sunset circular economy poster

Circulaire economie

Onze belofte voor een duurzamer bedrijfsmodel

Wij verbinden ons ertoe om tussen 2020 en 2025 van de circulaire economie een prioritaire hefboom te maken om de ontwikkeling van geïntegreerde duurzame bedrijfsoplossingen voor onze klanten te versnellen.

De integratie van de circulaire economie in ons bedrijf is een sterke stimulans om de duurzame doelstellingen van Lyreco te bereiken en een sterk antwoord op de toenemende vraag van klanten naar geïntegreerde duurzame zakelijke producten, oplossingen en praktijken. In 2020 zijn we onze 5 engagementen aangegaan om onze klanten te helpen sneller vooruitgang te boeken in de richting van een drastische vermindering van niet-recyclebaar afval op de werkvloer, en uiteindelijk hun impact op het milieu te verminderen.

Dit is onze belofte

Onze 5 engagementen voor circulaire werkplekken

1.

Het eerste bedrijf in onze branche zijn met een volledig assortiment aan recyclebare artikelen

Tegen 2025 zal Lyreco een 'recycleklaar' alternatief voorstellen voor elk product dat de klant wenst te kopen. 'Recycleklare' producten, producten die gemaakt zijn van materialen die opnieuw kunnen worden ingevoegd in de end-to-end waardeketencriteria voor recyclebaarheid of gerecyclede inhoud, zullen worden beoordeeld volgens de ISO 14021-normen.

2.

Zorgen voor end-of-life inzameling en verwerking van gebruikte materialen in de productieketen

Tegen 2025 zal Lyreco een inzameloplossing bieden voor alle 'recyclebare' producten, zodat ze effectief kunnen worden gerecycled, en informatie geven over hun toekomstig gebruik.

3.

Alle niet-circulaire verpakkingen verwijderen van de producten die we verkopen

Tegen 2025 zal Lyreco het gebruik van verpakkingen verminderen en niet-recycleerbare  plastic verpakkingen voor elk product verbieden.

4.

Alle plastic voor eenmalig gebruik of die niet circulair is, wordt uit al onze kantoren verwijderd

Tegen 2025 zal Lyreco alle plastic voor eenmalig gebruik of die niet circulair is uit al onze gebouwen verbannen, omdat zelf het voorbeeld geven een voorwaarde is om onze klanten te overtuigen.

5.

Een norm voor circulaire economie ontwikkelen voor de werkplekindustrie, samen met Europese stakeholders

Tegen 2025 zal Lyreco met de Europese autoriteiten en de belangrijkste partijen op het gebied van circulaire economie samenwerken om een norm vast te leggen voor de werkplek.

Leo Stoelinga

Bij het inzamelen van kleine kantoorapparatuur zorgt Lyreco ervoor dat zoveel mogelijk producten worden gerecycled en dat de grondstoffen worden teruggegeven aan producenten om er nieuwe producten mee te maken.

Leo Stelinga

Procurement Manager, Nederlandse Spoorwegen

CSR report

Duurzaamheidsverslag

"In een tijd waarin maatschappelijk verantwoord ondernemen voor onze klanten belangrijker dan ooit is, blijven wij het verschil maken door elk jaar weer een steeds duurzamere waardepropositie te bieden."