Roel Groeneveld

Over Intersafe

DELIVER A SAFE WORKING DAY, EVERY DAY.

Intersafe levert expertise op het gebied van conforme, duurzame en innovatieve veiligheidsproducten, -diensten en -oplossingen.

 

De geschiedenis van Intersafe gaat terug tot 1934 toen Roel Groeneveld zijn eerste optiekzaak opende. Vanaf dat moment heeft Intersafe zijn portfolio uitgebreid om aan de groeiende vraag van verschillende industrieën te voldoen.

In de jaren 1950 begon het bedrijf met het leveren van PBM's voor de petrochemische industrie en in 1973 betraden we ook deze risicovolle industrie in België. In de daaropvolgende jaren breidde Intersafe geleidelijk het bereik uit naar verschillende industriële sectoren, ook in Frankrijk door de overname van de PBM-distributeur Bacou in 2008.

De meest onderscheidende innovaties begonnen in 2012 met de lancering van het eerste productcomplianceprogramma en de ontwikkeling van branchespecifieke werkkleding in 2014. In 2015 introduceerde Intersafe de Employee Safety Manager, een online platform dat bedrijven ondersteunt bij het efficiënt beheren van hun PBM's en veiligheidsprogramma's.

In 2018 werd Intersafe overgenomen door Lyreco, een toonaangevende leverancier van kantoorbenodigdheden en werkplekoplossingen. Deze strategische overname heeft Intersafe in staat gesteld om haar bereik over heel Europa uit te breiden en te fungeren als gespecialiseerde veiligheidsgemeenschap. Intersafe is een one-stop-shop met uitgebreide expertise in het leveren van werkplekoplossingen.

Na de integratie van Intersafe met Lyreco in de Benelux en Frankrijk, wordt het merk Intersafe vanaf 2022 geleidelijk gelanceerd in alle Europese Lyreco-organisaties.

MISSIE

Pioniers zijn in het duurzaam leveren van wat elke werkplek nodig heeft, zodat mensen zich kunnen concentreren op wat belangrijk is.

Het is onze missie om onze klanten oplossingen en expertise te bieden die de veiligheid van hun werknemers op het werk continu verbeteren, geleid door onze waarden van uitmuntendheid, passie, respect en flexibiliteit.

Intersafe