Chauffeur

Algemene hygiëne- en preventiemaatregelen voor koeriers

Richtlijnen voor veilig gedrag van jouw koeriers

Koeriers die voor jouw bedrijf bij klanten leveren, dienen de richtlijnen van die klanten inzake veiligheid te respecteren. Het is een goed idee om sowieso de volgende zaken van een chauffeur te vragen om een veilige levering te garanderen:

Reken op je chauffeurs om zelf in te schatten of de voorzieningen voldoende veilig zijn voor hen. Indien zij van oordeel zijn dat er niet werd voldaan aan de voorwaarden, wordt er niet uitgeleverd. De klant zal hier telefonisch van op de hoogte gebracht worden zodat de nodige veiligheidsaanpassingen kunnen gegarandeerd worden voor een volgende levering.

Volg nauw op wat gecommuniceerd wordt vanuit de overheid i.v.m. de veiligheidsrichtlijnen voor Covid-19. Op basis hiervan en na intern overleg kun je de richtlijnen uiteraard aanpassen aan wat het meest praktisch en veilig is voor zowel je chauffeurs als je klanten.

  • De chauffeur spreekt een tijdslot voor de levering af met de klant.
  • Bij levering in de gebouwen draagt de chauffeur op vraag van de klant een masker of wanneer de chauffeur zelf gebruik wenst te maken van een masker.
  • De chauffeur draagt een hesje met daarop de tekst “hou 1,5 m afstand”.
  • Chauffeurs dragen beter geen handschoenen; die geven een vals gevoel van veiligheid. Raad chauffeurs aan om regelmatig de handen te wassen of te ontsmetten en om hun gezicht niet aan te raken. Zorg dat chauffeurs steeds desinfecterende gel bij zich hebben voor regelmatig gebruik.

Richtlijnen om de veiligheid van jouw koeriers te garanderen

Om de veiligheid van chauffeurs en van je klanten te garanderen, mag je van je klanten verwachten dat een aantal veiligheidsmaatregelen worden nageleefd:

  • Sociaal contact: vraag om te bevestigen dat de sociale afstand van 1,5 meter gerespecteerd wordt.
    Vraag geen handtekening voor validatie bij levering.
  • Gebouw: vraag de klant om een procedure voor liftgebruik te voorzien (indien van toepassing) en om geïnformeerd te worden over verdere procedures omtrent circulatieplannen in het gebouw zoals het gebruik van looplijnen.
covid elleboog

Voorbereid voor wanneer het weer mag?

Alles wat je nodig hebt voor een veilige en hygiënische werkomgeving.