ympäristomerkit

Ympäristömerkinnät – viherpesua vai jotain aivan muuta?

iten voit olla varma, että hankkimasi vihreä tuote on aidosti ympäristöystävällinen? Kysymys on aiheellinen ja askarruttanut kuluttajia vuosikausia.

Maailmassa on satoja ympäristömerkkejä. Niitä on luotu sekä sitoutumattomien että ei-niin-sitoutumattomien organisaatioiden toimesta. Me Lyrecolla näemme vaivaa varmistuaksemme siitä, että edustamamme tuotteet ovat luotettavasti ympäristöystävällisiä. Seuraava kysymys onkin luonnollisesti, että miten sen teemme?

Vuodesta 2013 lähtien olemme käyttäneet kehittämäämme Green Product Assessment -metodia myymiemme tuotteiden ympäristöystävällisyyden arviointiin. Maailman johtavan testaus- ja sertifiointiyritys SGS:n hyväksymä arviointimenetelmä perustuu ISO 14020 -standardiin.

iso.png

Moniulotteinen menetelmä ottaa huomioon sekä ISO 14021:n mukaiset omaehtoiset ympäristöväittämät tuotteen ympäristöystävällisyydestä että ISO 14024:n mukaiset ympäristömerkit. 

Kyllä, jokainen valikoimassamme oleva tuote arvioidaan vuosittain varmistaaksemme, että ekologiseksi määritelty tuote on varmasti ympäristöystävällinen.

green-tree.png

Green Product Assessment -metodin seurauksena jokainen valikoimamme vihreä tuote on merkitty Vihreä Puu –merkillä.

Merkin lisäksi verkkokaupastamme löytyy tuotteelle sertifikaatti, joka kertoo tarkemmin, miksi kyseinen tuote on ympäristöystävällinen.

lyreco-värikasetit.jpg

Vastuullisena yrityksenä huolehdimme luonnollisesti myös tuotteen koko elinkaaresta. Hyvänä esimerkkinä tästä ovat tulostuskasetit. Asiakkaillamme on mahdollisuus tilata kauttamme värikasettien kierrätysastia täysin ilmaiseksi. Vuosittain yli 40 000 värikasettia saa kierrätysohjelmamme kautta uuden elämän uusiokasettina. 

lyreco-EU-product-environmental-footprint.png

Olemme olleet myös vahvasti mukana EU:n PEF-hankkeessa, jonka tarkoituksena on yhtenäistää tuotteiden ympäristövaikutusten arviointi ja yhdistää sadat ympäristömerkit yhden symbolin alle. PEF-arvioinnissa käytetään 16 kriteeriä, joissa otetaan huomioon tuotteen koko elinkaari aina raaka-aineiden hankkimisesta valmistukseen, käyttöön ja lopulta käytöstä poistamiseen.

Voimme ylpeästi todeta olevamme ensimmäinen B2B-yritys, joka on arvioinut oman tuotemerkin tuotteen PEF-menetelmällä.

Osallisuutemme PEF-hankkeessa on erittäin hyvä pohja kestävälle polulle yhdessä eri sidosryhmiemme kanssa. Nosta kanssamme ympäristöystävällisyyden rima kokonaan uudelle tasolle!

lyreco-better-product.png
jere-profile.png

 

Jere Jokinen

QSS MANAGER