jaar en we praten je helemaal bij op veiligheidsgebied.”

Supplier_round_table_overleg

Zinvol overleg

De voorbespreking in juni werd door alle deelnemende partijen als uitermate zinvol beschouwd. De discussies over het thema duurzaamheid leverden verrassende inzichten op. Niet alle producten op het gebied van veiligheid zijn uiteraard meteen 100% duurzaam te maken, maar wel werden suggesties gedaan om dan bijvoorbeeld de verpakking te verduurzamen. En hoewel aan sommige tafels concurrerende organisaties zaten, werden de brainstormsessies in alle openheid gevoerd. Aan frisse ideeën geen gebrek. Zo werd gesproken over het gebruiken van Virtual Reality-technieken op de beursvloer, en werd ook de vraag gesteld of je de bezoekers moet oproepen in november zoveel mogelijk met het openbaar vervoer naar Rotterdam te komen. Kortom, meedenken over duurzaamheid kent vele invalshoeken.

Benieuwd naar wat Intersafe met al die suggesties heeft gedaan?

Kom op 10 november naar het National Safety at Work Event (NSWE) in Rotterdam!

Registreer je meteen